Obavijesti

Show

Komentari 10

Ecija Ojdanić: Kći Cvita i sin Jakov vode glavnu riječ u kući

Ecija Ojdanić: Kći Cvita i sin Jakov vode glavnu riječ u kući
7

Glumačko-redateljski par Ecija Ojdanić i Robert Orhel filmom “Hitac” još su jednom dokazali da su poslovna suradnja i izazovi itekako spojivi s brakom

VIDEO

Prvi put Robert Orhel i Ecija Ojdanić sreli su se još tijekom studenskih dana, na Akademiji dramskih umjetnosti. Premda to nije bila ljubav na prvi pogled, jer u vezu su se upustili godinama poslije nakon dugogodišnjeg prijateljstva, njihov je odnos odraz neizmjerne poveznaosti. Suprotno vjerovanjima kako su ljubavni odnosi između glumica i redatelja prožeti nekontroliranom strašću i neobjašnjivim nabojem, ovo dvoje renomiranih umjetnika dokaz su divnog, otvorenog i zrelog partnerstva prema kojemu se odnose s iznimnim poštovanjem. Kada je prije dva tjedna Ecija ozbiljno ozlijedila nogu zbog pada na kazališnim daskama, upravo je njezin suprug na sebe preuzeo sve obveze kako bi joj olakšao i ubrzao oporavak. Operacija koja je glumicu prikovala za krevet ipak nije dovela u pitanje njezino pojavljivanje na zagrebačkoj premijeri Robertova prvog dugometražnog filma 24. veljače, u kojemu Ecija ima glavnu ulogu. O filmu “Hitac” i svemu što ih spaja, kao i o glumačkom debiju kćerkice Cvite i zaigranom sinčiću Jakovu, otvoreno govore u paralelnom intervjuu.

Robert je zamalo odustao od filma, a onda je napisao ulogu za suprugu

Café24: Već ste surađivali na serijama, a ovo vam je prvi zajednički film. Kakvi su dojmovi?

Robert: Dosad nam je uvijek bilo zanimljivo i ugodno. Tako je bilo i na ovom filmu, osim što je Ecija, kao jedna od dvije glavne glumice, osjećala veću odgovornost jer se radilo o mojem debitantskom filmu.

Café24: Roberte, “Hicem” ste se odvažili na režiju dugometražnog filma, za koji ste ujedno napisali i scenarij. Zašto baš ova priča?

Robert: Ne bih rekao da sam se odvažio. Prirodni je put htjeti i snimiti igrani film. Prije pet godina došao mi je tata s idejom za film. Radnja je bila suviše komplicirana s pričama u dva vremenska nivoa. Nekoliko sam godina pokušavao, što s kolegama, što sam, napisati scenarij koji bi zadovoljio i mene i mali budžet koji smo dobili za film. Bio sam blizu odustajanja. U posljednji tren sam našao ključ da cijeli scenarij po motivima postojećeg napišem ispočetka. Zanimljivo je da sam tek tada napisao ulogu za Eciju koja nije bila u prijašnjim verzijama scenarija. Izazov mi je bio napraviti psihološku krimi-dramu s dvije glavne glumice koje tijekom istrage saznaju da su trudne.

KćI Cvita poželjela je glumiti i oduševila ekipu na setu

Café24: Ecija, kako ste reagirali kada vam je Robert ponudio ulogu u filmu?

Ecija: U početku sam se nećkala, ali me je Robert uvjerio kako je ta uloga baš za mene.

Café24: Ovo je na neki način i pravi obiteljski film jer manju ulogu igra i kći Cvita. Kako se ona snašla na setu filma?

Robert: Tijekom pisanja scenarija Cvita je znala da ćemo Ecija i ja raditi film te me je jednom upitala: ‘Mogu li i ja glumiti?’. Nakon toga sam odlučio napisati mali epizodni lik koji ima dvije dijaloške scene s pravim glumcima. Olakotna okolnost je bila da smo snimali u našem stanu. Ecija je taj dan gostovala s predstavom u drugom gradu i nije bila prisutna na setu. Mnogi u filmskoj ekipi sa zavidnim godinama staža rekli su da je Cvita pokazala ne samo talent, nego iznimno strpljenje i koncentraciju za svoje godine. Oboje smo ponosni na nju, iako je ona nakon odgledanog filma rekla da nije zadovoljna s jednom svojom scenom.

Robert je džentlmen po mjeri, a Ecija majstorica u kuhinji

Café24: Pomaže li vam brak na poboljšanju odnosa glumica-redatelj ili odnos glumica-redatelj pozitivno utječe na brak?

Ecija: Za sada mogu reći da smo to doživjeli kao prednost. Znate kako se kaže - posao nosite kući. U ovom slučaju to je prednost jer imate osobu s kojom dijelite ne samo intimu, nego i zajedničku profesiju. Jedno drugome ste potpora i korektor te se na neki način i nadopunjujete.

Robert: Nekad mi Ecija zna prigovoriti da sam puno zahtjevniji prema njoj nego prema nekim drugim glumcima, ali i to je samo izraz moje brige i želje da bude što bolja. Ona to zna.

Café24: Kako je izgledalo prvo zajedničko gledanje filma?

