Show

Komentari 45

Doktor Oz: 'Mama mi boluje od Alzheimera, nisam sam uočio'

Doktor Oz: 'Mama mi boluje od Alzheimera, nisam sam uočio'

Nedavno je otkrio za bolest majke, ali mu je poražavajuće bilo čuti službenu dijagnozu. Najbolnija mu je bila spoznaja da su znakovi tu bili cijelo vrijeme, ali ih on nije vidio

- Svi su znakovi bili tu, ali nisam ih prepoznao - kaže doktor Mehmet Oz (59), poznat iz TV emisije 'The Dr. Oz Show' , koji je na svom Instagram profilu podijelio vijest kako njegova majka Suna boluje od Alzheimerove bolesti.

Kako kaže, nedavno je otkrio za bolest majke, ali mu je poražavajuće bilo čuti službenu dijagnozu. Najbolnija mu je bila spoznaja da su znakovi tu bili cijelo vrijeme, ali ih on nije vidio.

- Kad je postala tvrdoglavija, za to sam okrivio njezine godine. Moja sestra je uočila da se pri put u 60 godina počela drugačije šminkati, ali to je zadržala za sebe - napisao je Oz. Također, njegova majka počela je dijeliti svoje stvari ljudima koje je jedva poznavala, što je pripisivao tome da se ona na taj način lakše nosi s očevom smrću, ali su sve ove promjene zapravo bile znaci Alzheimerove bolesti.

- Bilo je bolno priznati da zdravlje izdaje moju majku, no priznavanje toga pomoglo nam je da što prije potražimo pomoć. Imate moć reći ako nešto od tih simptoma uočite kod svojih voljenih. To možda nije ugodno, ali tako ćete pomoći da se Alzheimerova bolest sporije razvije kod osobe koju volite - zaključio je Oz. Uz to, dodao je link na svoju službenu stranicu na kojoj je naveo šest simptoma Alzheimerove bolesti, za koje kaže kako ih ne bi trebalo ignorirati.

Doktor Oz inače je najpoznatiji liječnik na svijetu i mnogima omiljeno televizijsko lice čijim savjetima o zdravlju vjeruju milijuni ljudi. Njegova se emisija emitira od 2009. te izdaje svoj magazin 'Dobar život' i redovito piše kolumne za američka izdanja magazina. Također, drži radijske emisije, objavljuje nekoliko knjiga godišnje, a njegova službena web stranica funkcionira kao najposjećeniji servis za sva pitanja i odgovore o zdravlju.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

Najčitaniji članci