Obavijesti

Show

Komentari 0

Kino Tuškanac opet radi, ali se nastavlja i online prikazivanje

Kino Tuškanac opet radi, ali se nastavlja i online prikazivanje
3

Izborom naslova iz recentne domaće distribucije zagrebačko kino Tuškanac nakon dvomjesečne stanke od ponedjeljka ponovno kreće s redovnim radom

VIDEO

Za otvaranje je odabran "Skriveni život" (Terrence Malick), a program se nastavlja filmovima  "Mlijeko" (Grímur Hákonarson), "Portret djevojke u plamenu" (Céline Sciamma), "Jadnici" (Ladj Ly), "Zviždači" (Corneliou Porumboiu), "Djelo bez autora" (Florian Henckel von Donnersmarck).Za petak je najavljen "Zagrebački ekvinocij" (Svebor Mihael Jelić), "Zlatna rukavica" (Fatih Akin), a za vikend "Jojo Rabbit" (Taika Waititi), "1917" (Sam Mendes) i "Male žene" (Greta Gerwig).

Uz program u kinu "Tuškanac" nastavlja i online retrospektivu Ingmara Bergmana, svakoga dana prikazujući novi film u 20 sati koji ostaje dostupan za gledanje do idućeg dana u isto vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Od ponedjeljka do utorka u 20 sati online prikazuju "Osmijesi ljetne noći" (1955), romantičnu komediju prikazanu u konkurenciji festivala u Cannesu gdje je nagrađena za najuspjeliji poetski humor.

Iz Tuškanca kažu da je tim filmom redatelj prekinuo niz komercijalno neuspješnih projekata koje ni kritika nije dočekala blagonaklono, te u njemu jasno naznačio niz tema i motiva kojima će se tijekom 1950-ih intenzivno baviti.

Kino Tuškanac i MUBI daju 30 besplatnih filmova kroz 3 mj.
Kino Tuškanac i MUBI daju 30 besplatnih filmova kroz 3 mj.

Velika Bergmanova retrospektiva donosi još filmove "Kriza" (1946), "Ljetna međuigra" (1951), "Iz života marioneta" (1980), "Fanny i Alexander" (1982), "Kroz tamno ogledalo" (1961) i "Pričesnici" (1962).

Zagrebačko Kino Kinoteka nastavilo je s radom prije tjedan dana s recentnim filmovima po principu 'ponešto za svakoga', red humora, romantike, napetosti i angažmana.

Ljubitelji art house filmova mogu otići i u Kino Metropolis zagrebačkog MSU-a, gdje se također uz niz mjera protiv širenja koronavirusa i sSukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovaj tjedan prikazuju četiri premijerna i isto toliko repriznih naslova.

Među ostalim, broj ulaznica u prodaji je smanjen kako bi se držao razmak, osigurani su punktovi za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor se provjetrava.

Posjetiteljima se preporučuje da na projekciju dolaze s maskama i paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu, a preporuča se i da se karte kupuju online te na blagajni kina uz beskontaktno plaćanje.

Multipleks kina u trgovačkim centrima se još nisu otvorila, čemu je uz uzrok i prekinuta distribucija novih filmova na međunarodnoj razini, te neka od njih organiziraju projekcije u drive-in kinima.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SLASTIČARSKOG SHOWA 'DESERTI OD OKA': Dean Kotiga radi čokoladne kuglice!

Pokretanje videa...

Deserti od oka, epizoda 2 07:27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode