Obavijesti

Show

Komentari 0

Funk kvintet snimio novi album

Funk kvintet snimio novi album
2

Bend čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone).

VIDEO

Nakon ezoteričnih ritmova "Tarot Funka", pulsko – zagrebački psych funk kvintet Nemanja donosi novo studijsko izdanje "Cosmic Disco" - album nadahnut drevnom "Tibetanskom knjigom mrtvih" i zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbie, anatolijskog rock, duba i afrobeata. Album su najavili singlom "Dāw Yĕn", a na njemu se nalazi ukupno devet novih pjesama.

POGLEDAJTE VIDEO:



- Cosmic Disco napisan je kao glazbeni odgovor na "Tibetansku knjigu mrtvih" te opisuje iskustva koja se događaju Nemanji nakon “Tarot Funka” -  u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja sjeća. Nadamo se da ćete i vi, slušajući, sjetiti se vašeg prijelaza – vremena duhovne promjene i preobrazbe. Uostalom, i vi ste sami već puno puta “umrli” i vratili se. Samo se morate sjetiti - poručuje Luka Šipetić.



Nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.



Nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvečenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade. Album "Cosmic Disco" nemanja objavljuje pod glazbenom etiketom YEM, a možete ga pronaći na Deezeru, Spotifyju, Apple Musicu i drugim digitalnim servisima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.