Obavijesti

Show

Komentari 30

'Drago mi je da su kandidati počeli shvaćati da i ja vrijedim'

'Drago mi je da su kandidati počeli shvaćati da i ja vrijedim'
3

Dino je izjavio da su kandidati danas bili podjednako uspješni. Kao troje najboljih žiri je izdvojio Ines, Nikolu i Petru Plantak. Ines je ovo najdraža pobjeda dosad

VIDEO

Jedanaesti tjedan u Masterchef kuhinji počeo je s Kutijom iznenađenja. U prošloj emisiji show je napustio Časlav, kandidata je još osmero s brojčanom nadmoći žena. Titula drugog hrvatskog Masterchefa rezervirana je za samo jednog od njih. Marko Matei rekao je da u kući Časlav jako nedostaje.

- Časlav nam je bio tata, moralna podrška. Plemenit je i inteligentan - izjavio je te dodao da Ivani najviše nedostaje te da plače svaki put kad pomisli na njega. Ivana je svoj cilj o ulasku u TOP 20 ostvarila i ne želi biti pohlepna. Časlavu je na rastanku napisala pjesmu, a kad ga je ispraćala darovala mu je krušku koja simbolizira njihovo upoznavanje na audiciji. 

- Ostalo je pet cura i tri dečka. Ovo je godina žena, bio bi red da žensko pobjedi ove godine - rekla je Kike kroz smijeh. U današnjoj Kutiji iznenađenja bili su: juneći but, slanutak, luk, rajčica, đumbir, star anis, korijander zrno, korijander svježi, kumin, basmati riža, kurkuma, svježi čili, češnjak, mango, kiselo vrhnje, krastavac, menta, jabuka, cimet, ljuta paprika, slatka paprika, garam masala, limeta, kokos i komorač. 

Ove namirnice su vezane za Indiju. Radovan je istaknuo da ne postoji maštovitija kuhinja od indijske kad je u pitanju korištenje začina.  Upozorio je kandidate da sa začinima budu oprezni i da jelo treba imati autorski potpis. Opcija slanja kandidata na galeriju je uključena.

Marko Matei: Nisam zaslužio biti u finalu

Marko Palfi je Indiju posjetio s prijateljima prije pet godina. U svom odlasku je bio neodlučan, ali ga je potaknula tadašnja djevojka, a današnja supruga. Kaže da se miris garam masale i jakih začina osjeti u zraku odmah na aerodromu. 

- Meni je ovo danas definitivno povratak u Indiju i kuhanje po guštu - rekao je. 

Ines je 90 posto namirnica prepoznala otprve i misli da će dosta toga iskoristiti. Indiju poznaje kao veliku i siromašnu zemlju, lijepo prikazanu u filmu 'Milijunaš s ulice'. Ivana nije bila pretjerano sretna zbog Tjedna egzotične kuhinje. To što su tri tjedna od finala komentirao je Marko Matei.

- Iskreno, ja nisam zaslužio biti u finalu. Daleko sam od toga, ali dat ću sve od sebe - zaključio je. Kandidati su za kuhanje imali sat i pol vremena. 

Ivana na galeriji: ´Pala sam na osnovama!´

Za vrijeme kuhanja Ivana je završila na galeriji jer je pogrešno obrađivala rižu. Radila je curry te je namjeravala još i desert. Ne zamjera žiriju što ju je poslao na galeriju. 

- Pala sam na osnovama, pala sam pored svega na riži - komentirala je. Dok je obrađivao mango Marko Matei se porezao. 

- Kad sam se porezao, Ivana je poslala pusu i zaliječila je. Nije više bilo krvi - komentirao je kroz smijeh Marko Ivanin ljekoviti poljubac. 

Nikola je pak radio fuziju Indije i Karipskog otočja. Na Gastroakademiji im je već pokazano kako se radi klasični curry, pa se odlučio za nešto neobičnije kao što je fuzija ove interesantne zemlje. Petra Plantak danas je kuhala bez mesa. Kaže da bi voljela posjetiti Indiju jednog dana kad bude imala novca za to. Ines se odlučila za pripremu dva tanjura. Palfi je, poput većine kandidata, radio curry.

Kandidati bez ideja?! Gotovo svi rade curry

Na redu za kušanje prva je bila Ines. Mate kaže da ne da nije loše, nego je zbilja fino. Tema je pogođena. 

- Lijepo si pripremila indijsku svetu životinju – bili bi ponosni - komentirao je. Dinu je Nikolino jelo neslano, tupo, ali su arome fine. 

- Imam i dalje nade u tebe. Nemoj da te predugo čekam - obratio mu se. Petra Gerić se, kako Mate kaže, s rižom za dlaku izvukla od Ivane koja kušanje gleda s galerije. 

- Drugi put ćeš bolje skuhati - kazao je Radovan Kiki.

Petra Plantak, za razliku od ostalih kandidata, nije radila curry. Mate ju je pohvalio za hrabrost jer u kuhanju nije koristila meso te joj zahvalio na tome. 

- Imaš problem s mentom, zgnječio si je. Fali ti 'kick' - a mogao si staviti i slanutak da ti zgusne. Meni ovo nije ukusno - komentirao je Dino jelo Marka Palfija. Riža Marka Mateija je, prema Dinu, masna i nije mu jasno zašto je takva. Radovan ima malo drugačije mišljenje od ostatka žirija.

- Ja sam nakon ovog svega što sam čuo mislio da je loše, nije loše. Ovo nije indijska već bečka kuhinja - izjavio je Dino. 

Konačno uspješan izazov Prva 'prava pobjeda' Ines

Dino je izjavio da su kandidati danas bili podjednako uspješni. Kao troje najboljih žiri je izdvojio Ines, Nikolu i Petru Plantak. 

- Glatko pobjedu odnosi Ines - nastavio je Mate, a Radovan se složio s njim. 

- Radila je dva jela, oba su bila ukusna s indijskim okusima. Kad iza kuhanja vidim pamet, ideju i razumijevanje, drago mi je. To si ti danas imala - pohvalio je Radovan Ines. 

P.P. je iznenadilo što ju je žiri pozvao naprijed, nije mislila da je toliko dobro. 

- Mogla sam pobijediti da sam posolila! Odsad solim rukama - rekla je u šali. Nikolu jako interesira koja će biti glavna namirnica sutra. 

- Možda nas iznenade eliminacijom sutra i odabirom tri najgora. Ja sam spreman - nagađa. 

Kike je primjetila da Ines bolje kuha otkad je kuću napustio Marko Raić. Ines je današnja pobjeda najdraža dosad za razliku od prethodne dvije. 

- Drugi kandidati su me počeli shvaćati malo ozbiljnije i drago mi je da su primijetili da i ja nešto vrijedim i znam. Čuvajte me se, krećem - poručila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala