Obavijesti

Show

Komentari 41

Dok joj se kći borila za život, Anita nije smjela biti uz nju

Dok joj se kći borila za život, Anita nije smjela biti uz nju
4

Anitina deložacija samo je još jedna u nizu nedaća koje su je zadesile u životu. Njezina kći Ivana provela je dvije godine u komuni kako bi pobijedila ovisnost o heroinu

VIDEO

Nakon smrti sina Edija 1992. godine, Aniti (63) i Miši (75) raspala se obitelj. Oboje su bili slomljeni, a nakon nekog vremena pjevač se zaljubio u astrologinju. Iako se činilo da je nesrećama u obitelji kraj, njihova kći Ivana (39) počela je koketirati s narkoticima.

Nakon razvoda braka Mišo i Anita odselili su iz zajedničkog stana, a tamo je ostala Ivana koja je tada bila srednjoškolka. Zaljubila se u liječenog narkomana uz kojeg je i ona počela uzimati droge.

'Sutra ideš u komunu i to je moja zadnja'

Anita je primijetila da se nešto događa s njezinom kćerkom, ali Mišo nije mogao vjerovati u to. Nakon nekog vremena, shvatio je da to nije bila lažna uzbuna i da njegova ljubimica ima problema s heroinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tomislav Miletić/Pixsell

Od predoziranja velikom količinom tableta za smirenje spasila ju je sadašnja Mišina supruga Lidija koja je pronašla njezino beživotno tijelo. Provela je mjesec dana u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odjelu kod doktora Sakomana, a nakon toga otišla je u komunu Bernardice Juretić na Čiovu.

- Otac mi je jednog dana samo rekao: 'Sutra ideš u komunu i to je moja zadnja!'. Bila je to jedna od njegovih, vjerujem, najtežih odluka u životu, ali i najispravnija - pričala je Ivana.

Željela sam pobjeći

Nakon dva tjedna u komuni htjela je pobjeći. Teško se privikavala na ranojutarnja ustajanja, stotine pravila te neprestani rad i nadzor. Prvih šest mjeseci inzistirala je na izlasku, ali Mišo to nije dopuštao. Počela je izrađivati keramičke predmete jer ju je to smirivalo.

- Nakon deset mjeseci u meni je došlo do loma. Jedno jutro sam se probudila i shvatila da želim živjeti i da je komuna za mene bila jedini izlaz. Shvatila sam kakva sam nekoć bila - razmažena i nesigurna. Odlučila sam da je došao trenutak da promijenim život iz korijena - zaključila je i pristala na dvogodišnju terapiju.

Anita i Mišo mogli su je viđati samo triput godišnje, a komunicirali su jedino putem pisama. Pjevač je znao da ne smije razgovarati s kćerkom pa je dvije godine svakodnevno zvao operatera u komuni i raspitivao se kako je Ivana.

Uspjela se izvući i započela karijeru

- Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Rekla bih da je zapravo strah od povratka u komunu bio presudan - rekla je jednom prilikom. Osim toga, bila je sretna što su roditelji imali povjerenja u nju i nisu pomislili da bi se vratila drogi.

Ivana Ivanović/Pixsell

Nakon izlaska, odmah se zaposlila kao prodavačica u butiku. Bila je jako ponosna na sebe jer je zaradila svoje prve novce, a ubrzo se zaposlila u trgovačkoj tvrtki u kojoj je radila kao administratorica.

No, Ivana je ipak 'propjevala' i 2007. godine postala prva tamnokosa pjevačica Magazina. Tri godine kasnije nastavila je samostalnu karijeru i 2014. godine objavila prvi solo album.

Njezin oslonac već deset godina je inženjer radiologije Elvir Hasanhodžić (31). Unatoč razlici u godinama, par se izvrsno slaže, a pjevačica je rekla da funkcioniraju kao 'dva goluba'.

Anitu je zadesila još jedna nevolja

Bivša Miss Jugoslavije deložirana je iz svoje kuće u Tribunju zajedno sa suprugom Vinkom Gulinom. Oni su prije četrnaest godina podigli kredit u iznosu od 92.000 eura i imali su 9.000 eura duga prema jednoj talijanskoj tvrtki.

Njihova kuća, procijenjena je na 3,8 milijuna kuna i prodana na dražbi za 1,14 milijuna, a nakon što budu izbačeni dugovat će još dva milijuna.

- A što da vam kažem. Sinoć sam se vratila iz bolnice gdje sam bila odvezena zbog tlaka koji mi je bio 220 - rekla je Anita i objasnila kako je pokupila nužne stvari u jednu torbu i otišla majci u Split.

Anita već duže vrijeme ne izlazi. Kako je kazao Gulin, nepokretna je i prikovana za krevet zbog bolesti srca i nedavno preboljene upale pluća. Zbog bolesti jučer nije izlazila upravo zbog njenog zdravstvenog stanja, u utorak je je deložiran samo restoran San Antonio u prizemlju ovršene kuće. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju