Obavijesti

Show

Komentari 5

Evo tko je sve osvojio Grammyja

Evo tko je sve osvojio Grammyja
11

Taylor Swift oborila je rekord i postala pjevačica s najviše osvojenih, četiri Grammyja u kategoriji najboljeg albuma godine

VIDEO

Prošla je 66. dodjela nagrade Grammy, a evo tko je sve osvojio nagradu.

Reper Killer Mike osvojio je tri Grammyja, a onda ga odveli u lisičinama zbog napada...
Reper Killer Mike osvojio je tri Grammyja, a onda ga odveli u lisičinama zbog napada...

Album godine otišao je u ruke Taylor Swift za 'Midnights'. Ovom je nagradom Swift oborila rekord i postala pjevačica s najviše osvojenih Grammyja u ovoj kategoriji, s njih četiri.

The 66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za snimku godine dobila je Miley Cyrus za hit 'Flowers'. U kategoriji najbolje pjesme godine pobijedila je Billie Eilish s pjesmom 'What Was I Made For?'.

Nagradu za najboljeg novog izvođača osvojila je Victoria Monet. Najbolji pop vokalni album osvojila je Taylor, također za 'Midnights'. U kategoriji za najbolju pop solo izvedbu osvojila je Miley Cyrus za pjesmu 'Flowers'.

66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za najbolju plesnu/elektroničku snimku osvojili su Skrillex, Fred again... i Flowdan za pjesmu 'Rumble'. Kylie Minogue osvojila je nagradu za najbolju pop plesnu snimku za pjesmu 'Padam Padam'.

Grammyja za najbolji plesni/elektronički album osvojio je Fred again... za album 'Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022)'.

Taylor je najavila novi album i oborila rekord s četvrtim Grammyjem za album godine...
Taylor je najavila novi album i oborila rekord s četvrtim Grammyjem za album godine...

Grammyja za najbolju pop duo/grupa izvedbu osvojili su SZA i Phoebe Bridgers s pjesmom 'Ghost in the Machine'. Nagrada za producenta godine, neklasične glazbe, otišla je u ruke Jacka Antonoffa. Tekstopisac godine, neklasične glazbe, ove je godine Theron Thomas. Nagradu za najbolji tradicionalni pop vokalni album osvojila je Laufey za 'Bewitched'.

Nagradu za najbolji rap album godine osvojio je Killer Mike za album 'Michael'. Reper je osvojio nagrade za najbolju rap izvedbu i najbolju rap pjesmu za hit 'Scientists & Engineers'. U kategoriji najbolje melodične rap izvedbe pobijedili su Lil Durk i J. Cole s pjesmom 'All My Life'.

The 66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

U kategoriji za najbolji country album pobijedila je Lainey Wilson s albumom 'Bell Bottom Country'. Nagradu za najbolju country solo izvedbu osvojio je Chris Stapleton s pjesmom 'White Horse'. Grammyja za najbolji country duo/grupnu izvedbu su osvojili Zach Bryan i Kacey Musgraves za 'I Remember Everything'.

Nagradu za najbolji rock album osvojio je bend Paramore s albumom 'This Is Why'. U kategoriji za najbolju rock izvedbu pobijedio je Boygenius s pjesmom 'Not Strong Enough'. Grammyja za najbolju metal izvedbu osvojila je Metallica za pjesmu '72 Seasons'. U kategoriji najbolje rock pjesme pobijedili su Julien Baker, Phoebe Bridgers i Lucy Dacu s pjesmom 'Not Strong Enough'.

Celine Dion došla je na dodjelu Grammyja i iznenadila sve: Bori se sa sindromom ukočene osobe
Celine Dion došla je na dodjelu Grammyja i iznenadila sve: Bori se sa sindromom ukočene osobe

Najbolji R&B album ove je godine bio 'Jaguar' izvođačice Victorie Monet. Nagradu za najbolju R&B izvedbu osvojila je Coco Jones s pjesmom 'ICU'. U kategoriji najbolje tradicionalne R&B izvedbe pobijedili su PJ Morton i Susan Carol za pjesmu 'Good Morning'. U kategoriji najbolje R&B pjesme pobijedili su Kenny B. Edmonds, Blair Ferguson, Khris Riddick-Tynes, Solána Rowe i Leon Thomas s pjesmom 'Snooze'. Nagradu za najbolji progresivni R&B album je osvojila SZA za 'SOS'.

U kategoriji za najbolji alternativni glazbeni album pobijedio je Boygenius s albumom 'The Record', a nagradu za najbolju alternativnu glazbenu izvedbu osvojila je grupa Paramore. Nagradu za najbolju afričku glazbenu izvedbu osvojila je Tyla s pjesmom 'Water'

66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za najbolji govorni album je osvojio J. Ivy za 'The Light Inside'. U kategoriji najbolje jazz izvedbe pobijedila je Samara Joy s pjesmom 'Tight', a nagradu za najbolji jazz vokalni album osvojila je Nicole Zuraitis za 'How Love Begins'. Grammyja za najbolji jazz instrumentalni album dobio je Billy Childs za 'The Winds of Change'. Nagradu za najbolji album velikog jazz ansambla osvojio je The Count Basie Orchestra za album 'Basie Swings the Blues'.

U kategoriji najboljeg latino jazz albuma pobijedili su Miguel Zenon i Luis Perdomo s albumom 'El Arte Del Bolero Vol. 2', a u kategoriji najboljeg alternativnog jazz albuma pobijedio je Meshell Ndegeocello s 'The Omnichord Real Book'.

Nagradu za najbolji suvremeni instrumentalni album osvojili su Béla Fleck, Zakir Hussain, Edgar Meyer Rakesh Chaurasia za album 'As We Speak'. U kategoriji najboljeg glazbenog kazališnog albuma je pobijedio album 'Some Like It Hot'.

The 66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za najbolji latino pop album osvojila je Gaby Moreno za 'X Mi (Vol. 1)'. Nagradu za najbolji Musica Urbana album je osvojila Karol G s 'Mañana Será Bonito'. U kategoriji najboljeg latino rock ili alternativnog albuma su pobijedili Juanes i 'Vida Cotidiana' te Natalia Lafourcade s albumom 'De Todas Las Flores'.

U kategoriji najboljeg Musica Mexicana albuma pobijedio je Peso Pluma s 'Genesis'. Nagradu za najbolji tropski latino album osvojili su Rubén Blades, Roberto Delgado i Orquesta za 'Siembra: 45° Aniversario (En Vivo en el Coliseo de Puerto Rico, 14 de Mayo 2022)'. U kategoriji najbolje globalne glazbene izvedbe pobijedili su Béla Fleck, Edgar Meyer, Zakir Hussain i Rakesh Chaurasia s 'Pashto'. Nagradu za najbolji globalni glazbeni album osvojio je Shakti za 'This Moment', a nagradu za najbolji reggae album osvojili su Julian Marley i Antaeus za 'Colors of Royal'.

The 66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za najbolju glazbenu podlogu za vizualne medije (uključujući film i televiziju) osvojio je skladatelj Ludwig Goransson za 'Oppenheimer'. U kategoriji najbolje kompilacije soundtracka za vizualne medije je pobijedio film 'Barbie'. Grammyja za najbolju glazbenu podlogu za video igricu i druge interaktivne medije je osvojio 'Star Wars Jedi: Survivor'. U kategoriji najbolje pjesme napisane za vizualne medije je pobijedila Billie Eilish s pjesmom 'What Was I Made For?'. Nagradu za najbolji glazbeni video je osvojila Em Cooper za pjesmu Beatlesa 'I'm Only Sleeping'.

Nagrada Grammy za najbolju izvedbu American Roots osvojila je Allison Russel s pjesmom 'Eve Was Black'. Za najbolju Americana izvedbu nagradu su dobili Brandy Clark i Brandi Carlile za 'Dear Insecurity'. U kategoriji najbolje American Roots pjesme pobijedio je Jason Isbell s 'Cast Iron Skillet', a sa svojim albumom 'Weathervanes' je osvojio nagradu za najbolji Americana album.

Heidi Klum zablistala na zabavi uoči Grammyja: Naglasila duge noge u pripijenoj mini haljini
Heidi Klum zablistala na zabavi uoči Grammyja: Naglasila duge noge u pripijenoj mini haljini

Nagradu za najbolji Bluegrass album osvojili su Molly Tuttle i Golden Highway za 'City of Gold'.

U kategoriji najboljeg tradicionalnog blues albuma pobijedio je Bobby Rush s 'All My Love for You', a za najbolji suvremeni blues album nagradu je osvojio sastav Larkin Poe za 'Blood Harmony'.

Nagradu za najbolji narodni album osvojila je Joni Mitchell za 'Joni Mitchell at Newport (Live)'.

66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagrada za najbolji regionalni album korijenske glazbe su osvojili Buckwheat Zydeco Jr. i the Legendary Ils Sont Partis Band za 'New Beginnings' te Lost Bayou Ramblers and Louisiana Philharmonic Orchestra za album 'Live: Orpheum Theater Nola'.
Grammyja za najbolju gospel izvedbu/pjesmu je osvojio Kirk Franklin za 'All Things'. U kategoriji najbolje suvremene kršćanske glazbene izvedbe/pjesme su pobijedili Lecrae i Tasha Cobbs Leonard za 'Your Power'. Nagradu za najbolji gospel album odnio je Tye Ribbett i 'All Things New: Live in Orlando'.

U kategoriji najboljeg suvremenog kršćanskog glazbenog albuma je pobijedio Lecrae s 'Church Clothes 4', a u kategoriji najboljeg korijenskog gospel albuma Blind Boys of Alabama s 'Echoes of the South'.

Nagradu za najbolji album novog doba, ambijenta ili Chanta osvojili su Carla Pattulo, Tonality i Scorchio Quartet za 'So She Howls'. Nagradu za najbolji dječji album osvojio je 123 Andres za 'We Grow Together Preschool Songs'. U kategoriji najboljeg komičnog albuma pobijedio je Dave Chappelle s 'What's in a Name?'. Nagradu za najbolji izgovoreni album je osvojila Michelle Obama za 'The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times'.

U.S. Open

Najboljim glazbenim filmom proglašen je 'Moonage Daydream'. Nagradu za najbolji omot albuma osvojili su Luke Brooks i James Theseus Buck za 'Stumpwork'. U kategoriji najboljeg zapakiranog ili specijalnog limitiranog izdanja osvojili su Jeri i John Heiden za 'For the Birds: The Birdsong Project'.

Nagradu za najbolje note albuma su osvojili Robert Gordon i Deanie Parker za 'Written in Their Soul: The Stax Songwriter Demos', a za isti su album osvojili i nagradu za najbolji povijesni album.

Šljokice, resice i dekolte: Ovo su outfiti Miley Cyrus s Grammyja
Šljokice, resice i dekolte: Ovo su outfiti Miley Cyrus s Grammyja

Nagradu Grammy za najbolje projektirani album, neklasični, osvojili su John Kercy, Kyle Mann, Victoria Monét, Patrizio 'Teezio' Pigliapoco, Neal H Pogue i Todd Robinson za 'Jaguar II'. Nagradu Grammy za najbolje projektirani album, klasični osvojili su David Frost i Charlie Post za 'Contemporary American Composers'. U kategoriji producenta godine, klasičnog, pobijedio je Elaine Martone. Za najbolju snimku remixa nagradu je dobio Wet Leg.

Nagradu za najbolji imerzivni audio album osvojili su George Massenburg i Eric Schilling za 'The Diary of Alicia Keys'. Za najbolju instrumentalnu kompoziciju nagradu je dobio John Williams za 'Helena's Theme'. Nagradu Grammy za najbolji instrumentalni aranžman, instrumental ili a capellu dobili su John Carter Cash, Tommy Emmanuel, Markus Illko, Janet Robin i Roberto Luis Rodriguez za 'Folsom Prison Blues'.

Nagradu za najbolji aranžman, instrumente i vokale dobili su Erin Bentlage, Jacob Collier, Sara Gazarek, Johnaye, Kendrick i Amanda Taylor za 'In the Wee Small Hours of the Morning'. Grammyja za najbolju orkestralnu izvedbu dobio je Gustavo Dudamel za 'Ades: Dante'. U kategoriji najbolje operne snimke pobijedio je Yannick Nezet-Seguin i 'Blanchard: Champion'.

66th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Nagradu za najbolju zborsku izvedbu je dobio Nils Schweckendiek i 'Saariaho: Reconnaissance'. Nagradu Grammy za najbolju izvedbu malog ansambla dobio je Roomful of Teeth za 'Rough Magic'. 

U kategoriji najboljeg klasičnog instrumentalnog sola pobijedila je Yuja Wang i 'The American Project'. Nagradu za najbolji klasični solo vokalni album dobila je Julia Bullock za 'Walking in the Dark'.

Nagradu za najbolji klasični kompendij dobili su Alex Brown, Harlem Quartet, Imani Winds, Edward Perez, Neal Smith i A.B. Spellman za 'Passion for Back and Coltrane'. U kategoriji najbolje suvremene klasične kompozicije pobijedila je Jessie Montgomery.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.