Obavijesti

Show

Komentari 0

Edo Maajka o najbitnijoj pjesmi u karijeri, pridružio mu se i Šerbedžija: 'Teško je za slušati'

Edo Maajka o najbitnijoj pjesmi u karijeri, pridružio mu se i Šerbedžija: 'Teško je za slušati'
16

Nakon par dana poslušo sam gotovu pjesmu, konačno gotovu, izaš’o na balkon, zapalio cigaru i progut’o knedlu u grlu. Kakva pjesma… Motaj kablove, govori Edo

VIDEO

Edo Maajka godinu je započeo osvajanjem 'Rock&Off' kipića za 'Rap&Off' izvođača, a odlično prihvaćen i kritički hvaljen album 'Moćno' nominiran je i za nagradu Porin, u kategoriji Najbolji album hip-hop glazbe. Nakon video spotova za singlove 'Moćno', 'Zlatni koker', 'Svaki čovjek' feat. Dino Šaran, 'Letimo iznad' feat. Tibor i Burky te krajem prošle godine objavljen 'Hajmo se nać' feat. Alejuandro Buendija, Magellano i Filip Tkalčić, Edo predstavlja spot za jednu bitnijih mu pjesma u dugogodišnjoj karijeri, 'Moj put'. Svojim jedinstvenim izričajem, 'Moj put' obogatili su Đorđe Miljenović i jedan od najposebnijih umjetnika ovih prostora, Rade Šerbedžija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ekranizaciju potpisuju Marko Nemec i Hrvoje Baudoin iz Dostave zvuka koji kao da su se vodili devizom 'manje je više' i na najbolji mogući način tu ideju proveli u djelo.

Psihomodo Pop, Pavel, Detour i Edo Maajka na Novembar Festu: Sjajan festival i briga o zdravlju
Psihomodo Pop, Pavel, Detour i Edo Maajka na Novembar Festu: Sjajan festival i briga o zdravlju

'O nastanku pjesme mogao bih napisati kratki roman', započeo je Edo. 'Moj put' nastala je kao i ostatak albuma, u vrijeme korone na proljeće 2021., kad se Edo bavio pisanjem skica o odrastanju i izbjeglištvu u Hrvatskoj, prisjećao se mnogih životnih situacija, bio zahvalan i vježbao zahvalnost u vremenu nesigurnosti. Sve to podsjećalo ga je na još teža i nesigurnija vremena koja su sada, srećom bila daleko iza njega.

- Kad mi je Koolade poslao taj beat za noć sam napisao i pjesmu. Beat je takav da izvlači sve iz tebe. Znao sam da je to pjesma koja će zatvoriti album i da mi na njoj treba Đorđe - nastavlja te dodaje kako je Đorđe svoj dio poslao brzo, a uz to, promijenio cijeli aranžman i ubacio jedan muzički brejk koji je pjesmu odveo na sasvim novo mjesto, proširio ju i napravio puno više nego je očekivao. Nakon preslušavanja s Kooladeom zaključak je bio taj da je ovo jedan od vrhunaca albuma, pjesma koja će ga definitivno zatvoriti, samo je nedostajalo 'ono nešto' za sami kraj.

- Znao sam da to treba biti neki govor, recital, spoken word, istina koja će emotivno protresti i istresti iz gaća sve nas… Rade Šerbedžija… Pronašo sam njegov broj, nije bilo lako nazvat takvog giganta, znam i koliko je zauzet. Poslao sam mu mailom pjesmu i svidjela mu se. Tražili smo odgovarajući tekst, bacali jedan drugome neke prijedloge. Nešto moje, nešto njegovo, nešto tuđe, nikako da kliknemo obojica s to je to. A onda je Rade samo javio da je poslao pjesmu Jergoviću i da je on rekao nema frke, napisat će tekst za njega, za nas. Pa jebote ovo će biti plafon! To mi je bila prva pomisao. Volim Jergine knjige, on je majstor, jedan od najvećih. Poslao nam je tekst kojeg smo vrlo malo prilagodili za Radu. To je bio kraj kojeg smo trebali, novi vrhunac pjesme i albuma na njegovom samom kraju - emotivan je Edo dok priča o jednom od svojih najvećih muzičkih ostvarenja te nastavlja:

Edo Maajka uoči November Festa: 'Prije nastupa sam jako nabrijan, a kasnije emotivan'
Edo Maajka uoči November Festa: 'Prije nastupa sam jako nabrijan, a kasnije emotivan'

- Donio sam mikrofon i snimač u lobby jednog zagrebačkog hotela u kojem je Rade odsjeo, snimio ga i poslao Kooladeu. Nakon par dana poslušo sam gotovu pjesmu, konačno gotovu, izaš’o na balkon, zapalio cigaru i progut’o knedlu u grlu. Kakva pjesma… Motaj kablove. Emotivna, jako osobna pjesma, teško mi je za slušat, teško za repat. Čišćenje, to je to, zbog ovog radim ovo što radim.

'Moj put' impresivna je, iskrena pjesma koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kao uostalom i mnoge Edine. Njezin tekst odražava Edinu introspektivnu i kritičku prirodu, s fokusom na njegovu životnu i umjetničku putanju. Versima prenosi razmišljanja o odlukama, izazovima i poteškoćama koje je doživio tijekom života, ali istovremeno izražava zahvalnost za svaki korak na tom putu koji ga je doveo do ovog trenutka. Snažni beatovi, sirova iskrenost i minimalistička video produkcija koja nadograđuje njezinu emotivnost čine ju nezaboravnom i upečatljivom, doista savršenom za zatvaranje albuma.

POGLEDAJTE VIDEO: PETAR GRAŠO BIO NA KONCERTU NIKOLE ROKVIĆA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama