Show

Komentari 18

Fantastična večera kod Arna: 'Servirao nam je na pladnju sve što se u Grobniku može dobiti'

Fantastična večera kod Arna: 'Servirao nam je na pladnju sve što se u Grobniku može dobiti'

Napravio si atmosferu, napravio si večeru i sve je bilo za deset! Vrhunski kuhar i vrhunski čovjek, pohvalio ga je Mate

'Predjelo je napravio za deset', komentirao je Jerko u 'Večeri za 5 na selu' jelo Arna Rusicha, zvanog Ruža, koji trenutačno dijeli prvo mjesto sa Zoranom i Matom. Veliki ljubitelj gastronomije Arno odučio se na sudjelovanje u showu nakon što je morao odustati od sudjelovanja u posljednjoj sezoni RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' No već na samom dočeku se pokazao kao odličan u ulozi domaćina te su svi komentirali njegovu opuštenost. 

Nakon domaćeg aperitiva Arno je ekipi ponudio spoj mesa i ribe, odnosno kuhanu teletinu s namazom od tune i jaja. „Okusom je bilo fino“, pohvalila je Olivera neobičan spoj.

Za glavno jelo domaćin je ponudio ossobuco s domaćom tjesteninom, što je sve oduševilo.

- Teletina je bila jako ukusna, meso se raspada - komentirala je Olivera dok je Jerko priznao: 'Ossobuco je bio za deset, savršen, onako kako bih ga i ja napravio.' Međutim, iako su svi pohvalili njegovo glavno jelo, Arno je bio u šoku kad su gosti počeli rezati njegove domaće rezance jer je to nepojmljivo za svakog pravog obožavatelja tjestenine. 

Kao šećer na kraju domaćin je poslužio štrudlu od jabuke sa sladoledom koja je lijepo zaokružila njegovu večeru, a onda je za iznenađenje pripremio pravu grobničku feštu. Grobnički zvončari, pjesma i harmonika, prava domaća palenta krumpirica i grobnički sir dočekali su goste kako bi u veselom tonu završili večer. 

- Dobili smo na pladnju sve što se može dobiti na Grobniku - kazao je Mate pa svom prijatelju dao ocjenu deset: 'Arno, napravio si atmosferu, napravio si večeru i sve je bilo za deset! Vrhunski kuhar i vrhunski čovjek'.

Domaćin je desetku dobio i od Olivere te Jerka: 'Predjelo za 10, glavno jelo za 10, desert za 8 zbog kupljenog tijesta, zvončari za 10 i iznenađenje za 10!' Jedino je Zoranu večera bila za ocjenu 8 pa je tako i Arno skupio visokih 38 bodova, kao i njegovi prethodnici, te se trenutačno nalazi na prvom mjestu sa Zoranom i Matom.