Obavijesti

Show

Komentari 4

Filip Riđički: Volio bih glumiti negativca, a veselila bi me nova sezona 'Crno-bijelog svijeta'

Filip Riđički: Volio bih glumiti negativca, a veselila bi me nova sezona 'Crno-bijelog svijeta'
4

Glumac i Pjevač Lika Kolorada izbacio je novi spot i singl, a otkrio nam je i detalje o godišnjem odmoru, poslu i ljubavnom životu

VIDEO

Domaći bend Lika Kolorado predstavio je novi spot i singl "Kontura", u kojemu na originalan način preispituju moderne ideale ženske ljepote. Glumac i frontmen benda Filip Riđički (36) kaže nam kako je ideološki usmjeren k tome da cijeni žene i promiče ravnopravnost spolova, no svejedno je kod sebe primijetio "blagi seksizam".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Filip Riđički o serijama 'Crno-bijeli svijet' i 'Zabranjena ljubav' | REAKCIJA 08:42

- Uhvatim se kako se navikavam na billboarde na kojima su fotošopirane polugole supermanekenke i da je to standard kojemu sve žene trebaju stremiti. Očekujem da žena treba izgledati na neki način i zapravo nesvjesno podržavam sustav u kojem žena nema pravo izgledati kako hoće. Svojim odabirom i preferencama signaliziram što je poželjno. Znači, krenuo sam od sebe jer i ja na neki način sudjelujem u tom svemu - objašnjava Filip pa priznaje kako je oduvijek imao preference po pitanju ženskog izgleda.

- Uvijek su me privlačile mršavije žene, no fizički izgled mi prestaje biti toliko bitan. Za razliku od svojih prijatelja, nikad nisam bio 'guzica i sise' tip, ali imao sam preference po pitanju tjelesne konstitucije. Uspoređivanje nam se prirodno nameće, vidimo neku reklamu i zapitamo se: 'Zašto ja tako ne izgledam?' ili 'Zašto ja nemam takvu djevojku?'. A koja je uloga muškarca u svemu tome? Ima rečenica u pjesmi: 'Od mene se očekuje da od tebe to očekujem' - kaže Riđički pa dodaje kako je spot za pjesmu zapravo vizualna reprezentacija cijele problematike.

UPOZNAJTE GLAVNU NEGATIVKU SERIJE 'THE OUTSIDERS': 

- To je priča o djevojci koja dolazi kao model reklamirati neki proizvod. Tu pratimo proces njezina šminkanja iz osobe koja ona jest u nešto što nije i što nitko nije - priča nam Filip.

Osim što pjeva i piše pjesme, Filip radi i kao voditelj na Top Radiju, a tu i tamo mu, kaže, uleti i neka predstava.

- To mi je jako drago jer mi kazališna gluma nedostaje. Puno sinkroniziram crtiće, što mi je najveća zabava koju mogu zamisliti. Radim svašta pomalo, što je sudbina jako puno umjetnika, moraš raditi puno poslova ne bi li pokrio sve dugove - kaže. A nedostaje li mu i televizijski set "Crno-bijelog svijeta", gdje je glumio studenta i novinara Kipu?

Lika Kolorado osvrće se u spotu na plastični standard ženske ljepote: 'Ideal proždire društvo'
Lika Kolorado osvrće se u spotu na plastični standard ženske ljepote: 'Ideal proždire društvo'

- Bio bih jako sretan da se snimi još jedna sezona, a po reakcijama ljudi rekao bih da bi svi to voljeli. Iako, spreman sam za neku novu ulogu. Cijeli život glumim te neke mlađe, poletnije tipove i sanjarim o nekoj ozbiljnijoj ulozi. U predstavi 'Vrpca' konačno sam igrao tipa koji ima neke 'kosture u ormaru'. Veselilo bi me i da napokon glumim negativca - otkriva Riđički. Djevojku, kaže, trenutačno nema, a godišnji odmor provest će u Gorskom kotaru:

- Sjedit ću na terasi i šetati se šumom, nisam tip od mora, živciraju me cijene, komarci, gužve i vrućine.

Zagreb: Bendovi uz pljusak zabavili okupljene na Žujinoj rođendanskoj turneji

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'
ODUŠEVILA PUBLIKU

VIDEO Marija Šerifović s bine u Slavonskom Brodu poručila: 'Ja vam želim Eurosong u Zagrebu'

SLAVONSKI BROD: Srpska pjevačica Marija Šerifović oduševila je obožavatelje u Slavonskom Brodu, a posebnu je poruku uputila našem ovogodišnjem predstavniku na Eurosongu Baby Lasagni i svim njegovim obožavateljima. 'Želim vam, mojim susjedima, da iduće godine Eurosong bude u Zagrebu', rekla je pjevačica. Prisjetimo se, Marija je i sama pobijedila na ovom natjecanju 2007. godine s pjesmom 'Molitva'.

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'
'GLUPOST NAD GLUPOSTIMA'

VIDEO Zagrepčanin o Euroviziji nekad i danas: 'Džuli je prava pjesma, ovo je sve namješteno!'

ZAGREB: Iako će obožavatelji iz svih krajeva Lijepe Naše sutra navijati za Baby Lasagnu i 'Rim Tim Tagi Dim', Eurosong ipak nije za svakoga. Zagrepčanin je podijelio svoje dojmove o najvećem pjevačkom natjecanju na svijetu. 'To je danas glupost nad glupostima', rekao je i prisjetio se svoje omiljene izvedbe na Eurosongu - pjesme Džuli s kojom je Daniel Popović predstavljao Jugoslaviju 1983.
Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni
'ROKAJ BABY'

Sviđa li vam se? Voditelj Luka Bulić posvetio pjesmu Lasagni

U pjesmi je nekoliko puta 'mijauknuo' te otplesao prepoznatljivi 'Rim Tim Tagi Dim' ples