Ecija: Bila sam ponosna i zadovoljna. Kao i svaki glumac, samo sam sebi našla mane. Već na drugo gledanje filma bila sam zadovoljnija sobom.

Café24: Koliko Ecija vama, kao ženi, može porasti samopouzdanje uz pravog muškarca?

Ecija: Robert je pravi muškarac za mene, ne samo zbog komplimenata, nego zbog ljubavi, poštovanja i potpore. I još nekih stvari o kojima pristojna dama ne bi trebala govoriti.

Café24: Oboje ste u glumačkim vodama, životni partneri, roditelji... Tko u većini slučajeva vodi glavnu riječ po pitanju zajedničkih odluka?

Ecija: Naši Jakov i Cvita! Zvuči kao šala, ali zaista se sve vrti oko djece te njihovih želja i obaveza. Tajna našeg dobrog odnosa je da se zajedničke odluke donose zajedno.

Café24: Svaki dan smo svjedoci rastava, razvoda, bračnih prijevara... Svi znaju voljeti kada stvari teku glatko, no kako dalje kada zapne?

Robert: O tome ćemo razmišljati kada zapne. Nema formule, osim da se u braku ne treba prestati truditi.

Café24: U 2014. godini obilježavate petu godinu braka. Mnogi kažu kako je sedma prijelomna, no što se pokazalo u vašem slučaju kao recept za uspješan brak?

Ecija: Dalmatinska spiza, crno vino, ljubav prema djeci, zajednički interesi i krug prijatelja.

Café24: Mnogi smatraju da se partneri udalje kada dođu djeca. Kako vi održavate iskru u odnosu?

Ecija: Robert se i prije Jakovljeva rođenja pokazao kao dobar očuh našoj Cviti. Bio je prisutan u svim fazama nakon Jakovljeva rođenja i mogu reći da smo se kroz djecu nas dvoje još više zbližili.

Glumica i redatelj žele još djece. Ako se dogodi, bit će spontano

Café24: Kako usklađujete obaveze?

Ecija: Svaki slobodni trenutak provodimo s njima, a puno nam pomaže naša dadilja. Bake i djedovi rado uskoče kad treba.

Café24: Koliko često si priuštite romantično putovanje?

Ecija: Sve manje. Neko vrijeme smo dva puta godišnje odlazili na neko putovanje bez djece. Ovo proljeće prvi put svi četvero putujemo u London.

Café24: Već nekoliko puta u intervjuima niste krili želju kako želite imati još djece.

Robert: Odluka će ipak pasti u sudačkoj nadoknadi.

Café24: Koja je razlika u odgoju djevojčice i dječaka?

Ecija: Jakov i Cvita su različiti po karakterima i koristimo drugačije roditeljske trikove. Zajedničko je da im dajemo puno ljubavi. Tražimo od njih da budu radoznali, empatični i odgovorni.

Café24: Kako se snalazite s Cvitinim osnovnoškolskim obavezama?

Robert: Koliko god se ja ponekad uključim, Ecija je tu uzela stvar u svoje ruke i trudi se Cviti usaditi radne navike. Za sada je Cvita odlična učenica s puno izvanškolskih aktivnosti. Mene veseli što uči svirati klavir jer ga i sam sviram.

Café24: Kome je Jakov karakterno sličniji?

Ecija: Najsličniji je mojem tati.

Café24: Biste li željeli da se klinci upuste u iste profesionalne vode?

Ecija: Cvita je u zadnje vrijeme počela govoriti kako želi biti glumica dok je mala. Kad naraste, kaže, naći će neko ‘bolje’ zanimanje. Djeca iz mjeseca u mjesec mijenjaju želje pa tome ne pridajemo posebnu važnost. Naravno da će biti u maloj prednosti ako se odluče za neko od naših zanimanja. Jakov za sada odlično crta i ima sluha za pjevanje. Što god da na kraju odluče, mi ćemo ih svakako podržati.

Jednoga se dana par vidi na imanju u Dalmatinskoj zagori

Café24: Roberte, po čemu je Ecija tipična Dalmatinka?

Robert: Po temperamentu, po onome što najčešće kuha i kako se oblači.

Café24: Ecija u Drnišu ima maleno obiteljsko gospodarstvo. Biste li se upustili u avanturu i odselili ondje jednog dana, primjerice, u mirovini?

Ecija: Uvijek postoji ta eskapistička želja da se od svega udaljite na neko lijepo i mirno mjesto. Godišnje nekoliko puta odlazimo kod mojih roditelja. Djeca obožavaju biti ondje. S obzirom na to da ondje imamo vinograd, bazen i veliki vrt, često u šali govorimo o budućem seoskom gospodarstvu. Iako, tko zna, možda jednog dana...

Ecija je počela novi život uz redatelja

Ecija je, poslije traumatičnog razvoda od prvog supruga, proživljavala svoje najteže dane.

- Bilo je lijepih i ružnih trenutaka, no danas kao da su nestali svi moji strahovi i nesigurnost. Razvod je bio grozno razdoblje koje sam uspjela prebroditi. A Bog mi je poslao Roberta te me je blagoslovio jednom lijepom i zrelom vezom koja me je izvukla iz tame. Danas sam sretna žena jer imam odličnog muža, dvoje zdrave i prekrasne djece te dom - svojedobno je izjavila Ecija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija