Obavijesti

Show

Komentari 3

Erkan Petekkaya: Supruga je stroga, a ja sam zato popustljiv

Erkan Petekkaya: Supruga je stroga, a ja sam zato popustljiv
6

Junak turskih serija “Kako vrijeme prolazi” i “Dila” žali što nije postao glazbenik i čudi se što ga struka toliko hvali jer se, kaže, ne smatra dobrim glumcem

VIDEO

Rodio se u provinciji Elazig, a odrastao je na azijskoj strani Istanbula. Uvijek je bio među najboljim učenicima u školi pa je bez problema upisao studij glume. U gradsko kazalište su ga primili kad je imao 22 godine. Prva televizijska emisija na kojoj je radio bila je “Skrivena kamera”, a ubrzo poslije toga uslijedile su prve prave glumačke uloge. Iako je jedan od najplaćenijih turskih glumaca, Erkan Petekkaya (43) uspio je ostati skroman. Uz njegovo ime ne vežu se skandali pa ne čudi što je miljenik turske publike.

'Mama čuva sve novinske članke o meni'

- Drzak sam samo pred kamerama i to samo ako to uloga zahtijeva od mene. Ne želim se bez razloga zamjerati ljudima. Samovoljno sam izabrao ovu profesiju i morao sam se pomiriti s teretom koji ona donosi. Javna sam ličnost i normalno je da domaće medije zanima gdje sam bio, što sam radio, s kim sam bio, ali od početka karijere sam se trudio imati korektan i lijep odnos s novinarima pa naša veza odlično funkcionira. Dok se međusobno cijenimo i poštujemo, vjerujem da neće biti problema - kaže glumac, kojeg trenutačno gledamo kao šarmantnog Rizu u hit seriji “Dila”. Iako je iza njega dugogodišnja karijera i mnoge uloge, Erkan se ne smatra osobito dobrim glumcem. Dodaje da uvijek ima prostora za bolje, pa kad god ima vremena, ide na dramske radionice i usavršava se. Sam sebi je najveći i najoštriji kritičar, a najveći fanovi su mu roditelji i sestra.

- Uvijek su bili uz mene. Vjerovali su u moj talent i hrabrili me kad sam bio na rubu da odustanem od svega. Ponosni su kad me vide na televiziji, a mama često izrezuje novinske članke o meni i čuva ih u tajnom fasciklu - smije se Erkan. Roditeljima je, kaže, zahvalan jer su mu pružili normalno i sretno djetinjstvo kakvo glumac želi i za sina jedinca Cema Cana (10).

- Teško je odgajati dijete u ova moderna vremena. Preplavila nas je tehnologija i moram priznati da me to sve više plaši. Sin se bolje razumije u računala i pametne telefone od mene. Supruga i ja ga želimo zaštititi od svega negativnog i nadam se da radimo dobar posao. Cem je, srećom, poslušan dječak. Obožava prirodu i sport, ima odlične ocjene u školi i mašta o tome kako će jednog dana biti uspješan liječnik ili veterinar - kaže ponosni otac.

Roker u duši i danas čuva svoje prve bubnjeve

Erkan kaže da je oduvijek znao da će biti glumac. Druga najveća strast mu je bila glazba, ali za nju više nema vremena. Čim završi jedan glumački projekt, već mora početi raditi na drugom.

- U duši sam okorjeli roker. Sviranje gitare mi nikad nije išlo, ali na bubnjevima sam odličan. Prvi put sam uzeo palice u ruke na zadnjoj godini fakulteta i zaljubio se. Dugo sam štedio i odricao se svega kako bih si mogao kupiti bubnjeve i, sad kad ih imam, nemam ih kad svirati. Stoje mi u kući i skupljaju prašinu - žali se popularni Riza iz serije “Dila”.

Turski glumac i miljenik žena nikad nije bio pretjerano lud za sportom pa se često zna šaliti da ima dvije lijeve noge jer je uvijek bio antitalent na terenu.

- Ne bavim se sportom, ali volim plivati. Ljeto mi je najdraže godišnje doba i svake godine ne mogu dočekati da s obitelji odem na more. Ako zbog posla ne uspijem dobiti slobodne dane, opuštam se na bazenu - kaže Erkan, kojeg je ljubav prema plivanju jednom umalo došla glave. Naime, Riza je jedne zime skočio u zaleđen bazen i čudom ostao neozlijeđen. Da mu je plivanje očito u genima, dokazuje i njegov sin Cem Can. Dječak se u vodi osjeća kao kod kuće i već je, hvali se ponosni tata, počeo osvajati prva mjesta na natjecanjima u školi. Erkan ga bodri iz publike kad god je u Istanbulu.

'Počeo sam piti jer se nisam znao nositi sa stresom'

- Nisam mogao ni zamisliti da će mi dijete promijeniti život iz temelja. Obožavam biti tata. Nema toga što ne bih napravio za sina. Ne znam mu reći ne. Supruga mi uvijek kaže da me desetogodišnjak bez ikakva napora vrti oko malog prsta, a ja toga nisam ni svjestan. Ona je stroža od mene i sve drži pod kontrolom, a ja sam taj koji našem mezimcu uvijek progleda kroz prste - smije se glumac. U suprugu Didem se, kaže, zaljubio na prvi pogled. Veza im je u početku bila turbulentna zbog Erkanova poroka, ali inženjerka geologije nije odustala od njihove ljubavi.

- Imao sam velikih problema s alkoholom i ne sramim se to priznati. Nisam se znao nositi sa stresom. Bila je to mladost ludost. Utjehu sam pronalazio u alkoholu, a Didem je vjerovala da se mogu promijeniti i biti bolji muškarac - rekao je Riza. Glumac se uz supruginu potporu brzo otrijeznio i kune se kako se slične epizode više nikad neće ponoviti, pogotovo sad kad imaju sina koji ovisi o njima i gleda ih kao uzor.

- Sad sam čist kao suza. Jedina mana mi je što se brzo umaram. Stari se i godine čine svoje. Svaki slobodan trenutak bih proveo na kauču, a znak da više nisam u cvijetu mladosti je i nesanica. Svako jutro ustajem s pticama. Odspavam sedam sati i to mi je više nego dovoljno - kaže Erkan. Osim što ga je spasila iz pakla alkohola, Didem je uz popularnoga glumca morala naučiti živjeti i s njegovim opsjednutim obožavateljicama. U braku su, priznaje Erkan, imali nekoliko kriza zbog njezine ljubomore, ali uspjeli su ih prebroditi. Geologinji su smetale njegove mlađe zgodne kolegice, a nije se osjećala nimalo ugodno ni kad su im na adresu stizala ljubavna pisma nepoznatih žena koje su se u Rizu zaljubile preko malih ekrana.

- Probleme rješavamo razgovorom iako bih ja najradije sve što me muči zadržao za sebe. Ne volim druge opterećivati svojim nedaćama. Takav sam bio i kao dječak jer su se roditelji uvijek previše brinuli za mene. Držali su me pod staklenim zvonom, a sestri je bilo još gore jer je žensko. Zato bih volio da supruga i ja imamo više djece. Djeci treba sloboda, a naša je zadaća da ih usmjeravamo, budemo uz njih i pomažemo im kad god se susretnu s nečim što im je nepoznato i strašno. Ne želim se pretvoriti u posesivna oca koji guši djecu - kaže Riza.

Ne mari za honorare jer se novcem ne može kupiti sreća

Erkan u Turskoj još snima “Dilu”, koja ruši sve rekorde gledanosti, a prošle godine je istodobno snimao i seriju “Benim Hala Umudum Var”. Glumac ne voli govoriti o zaradi, ali s obzirom na to da je za seriju “Kako vrijeme prolazi” dobivao čak 19.000 eura po epizodi, turski mediji šuškaju da sad vjerojatno dobiva dvostruko više.

- Uvijek je lijepo znati da baš ni u čemu ne oskudijevate, ali kad bolje razmislite, stanje bankovnog računa može vam donijeti samo trenutačno zadovoljstvo. Zdravlje mi je na prvome mjestu, a novac je nužno zlo. To sam shvatio nakon što sam završio na dvije hitne operacije. Bile su rutinske i život mi nije bio u opasnosti, ali svejedno sam se zapitao koji su mi prioriteti u životu - zaključio je junak turskih serija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin