Show

Komentari 0

Filmovi stižu i u Kino Tuškanac

Filmovi stižu i u Kino Tuškanac

Od četvrtka 16.7. Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac s projekcijama od 19 sati. Program otvara 'Kabinet dr. Caligarija', koji ove godine slavi stoti rođendan.

Ljubitelji žanrovskog filma u velikom su broju pohodili prva četiri dana 10. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima i premijernim naslovima. Novi tjedan započinje projekcijom kultnog SF trilera 'Totalni opoziv' ('Total Recall') koji slavi 30. godišnjicu s neponovljivim Arnoldom Schwarzeneggerom u naslovnoj ulozi. Već sljedeće večeri Fantastic Zagreb prikazuje jedan od najhvaljenijih horora ove godine 'Relikt' ('Relic') koji će kod publike izazvati i vrisak i suzu. Nakon svjetske  premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu Sundance, 'Relikt' svoju europsku premijeru ima upravo na Fantastic Zagreb Film Festivalu!

Sredina tjedna rezervirana je za nezaboravnu SF avanturu 'Povratak u budućnost' koja slavi 35. rođendan! Ovjenčan nizom nagrada danas uživa status jednog od najomiljenijih holivudskih filmova čija popularnost s godinama samo raste.

Od četvrtka 16. 7. Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac s projekcijama od 19 sati. Program otvara 'Kabinet dr. Caligarija' koji ove godine slavi stoti rođendan. Remek-djelo njemačkog ekspresionizma smatra se i jednim od temeljnih djela žanrovske kinematografije, a Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju sa zvučnim zapisom!

Istu večer od 21.30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac gledamo krvavo zabavnu crnu komediju 'Dođi k tatici' ('Come To Daddy'). Napeta, suludo zabavna i krvlju natopljena crna komedija jadan je najvećih svjetskih festivalskih hitova, a u naslovnoj ulozi briljira Elijah Wood.

Najčitaniji članci