Obavijesti

Show

Komentari 26

Dražen Čuček: Hitlera je teže glumiti nego Antu Pavelića

Dražen Čuček: Hitlera je teže glumiti nego Antu Pavelića
7

TEŠKE ULOGE Ante Pavelić je bio neka vrsta karikature, zgodni lik koji je smiješno govorio. Ovaj Hitler ima užasno puno misli i rečenica, rekao je Dražen Čuček

VIDEO

Iako ga glumim, ne opravdavam Hitlerova zlodjela, kaže Dražen Čuček (47). Glumac igra naslovnu ulogu u predstavi 'Opet on', koja će u petak imati premijeru u zagrebačkom kazalištu Komedija. U komadu nastalom prema istoimenom romanu Timura Vermesa Čuček glumi Adolfa Hitlera.

- U ‘Ljiljanu Vidiću’ glumio sam Antu Pavelića, valjda mi takve uloge leže po habitusu. Tenzičan sam i eksplozivan tip, a pašem im negdje i po godinama - objašnjava nam Čuček zašto je dobio ovu ulogu.

- Hitlera mi je teže glumiti nego Pavelića. Pavelić je bio neka vrsta karikature, zgodni tip koji je smiješno govorio. Ovaj Hitler ima užasno puno misli i rečenica te je potrebna velika koncentracija da ga odglumim - priznaje glumac.

Naučiti toliko teksta, kaže, bio mu je vjerojatno najveći izazov u karijeri. Čuček ističe kako su i roman i predstava dobra satira jer je najveći svjetski zločinac izabran za glavnog lika.

- Izbor Hitlera u ovom vremenskom odmaku od Drugog svjetskog rata je najveća satirična oštrica ovoga komada - smatra Čuček. Nada se da će javnost prihvatiti predstavu.

- I kod jednostavnijih predstava ne zna se kako će publika reagirati. Oko Hitlera su svi dvojaka mišljenja. Ipak, kad se pogledaju okolnosti u kojima se Hitler nalazi u ovom romanu, mislim da je zanimljivo što baš on progovara o stvarima današnjice - objašnjava glumac. Dramaturginja predstave je Čučekova supruga Jelena Veljača (36).

- Ja sam joj namjestio posao - kaže Čuček kroz smijeh. Dodaje kako je Veljača vrlo pametna, britka, iskusna i inteligentna spisateljica te kreativna producentica koja je pomogla i redatelju Marku Juragi na motivaciji glumaca.

- Jelena i ja u kazalištu komuniciramo strogo poslovno - tvrdi glumac. Dok su na poslu, njihovu kćer Lenu (2) čuva dadilja Iva Trstenjak, a ponekad i Jelenina mama Grozdana. Kad se djevojčica rodila, Čuček je otišao na rodiljski dopust.

- Jelena je vrlo brzo počela raditi, a ja moram priznati kako mi je rodiljski možda i najbolje uloženo vrijeme u životu. Nema ništa vrednije nego povezati se s djetetom, naučiti sve o djetetu i biti spreman u svakom trenutku ostati s djetetom - ističe Čuček. Iako priznaje da je u našem podneblju možda neobično da otac ode na rodiljski, ističe kako je to u inozemstvu sasvim normalna praksa.

- Ako supruga, kao u našem slučaju, ima veliki posao pred sobom, odlično je da muškarac preuzme odgovornost. Nema ništa boljeg nego provoditi vrijeme s djetetom. Svakome bih preporučio rodiljski dopust - poručio je Čuček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao