Obavijesti

Show

Komentari 31

Fanovi kupili Dinov gramofon, štap, kolekciju ploča i bongose

Fanovi kupili Dinov gramofon, štap, kolekciju ploča i bongose
6

Neke svoje stvari Dino je već prije podijelio prijateljima, a nešto sam i ja darovala nakon njegove smrti. Ono što je ostalo spremila sam u kutije, kaže Danijela

VIDEO

Danijela Dvornik (45) otvorila je aukciju na kojoj prodaje odijela, kapute, hlače, majice, ali i instrumente pokojnog supruga Dine Dvornika.

- Neke svoje stvari Dino je već prije podijelio prijateljima, a nešto sam i ja darovala nakon njegove smrti. Ono što je ostalo spremila sam u kutije, a sad to prodajem - kaže Danijela.

Kako bi dokazala da su predmeti autentični, uz svaki predmet stavila je fotografiju kako bi se vidjelo da je Dino te stvari zaista nosio i koristio. Osim na 'fejsu', Dinovi instrumenti, ploče i štap iz spota 'Hipnotiziran' prodavali su se i na 'glazbenom oglasniku'. Nakon samo nekoliko sati Danijela je prodala štap za 800 kn, bongose za 700 kn i gramofon za 600 kn.

- Ovo je praktičan način rješavanja stvari. Naravno da sam zadržala one koje mi puno znače, poput gitare, Porina i parfema. Uz odjeću i cipele ne želim se previše vezati - kaže Danijela. Dodala je kako stvari s aukcije, ako se ne rasprodaju, neće baciti, nego će ih možda jednom opet prodavati. 
- Pravi obožavatelji nešto će kupiti, ali na Facebooku ima i ‘hejtera’ koji liječe frustracije.

Znam da je ovo neuobičajeno, ali rekla sam idem probati pa makar me svi popljuvali - zaključila je Danijela.

'Cijene neće biti 'prenapuhane'. Bitno mi je da usrećim njegove obožavatelje'

Osim instrumenata, Danijela je na licitaciji ponudila i Dinina odijela. Karirani sako nudi se za 401 kunu. Početna cijena crnog kožnatog kaputa sa smeđim dijelovima od brušene kože i ljubičastih kožnih hlača, koje je nosio na dodjeli nagrade Porin 1997., iznosi 3500 kuna, dok je za ljubičasto odijelo s metalik plavim odsjajem i šarenu košulju Emilio Pucci ponuđeno 1100 kuna.

- Svi koji su nešto kupili sudjelovat će u nagradnoj igri. Instrument ili odijelo koje su kupili trebaju fotografirati i pokazati nam kako će to koristiti - kaže Danijela.

Dodala je kako joj je svejedno hoće li kupci te predmete nositi, uokviriti ili staviti na plastičnu lutku. Bitno joj je da budu originalni. 

- Nakon što pošalju fotografije, fanovi će ocjenjivati koja im je najbolja, a pobjednici će osvojiti komplet CD-a - govori Danijela.

Na aukciji se nudio i set gramofonskih ploča koje je “kralj funka' puštao kao DJ na partyjima. Prodane su za 3000 kuna.

- Bio je zabavljač. Ostalo je ploča starih oko deset godina pa možda nekome dobro dođu - kaže Dinina udovica. Njegovi fanovi, ističe Danijela Dvornik, predlagali su joj da otvori Muzej Dine Dvornika.

- Možda su mislili da od stana napravim muzej pa da ljudi ulaze i gledaju. Hrvati su puni ideja. Danas su muzeji na ‘državnoj sisi’ i bilo bi pretenciozno tražiti novac za takav projekt - smatra Danijela.

'Želim početi novi život na Braču'

Danijela će prodati stan u zagrebačkom Vrapču i odseliti se u Sutivan na otoku Braču u kojem ima kamenu dvokatnicu.

- Krajem prošle godine odlučila sam restrukturirati svoj život i krenuti u novu avanturu. Imam za odvaliti još pola života, a ako je ovo novi početak, onda i mora biti sve ispočetka - rekla nam je Danijela. Stan u kojem je živjela s pokojnim suprugom i kćeri Ellom je, kaže, podsjeća na Dininu smrt.
- Sada želim voditi miran život, a u Zagrebu mi nedostaje more - govori Danijela. Voljela bi novcem od prodaje kupiti manji stan koji bi dala kćeri Elli (20). 
- U Zagrebu ne radim ništa, a na Braču imam puno više opcija. Ondje imam malu suvenirnicu, a u metropolu uvijek mogu doći zimi - smije se Danijela. 
Dvokatnica na Braču nalazi se u Ulici Borisa i Dine Dvornika. Dio kuće naslijedila je od supruga, a dio joj je bez ikakve naknade prepisao Dinin brat Dean.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško