Obavijesti

Show

Komentari 11

Dugo se borila s depresijom, a težak ju je razvod skoro uništio

Dugo se borila s depresijom, a težak ju je razvod skoro uništio
4

Prvi nastupi bili su joj u TV serijama 'Charliejevi anđeli' i 'The Six Million Dollar Man', a prva filmska uloga u 'Hard Country'. Polako je krenula dobivati sve veće uloge i privlačiti pažnju javnosti

VIDEO

Kim Basinger, američka glumica švedskog, irskog i čeroki podrijetla danas slavi 64. rođendan. Otac joj je bio jazz glazbenika, a majka plivačica. Još kao djevojčica, Kim je maštala o tome da postane glumica.

U djetinjstvu se bavila plesom, plivanjem, a pohađala je i satove gimnastike. Balet je upisala na nagovor roditelja kako bi riješila problem sa samopouzdanjem. Bila je jako stidljiva i teško je sklapala prijateljstva. 

Screenshot

Česti treninzi plivanja i baleta pomogli su Kim da više vjeruje u sebe. To je pokazala i činjenica da je mlada ljepotica počela nastupati pred brojnom publikom. Sama se prijavila na takmičenje za 'Miss Junior' na kojem je sa šesnaest godina i pobijedila. Nakon što je proglašena za najljepšu tinejdžericu, započinje manekensku karijeru i potpisuje ugovor s modnom agencijom 'Ford Modeling'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

via GIPHY

Tijekom sedamdesetih godina postala je jedna od najpopularnijih modela koji se pojavljivao na naslovnim stranama brojnih svjetskih časopisa. Iako je zarađivala velike svote novca i imala gotovo sve što poželi, Kim je bila nesretna i neispunjena.

Njezin najveći san bio je da postane glumica pa je upisala satove glume. Sredinom sedamdesetih godina kreće u Los Angeles s jednim ciljem, a to je da glumi u blockbusteru. Nakon selidbe nije odmah krenula s karijerom jer je zbog napadaja panike šest mjeseci bila kod kuće. 

While She Was Out Premiere - Los Angeles

Prvi nastupi bili su joj u TV serijama 'Charliejevi anđeli' i 'The Six Million Dollar Man', a prva filmska uloga u 'Hard Country'. Kasnije je počela dobivati sve veće uloge i privlačiti pažnju javnosti.

Najveću pozornost dobila je kada se 1983. slikala za poznati magazin za muškarce. Nakon fotografiranja za naslovnicu dobila je ulogu Bondove djevojke u filmu 'Nikad ne reci nikad' sa Seanom Conneryjem kao Jamesom Bondom. Nakon toga je glumila s Burtom Reynoldsom i Robertom Redfordom, ali u erotsku zvijezdu promaknula ju je uloga u filmu '9 1/2 tjedana' s Mickeyjem Rourkeom.

Zbog problema u privatnom životu Kim se povlači iz javnosti sve do 1997. kada je prihvatila ponudu za film  'L.A. povjerljivo'. Upravo ova uloga donijela joj je Oscara i zahvaljujući njoj postaje jedna od najplaćenijih glumica. 

Do emocionalne krize dolazi nakon raspada braka te se povlači iz svijeta glume. Imala je još nekoliko manjih, ali ne toliko zapaženih uloga. Imala je problema i s ovisnošću o lijekovima kojima je liječila simptome tjeskobe. 

Njena prva velika ljubav bio je Ron Snyder s kojim je 8 godina bila u braku. Iako je željela razvod, glumica je teško podnosila samoću.

Nakon razvoda upoznaje glumca Aleca Baldwina s kojim 1993. staje pred oltar. Dvije godine nakon vjenčanja dobili su kći Ireland Baldwin. Nedugo nakon poroda Kim obolijeva od agorafobije, odnosno straha od otvorenog prostora prepunog ljudi.

Veza glumačkog para raspala se 2000., a Kim je zatražila razvod godinu dana kasnije. Iako im je sud 2002. odredio zajedničko skrbništvo, Alec je tvrdio da njegova bivša supruga krši odluku suda te mu ne da da sudjeluje u odgajanju njihove kćeri. U svojoj knjizi piše da je Kim kćeri Ireland zabranila pozive i sastanke s ocem.

Instagram

Njihova šestogodišnja bitka oko djeteta kulminirala je kada je tabloid objavio snimku u kojoj ljutiti Baldwin viče na kći i naziva ju 'bezobraznom malom svinjom'. 

- Svaki razvod je težak za malo dijete, bez obzira koliko se trudio da ne bude. Ireland sam zbog situacija odgajala na neobičajan način. Dala sam joj potpunu slobodnu. Ako je htjela šarati po zidovima, šarala je. Htjela sam da odrasta okružena srećom i ljubavlju - rekla je Basinger lani. Tada je kazala da je s Alecom u dobrim odnosima. 

Kim je na sudsku bitsku s bivšim potrošila milijune te je skoro bankrotirala. Tada joj je i karijera krenula nizbrdo, a mnogi su se brinuli za njezino psihičko zdravlje. 

Vanity Fair Party

Basinger je nedavno glumila i u filmu '50 nijansi mračnije' poslovnu partnericu i bivšu ljubavnicu Jamieja Dornana to jest Christiana Greya. Trenutno je u vezi sa svojim frizerom, Mitchom Stoneom. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...