Obavijesti

Show

Komentari 1

Dragojevićevi Dupini: 'Mi nismo Oliver, ali zato čuvamo baštinu'

Dragojevićevi Dupini: 'Mi nismo Oliver, ali zato čuvamo baštinu'
4

Kad gledam Petra za klavirom, u nekim stvarima vidim Olivera. Čak i u glasu, u njegovu vokalu vidim Olivera. Što se tiče pjesama, ništa nismo dirali, ostaju kakve jesu, kaže nam Petrov menadžer Damir Osredečki

VIDEO

Oliverovi Dupini, koji su svirali s njim 25 godina, vraćaju se na scenu. Udružili su snage sa splitskim glazbenikom, Oliverovim nećakom Petrom Dragojevićem, u novom projektu "Tragom Olivera". Riječ je o nizu koncerata koji će se održavati sljedeće dvije godine kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, ali i inozemstvu, a na kojima će se pjevati Oliverove i Petrove pjesme. Dupinima i Petru na koncertima, na kojima su planirane i Arene, pridružiti će se Oliverovi suradnici i prijatelji kao što su Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Doris Dragović... Dupini i Petar nedavno su ušli u studio i snimili pjesmu "Nedostaješ mi ti", kao i spot, koji izlazi kroz dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Koncert u čast Oliveru Dragojeviću VIDEO

- Pjesma koju smo prvu snimili 'Nedostaješ mi ti' ima puno značenja. Oliver nam nedostaje svima. On je baština koja se čuva. Ne želimo biti Oliver. Oliver je neponovljiv. Želimo prenijeti njegovu pjesmu i emociju na publiku - kaže nam Petar Dragojević. Oliver je Petru stric, a nedostaje mu, kako kaže, u puno toga.

- Nedostaje mi u savjetima, glazbi, kad mi treba pomoći. Svatko ima svog strica, tako i ja, kojeg pitaš osobne stvari - kaže nam Petar. Dupine i Petra spojio je njihov menadžer Damir Osredečki, koji je surađivao i s Oliverom.

- Projekt 'Tragom Olivera' bio je logičan slijed povezivanja Petra i Dupina. Kad gledam Petra za klavirom, u nekim stvarima vidim Olivera. Čak i u glasu, u njegovu vokalu vidim Olivera. Što se tiče pjesama, ništa nismo dirali, ostaju kakve jesu, samo smo ih malo pomladili, ali onako kako je Oliver svirao. Ova turneja ima svoj početak i kraj. Želimo obići regiju i ići van. Ima jako puno Oliverove publike. Pjevat će se 80 posto Oliverovih pjesama i 20 posto Petrovih. Naravno da je Oliver nezamjenjiv, ali njegove pjesme žive među nama. Bio je naš prijatelj prije svega - kaže nam Osredečki.

Šibenik: Oliver Dragojevi? i grupa Dupini održali su koncert na tvr?avi sv. Mihovila

Osim koncerata, u spomen na Olivera planiraju podići njegov spomenik u Veloj Luci i izdati monografiju. Svake godine se u Veloj Luci na godišnjicu Oliverova odlaska održava koncert "Trag u beskraju" u sklopu kojeg će se za njegov rođendan 7. prosinca u Spaladium Areni održati koncert.

Vesna Dragojević podijelila fotku s Oliverom, pratitelji joj poručili: 'Vaša ljubav je vječna'
Vesna Dragojević podijelila fotku s Oliverom, pratitelji joj poručili: 'Vaša ljubav je vječna'

Lani u rujnu Dupini su ostali bez klavijaturista Aljoše Draganića Vrančića, koji je preminuo od posljedica korona virusa. Sad ga mijenja Nikola Celić. Ni Aljoša neće biti zaboravljen, ističe Osredečki. Nakon njegova iznenadnog odlaska organizirali su koncert "Prijatelji za Aljošu" u primoštenskoj Aurori, u kojoj su nastupali Doris, Jasna Zlokić, Zorica Kodža, Goran Karan, Petar Dragojević, Davor Radolfi, Bonaca, Dupini i Ante Gelo te Jure Brkljača. Prihod od ulaznica išao je Aljošinoj obitelji, kao što će i prihod od koncerata "Trag u beskraju" ići za potrebitu djecu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao