Obavijesti

Show

Komentari 6

Dudeka nema već godinu dana: 'Sagner nam je ostavio blago...'

Dudeka nema već godinu dana: 'Sagner nam je ostavio blago...'
9

Iako je od prvog prikazivanja 'Gruntovčana' prošlo 45 godina, repriziranje legendarne hrvatske serije prije devet godina obaralo je rekorde gledanosti i oči su bile uprte u Dudeka i Regicu

VIDEO

Glumac Martin Sagner, koji je hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao Dudek iz serije 'Gruntovčani', preminuo je na današnji dan prošle godine u 88. godini. 

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo je Martin Sagner 

Pokretanje videa...

01:07

- Preminuo je doma nakon što je tri do četiri tjedna bolovao. Svi smo neutješni - rekla nam je tada njegova uplakana supruga Zorica Bajgot-Sagner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Legendarna serija snimala se sredinom 70-ih godina diljem Podravine, a najviše u Sigecu. 'Gruntovčane' su u tom podravskom selu snimali šest mjeseci. Nakon napornog dana često su ih kombijem vozili u Zagreb jer bi navečer u matičnom kazalištu Komedija igrali predstavu.

Popularnost koju su stekli kao Dudek i Regica nije im smetala u kazalištu, gdje su odigrali brojne uloge, ali na televiziji im dugo nisu nudili nove uloge.

- Ako bi mi nešto ponudili, bile su to uloge seljanki. Krešo Golik jednom mi je rekao kako jednostavno nema druge glumice koja zna tako uvjerljivo hodati u gumenim čizmama i voditi kravu - rekla je Smiljka Bencet, Dudekova Regica, koja unatoč tome nije zamrzila lik Regice. I Martin Sagner isticao je kako mu je Dudek drag.

- Dokazao sam da i takozvani mali čovjek, siromah, može postati popularni junak, da nisu zanimljivi samo likovi bogataša - rekao nam je svojedobno Sagner.

Rodio se kao jedno od četvero djece u Novigradu Podravskome. Svi su pomagali obrađivati 16 jutara zemlje, a Martin je često pričao kako su mu se u djetinjstvu urezale slike 'žitnoga žutog mora' i šume u kojoj se kao dijete izgubio. Čistinu je pronašao tek kada je svanulo.

Iako je od prvog prikazivanja 'Gruntovčana' prošlo 45 godina, repriziranje legendarne hrvatske serije prije devet godina obaralo je rekorde gledanosti. Glavni protagonisti, Dudek i Regica, uspjeli su 2011. nadmašiti i popularnost ljubavnog para Onura i Šeherezade iz turske sapunice '1001 noć'. 

Shrvana Regica: On je zaslužio sve najbolje i u drugom svijetu
Shrvana Regica: On je zaslužio sve najbolje i u drugom svijetu

Na društvenim mrežama mnogi su se lani oprostili od legendarnog glumca, a ljubitelji njegova lika i djela bili su složni u činjenici da nam je u nasljeđe ostavio pravo blago. 

Martin je imao uloge i u serijama 'Kuda idu divlje svinje', 'Mejaši', 'Inspektor Vinko', a glumio je i u filmovima 'Duga mračna noć', 'Breza', 'Protest', 'Tamburaši', 'Priča iz Hrvatske' i mnogim drugima.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...