Obavijesti

Show

Komentari 30

Emilija Kokić za vrijeme korone se vratila na fakultet: 'Na petoj sam godini, uskoro diploma!'

Emilija Kokić za vrijeme korone se vratila na fakultet: 'Na petoj sam godini, uskoro diploma!'
3

Pjevanje je divan hobi, prekrasno je za sve koji imaju taj talent, a ja se uvijek trudim da bude zabavno. Ne može to biti dril pun nekakvih suhoparnih vježbica za vokalnu kondiciju koje će ljudima biti dosadne

VIDEO

Pjevačica Emilija Kokić (53) koja nam je donijela pobjedu na Eurosongu 1989. godine, ove godine se vratila u školu, ali ne u ulozi predavačice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Emilija Kokić o Rajku Dujmiću 01:35

- Moja škola pjevanja nastala je spontano i slučajno, bez neke moje jasne namjere. Iznutra sam osjećala da je ta moja pjevačka karijera zapravo počela jako silovito. Nakon toga što u anonimnom bendu pobijediš na Eurosongu, pa taj uzlet, pa rat, pa završiš u podrumu pod granatama, pa sve skupa splasne, pa se bend raspadne, nakon čega sam išla u solo karijeru... Osjećala sam intuitivno u sebi da mene još ima, nije me zadovoljavala samo pjevačka karijera. Osjećala sam da me uzima cijelu, a htjela sam otkriti što to još u meni leži - ispričala je Emilija za Slobodnu Dalmaciju.

Emilija je 2013. godine otvorila školu pjevanja.

- Pjevanje je divan hobi, prekrasno je za sve koji imaju taj talent, a ja se uvijek trudim da bude zabavno. Ne može to biti dril pun nekakvih suhoparnih vježbica za vokalnu kondiciju koje će ljudima biti dosadne. Poanta je da je korisno, ali i zabavno - rekla je Zadranka.

Dodaje kako pjevački nije aktivna u smislu da radi koncerte i nastupe, ali redovito snima.

- Prisutna sam, a sad odjedanput nema ničega pa sam zapela u svojoj čežnji i za jednim i za drugim - otkriva te dodaje kako s onim polaznicima s kojima može raditi online, tako i radi, ali nije svima moguće taj dio učenja prenijeti preko Zooma. Većina ipak nije oduševljena time što se ne vide uživo.

Anonimni bend pronašli su na hotelskoj terasi, a onda im dali pjesmu koja je osvojila Europu
Anonimni bend pronašli su na hotelskoj terasi, a onda im dali pjesmu koja je osvojila Europu

Škola pjevanja funkcionira po principu školske godine, uvijek su upisi u devetom mjesecu i godina traje do šestog mjeseca sljedeće godine. No, korona joj je nažalost prošle godine zatvorila školu, pa se Emilija odlučila posvetiti vlastitom usavršavanju.

- Prava sam štreberica, pa ja nešto studiram, ali to ću otkriti tek kad završim. Zapravo mi je taj prisilni predah dobro koristio na fakultetu. Ova peta godina mi je bila izuzetno naporna i zahtjevna pa sam itekako dobro uložila svoje slobodne vrijeme i posvetila se stvarima koje me duboko zanimaju - izjavila je Emilija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu