Show

Komentari 0

Kino Tuškanac opet radi, ali se nastavlja i online prikazivanje

Kino Tuškanac opet radi, ali se nastavlja i online prikazivanje

Izborom naslova iz recentne domaće distribucije zagrebačko kino Tuškanac nakon dvomjesečne stanke od ponedjeljka ponovno kreće s redovnim radom

Za otvaranje je odabran "Skriveni život" (Terrence Malick), a program se nastavlja filmovima  "Mlijeko" (Grímur Hákonarson), "Portret djevojke u plamenu" (Céline Sciamma), "Jadnici" (Ladj Ly), "Zviždači" (Corneliou Porumboiu), "Djelo bez autora" (Florian Henckel von Donnersmarck).Za petak je najavljen "Zagrebački ekvinocij" (Svebor Mihael Jelić), "Zlatna rukavica" (Fatih Akin), a za vikend "Jojo Rabbit" (Taika Waititi), "1917" (Sam Mendes) i "Male žene" (Greta Gerwig).

Uz program u kinu "Tuškanac" nastavlja i online retrospektivu Ingmara Bergmana, svakoga dana prikazujući novi film u 20 sati koji ostaje dostupan za gledanje do idućeg dana u isto vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od ponedjeljka do utorka u 20 sati online prikazuju "Osmijesi ljetne noći" (1955), romantičnu komediju prikazanu u konkurenciji festivala u Cannesu gdje je nagrađena za najuspjeliji poetski humor.

Iz Tuškanca kažu da je tim filmom redatelj prekinuo niz komercijalno neuspješnih projekata koje ni kritika nije dočekala blagonaklono, te u njemu jasno naznačio niz tema i motiva kojima će se tijekom 1950-ih intenzivno baviti.

Velika Bergmanova retrospektiva donosi još filmove "Kriza" (1946), "Ljetna međuigra" (1951), "Iz života marioneta" (1980), "Fanny i Alexander" (1982), "Kroz tamno ogledalo" (1961) i "Pričesnici" (1962).

Zagrebačko Kino Kinoteka nastavilo je s radom prije tjedan dana s recentnim filmovima po principu 'ponešto za svakoga', red humora, romantike, napetosti i angažmana.

Ljubitelji art house filmova mogu otići i u Kino Metropolis zagrebačkog MSU-a, gdje se također uz niz mjera protiv širenja koronavirusa i sSukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovaj tjedan prikazuju četiri premijerna i isto toliko repriznih naslova.

Među ostalim, broj ulaznica u prodaji je smanjen kako bi se držao razmak, osigurani su punktovi za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor se provjetrava.

Posjetiteljima se preporučuje da na projekciju dolaze s maskama i paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu, a preporuča se i da se karte kupuju online te na blagajni kina uz beskontaktno plaćanje.

Multipleks kina u trgovačkim centrima se još nisu otvorila, čemu je uz uzrok i prekinuta distribucija novih filmova na međunarodnoj razini, te neka od njih organiziraju projekcije u drive-in kinima.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SLASTIČARSKOG SHOWA 'DESERTI OD OKA': Dean Kotiga radi čokoladne kuglice!

Najčitaniji članci