Obavijesti

Show

Komentari 65

Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...

Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...
21

Najviše nominacija ove godine imali su Vojko V i Massimo s Vatrom, svaki po šest. Splitski reper osvojio je tri Porina, a Petar Grašo svoja prva dva

VIDEO

Splitski reper osvojio je tri Porina. Album 'Vojko' odnio je nagrade za album godine i najbolji album klupske glazbe, dok je spot za pjesmu 'Ne može' redatelja Rine Barbira nagrađen za najbolji video broj. Po dva Porina osvojili su Petar Grašo, etno punk bend Ogenj, sastav Detour, a album 'Nuspojave' Gorana Bareta & Majki također je nagrađen u dvije kategorije.

22:20 Vojko je zagrijao dvoranu izvevši svoj hit 'Ne Može' nakon čega su Damir Urban i Ivan Dečak dodijelili Porina za najbolji album godine. Mile Kekin, Goran Bare & Majke, Detour, Parni valjak i Vojko V bili su nominirani za svoje albume, a na oduševljenje mnogih upravo je splitski reper uzeo prestižni kipić i time zaključio večer. 

- Je li moguće da imam više Porina od Graše? Ne mogu to podnijet - našalio se Vojko i zahvalio svim svojim suradnicima. 

22:10 Svoj hit 'Ako te pitaju', za kojeg je večeras dobio svog prvog Porina, Petar Grašo izveo je i pred publikom uz podršku zbora. Mia Dimšić i Mia Negovetić dodijelile su nakon toga Porina za pjesmu godine koju je, pomalo očekivano, dobio upravo Grašo za navedenu pjesmu. Cijelu karijeru ništa, a onda dva u istoj večeri. 

- Potrošio sam sve fore, nisam mislio da ću dobiti oba. Pjesma je za mene sve, ja sam počeo kao onaj tko je pisao pjesme. Oliver Dragojević uzeo je moju pjesmu kad sam imao 16 godina, ja bez njega ne bi bio tu - bio je emotivan Grašo. 

22:00 Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin uz pokoju pošalicu uputili su i ozbiljan apel na pomoć malenoj Mili Rončević. Istoj humanitarnoj akciji na pozornici su se pridružili i DeTour kojima je duo predao Porina za najbolji album pop glazbe, a kojeg su osvojili u snažnoj konkurenciji Massima i Josipe Lisac. 

21:50 Massimo i Vatra zapjevali su svoj veliki hit 'Nama se nikud ne žuri', a prije dodjele Porina za životno djelo Ibrici Jusiću, glazbenici su mu odali počast izvevši dionice njegovih poznatih pjesama 'U svakom slučaju te volim', 'Zbogom malena' i 'Jubi san vašu ćer'. 

- Drago mi je da me struka prepoznala nakon 55 godina karijere - suznih je očiju i u neizbježnom društvu psa rekao okupljenima Ibrica. 

21:35 Porina za poseban doprinos glazbi dobio je Paolo Sfeci, koji je između ostalog svirao u bendovima Azra, Boa i Parni Valjak, a predao mu ga je Hus

- Imam 64 godine, ovo je moj prvi i zadnji Porin. Onaj tko ne dobiva Porine neka se žali Zrinku Tutiću, on je glavni - našalio se Sfeci na pozornici. 

21:30 Marko Tolja zapjevao je u svom gradu pred publikom, a domaćini Mrle i Prlja iz benda Let 3 dodijelili su Porina za najbolji album jazz glazbe i usput podijelili pokoju svoju anegdotu vezanu uz jazz. Još jednu nagradu osvojio je Zvjezdan Ružić i njegov sextet. 



21:20 Kensington Lima, Lana Janjanin i bend Ogenj nominirani su za najbolje nove izvođače, a ranije su zajedno i zasvirali. Koprivnički Ogenj osvojio je svoj drugi Porin ove večeri. 

- Kajkavci su zavladali Rijekom večeras. Kaj da vam kažemo, sve smo vam rekli. Hvala vam, ljudi - rekli su momci iz benda.



21:05 Berislav Šipuš osvojio je Porina za album 'Zajedno', koji je time postao najbolji domaći album klasične glazbe. 

20:55 Dirigent, skladatelj, aranžer i bubnjar, Silvije Glojnarić dobio je Porina za životno djelo. 

- Dajte se sjednite, bit će mi teško ovako govoriti. Hvala vam, posebno mi je drago jer je ovo nagrada struke - priznao je maestro Glojnarić. 



20:50 Porinima koje nismo imali prilike vidjeti uživo već su dodijeljeni nešto ranije osladili su se Klapa Šufit, Najbolji hrvatski tamburaši, Zvjezdan Ružić sextet, Šimun Matišić, skladatelj Petar Obradović, Ženska klapa Luka, Igor Geržina... Vojko V za najbolji album klupske glazbe, Vatra i Massimo za najbolju vokalnu suradnju, Detour za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a Boris Štok za najbolji album alternativne glazbe. Goran Bare & Majke nagrađeni su u dvije kategorije: za najbolji album rock glazbe te za najbolje likovno oblikovanje.

20:40 Porina za najbolji album etno glazbe dobio je bend Ogenj ispred sastava Lado Electro i Singrlice. Riječ je o mladom kajkavskom etno rock bendu iz Koprivnice. 

20:30 Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je 'Glas Juga', album Gorana Karana, u ime kojeg je nagradu preuzeo njegov suradnik i jedan od onih kojima kipići nisu strani, producent Nikša Bratoš



20.25 Zajedničkim snagama kroz glazbeni medley riječkoj publici su se prezentirali Kensington Lima, Lana Janjanin i bend Ogenj, nominirani za najbolje nove izvođače. 

20.20 Miroslav Ćiro Blažević u društvu Danijele i Eme Gračan dodijelio je Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu Petru Graši za pjesmu 'Ako te pitaju', koji je svoju tek prvu nagradu osvojio ispred Marka Tolje i Vojka V. Istu nagradu u ženskoj kategoriji osvojila je Josipa Lisac, koja zbog bolesti nije u Rijeci na dodjeli. 

20.15 Prije nego li vidimo prvu dodjelu nagrade Porin uživo, prisutnima je Nina Badrić zapjevala svoju pjesmu 'Rekao si'. 

Budući da Rijeka iduće godine postaje europskom prijestolnicom kulture, 26. Porin dodjeljuje se u riječkoj dvorani Centra Zamet.

>>> PRATITE UŽIVO:

20.00 Prije same dodjele zvijezde su prošetale crvenim tepihom. Neno Belan na crveni tepih ponio je jedan od kipića koji je prije osvojio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo s Porina: Poznati dolaze na crveni tepih Reporterke: Lucija Ptičar i Karla Rumora

Objavljuje 24sata u Petak, 29. ožujka 2019.

Porinovo stručno glasačko tijelo izabralo je pobjednike u u 36 kategorija.

Iva Šulentić i Ivan Vukušić voditelji su svečane ceremonije. Scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, dodjelu je osmišljavao Mario Kovač, a televizijski prijenos režira Tihomir Žarn.

Najviše nominacija ove godine imaju Vojko V i Massimo s Vatrom, svaki po šest. Slijede ih Josipa Lisac i Marko Tolja s pet, potom Goran Bare i Majke i Detour, koji imaju po četiri nominacije. Parni Valjak nominiran je u tri kategorije. 

Rijeka: Predprijenos dodjele glazbene nagrade Porin 2019.

U dvije kategorije nominirani su Mile Kekin, Hladno Pivo, Petar Grašo, Nina Badrić, Goran Karan i Antonela Doko, a po jednu nominaciju imaju Marko Škugor, Indira, Radojka Šverko, Vanna, Nola, Neno Belan, Oliver Dragojević, Psihomodo pop, Mia Dimšić  i 2Cellos.

ISKORIŠTAVAJU I MULJAJU: Blizanci su veliki manipulatori horoskopa, ali ovaj znak je gori i od njih

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja