Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

Freddie Mercury: Kršio je sva pravila kako bi postao legenda

Freddie je obožavao mačke kojih je imao desetak što će se moći vidjeti u nadolazećem filmu 'Bohemian Rhapsody' koji donosi priču o čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije

Screenshot
Foto: Screenshot
40 komentara

Kontroverzan, avangardan i nevjerojatno uspješan Freddie Mercury rođen je na današnji dan prije 72 godine u Zanzibaru kao Farrokh Bulsara. Iako je prerano preminuo u 46., svijet ga zapamtio po nevjerojatnoj energiji. Glazbom se počeo baviti 1969., a snimio je 18 albuma sa britanskim rock bendom Queen, čiji je logo i dizajnirao. 

Freddie je obožavao mačke kojih je imao desetak što će se moći vidjeti u nadolazećem filmu 'Bohemian Rhapsody' koji donosi priču o čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije. Prkosio je svim stereotipima i kršio sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

Film je trebao režirati Bryan Singer (52), ali ga je zamijenio Dexter Fletcher (52). Freddieja će glumiti Rami Malek (37), a film dolazi u kina tijekom studenog. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Grupa austrijskih, čeških i švedskih znanstvenika provela je istraživanje, te su otkrili zanimljive činjenice o glasu legendarnog pjevača. Bazirali su se na šest intervjua koje je frontmen Queena dao.

Otkrili su da je prosječna frekvencija njegovog glasa 117,3 Hz, te da su se njegove glasnice jednostavno kretale brže nego kod drugih ljudi. Vibrato se inače kreće frekvencijom između 5,4 i 6,9 Hz, a njegov se kretao oko 7,04 Hz. 

222713265 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, te se ujedno i danas smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti. 

Dan prije svoje smrti, Freddie je objavio da je već nekoliko godina pozitivan na HIV. Preminuo je okružen prijateljima u svom domu u Londonu od upale pluća koja je izazvana AIDS-om. Pjevač nije htio da itko zna gdje se nalazi urna s njegovim pepelom osim 'ljubavi njegovog života' Mary Austin (67). 

Freddie Mercury of the British Rock Band Queen | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Bio je prestravljen. Bojao se da će obožavatelji pokušati iskopati njegov pepeo, kao što se događalo s drugim poznatim ličnostima - rekla je Mary nekoliko godina kasnije. S njom je proveo šest godina, a nakon prekida veze ostali su najbolji prijatelji.

Iako nikada nije potvrdio svoju seksualnu orijentaciju, Freddie je krajem 70-ih istraživao gay scenu, pa je od 1984. do svoje smrti bio u vezi s Jimom Huttonom

Nekoliko mjeseci nakon njegove smrti, održan je Koncert u spomen na Freddieja Mercuryja u Londonu, koji su izravno prenosile televizijske postaje diljem svijeta.

VIDI OVO! Što vaš WC papir govori o vama?

Naši partneri pišu
Message