Obavijesti

Show

Komentari 2

Frances McDormand stigla na Lopud, pridružila se kolegama

Frances McDormand stigla na Lopud, pridružila se kolegama
6

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti

Frances McDormand, jedna od najznačajnijih živućih glumica, svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku. Uloge u filmovima kao što su Fargo, Tri plakata izvan grada, Zemlja nomada, Spaliti nakon čitanja i brojne druge, podižu standarde onog što smatramo glumačkom vještinom.

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film Zemlja nomada, a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Oskarovci preplavili otok Lopud, uživaju u našim delicijama
Oskarovci preplavili otok Lopud, uživaju u našim delicijama

Tijekom festivala Frances McDormand održat će glumačke radionice na kojima će govoriti o svojoj karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma, a publika će u narednim večerima imati priliku uživati u njezinim glumačkim ostvarenjima u filmovima Zemlja nomada i Spaliti nakon čitanja.

Svoje masterclassove i predavanja, osim Frances McDormand, održat će njezin partner, višestruki oskarovac redatelj, scenarist i producent Joel Coen, oskarovac producent Peter Spears, ugledni filmski agent Brian Swardstrom, finski redatelj Juho Kuosmanen te snimateljica Monika Lenczewska. Kao posebni gosti festivala i u ulozi moderatora su redatelji Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Danis Tanović, Lili Horvat, Ognjen Glavonić, producent Philippe Bober i snimateljica Nanu Segal.

Organizatori Festivala su se i ove godine pobrinuli da posjetitelji osim u bogatom filmskom programu, mogu uživati i u gastronomskim specijalitetima lokalne kuhinje.

Dolaze nam zvijezde: Oskarovci, Nick Cave, Arctic Monkeys...
Dolaze nam zvijezde: Oskarovci, Nick Cave, Arctic Monkeys...

Ponta Lopud gourmet program u suradnji s Gault&Millau Croatia nudi delicije osebujne mediteranske kuhinje koje će pripremati u restoranima otoka Lopuda  vrhunski hrvatski chefovi Vesna Miletić, Damir Šarić, Deni Srdoč, Vesko Šapić, Branimir Tomašić i Ivo Frka.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala dostupne su na službenoj mrežnoj stranici festivala www.pontalopud.hr te putem društvenih mreža Ponta Lopud festivala.

Ulaznice za projekcije i karte za transfer brodom mogu se kupiti OVDJE.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'