Show

Komentari 19

Đorđe Balašević danas bi proslavio svoj 68. rođendan

Đorđe Balašević danas bi proslavio svoj 68. rođendan

Vijest da je preminuo, tada je šokirala mnoge. Koliko je jaka bila ljubav prema njemu pokazali su obožavatelji koji su izašli na ulice diljem regije i pjevali njegove pjesme

Legendarni kantautor Đorđe Balašević, danas bi proslavio svoj 68. rođendan. 

Preminuo je prije samo nekoliko mjeseci, tog hladnog 19. veljače u bolnici u Novom Sadu. Vijest da je napustio ovaj svijet, šokirala je tada mnoge. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Njegovi obožavatelji diljem regije okupljali su se i pjevali njegove pjesme. U zagrebačkoj Ilici tada je gorilo mnoštvo svijeća, a postavljen je i  natipis 'bećarac' na ćirilici. Splićani su njegove pjesme pjevali na Peristilu, Riječani na Korzu, Puljani u Areni, a Novi Sad i Beograd nije mogao sakriti svoje suze. 

Zagreb: Obožavatelji se ispred Arene opraštaju od Balaševića pjesmom i paljenjem svijeća

Pokopan je na Gradskom groblju u Novom Sadu nešto prije 13 sati u krugu najbliže obitelji. Mnogi obožavatelji kasnije su se uputili na njegov grob i ostavljali poruke, cvijeće i svijeće.

Svojim dirljivim objavam od njega su se tada oprostile i brojne poznate ličnosti koje nisu mogle sakriti tugu što Balaševića više nema. 

- Jednostavno ću zašutjeti. Neka ti je laka crna zemlja - napisao je shrvani pjevač Halid Bešlić (67) na društvenim mrežama. 

Od Balaševića se oprostila i srpska folk pjevačica Jelena Karleuša (42).

- Veliki, legendarni. Takvi kao ti ne umiru - napisala je. 

Tužna vijest potresla je i pjevača Željka Joksimovića (48).

Djordje Balasevic

- Nismo se poznavali.... Ali za sve što je napravio, kao i za sve što dugo, dugo, bilo tko drugi neće... Kapa dole! - oprostio se Željko od legendarnog kantautora.

I pjevačicu Mariju Šerofović (36) potresao je odlazak 'Panonskog mornara'.

- Tužan dan za umjetnost, za sve one koji su ga voljeli i kojima je ostavio stihove za vječnost. Veliki Đorđe Balašević, simbol slobode i ljubavi - napisala je Marija na društvenim mrežama. 

Balaševićeva supruga, Olivera Balašević, prije nekoliko dana proslavila je svoj 62. rođendan. Njihova najstarija kći Jovana, iz milja zvana Lola, na društvenim mrežama podijelila je nekoliko dosad neviđenih fotografija svoje majke. 

Olivera je tada Beogradom prošetala u jarkim bojama te je sa sebe skinula crninu.

- Ne tuguje to ona, to samo vjetar svira proljetnu sonatu - kad joj nije vrijeme - napisala je Lola ispod fotografije. Olivera je bila Balaševićeva najveća ljubav, a zajedno su bili više od četiri desetljeća. 

U mnogim gradovima pojavili su se tako murali posvećeni njemu, a zadnji, nedavno napravljen u novom Sadu, precrtan je ustaškim simbolom što su mnogi osudili.

Najčitaniji članci