Obavijesti

Show

Komentari 14

Gary Coleman pao je niz stube, završio u komi i zatim je umro

Gary Coleman pao je niz stube, završio u komi i zatim je umro
12

Dozvolu da isključe aparate koji su ga održavali na životu liječnicima je dala bivša supruga zvijezde serije 'Diff'rent Strokes', Shannon Price. Gary je imao 42 godine

VIDEO

Mnogi klinci proslavili su se ulogama u filmovima i serijama i svi smo mislili da ih očekuju velike karijere. Nažalost, neki od njih nisu imali prilike ispuniti svoj potencijal. Svaki drugi dan objavljivat ćemo po jednu priču u kojoj ćete se moći prisjetiti tih mladih nada u našem specijalu - Umrli su premladi

Gary Wayne Colemann rođen je 8. veljače 1968. u gradiću Zionu u američkoj saveznoj državi Ilinois. Roditelji nisu mogli skrbiti za njega pa su ga dali na posvajanje. Garyja su tako odgojili medicinska sestra Edmonia Sue i W.G. Coleman. Coleman je od rođenja bolovao od autoimune bolesti bubrega, fokalne segmentalne glomeruloskleroze. Zbog ozbiljne bolesti morao je uzimati razne lijekove, među kojima i kortikosteroide te je zbog toga do kraja života izgledao kao dijete i bio visok svega 140 centimetara. 

Na prvi 'izlet' u svijet šoubiznisa Gary je krenuo 1974. kad su ga angažirali u reklami za banku Harris. Iste godine dobio je epizodnu ulogu u CBS-ovoj dramskoj seriji 'Medical Center'.

U seriji 'The Jeffersons' Coleman je glumio Raymonda, a u seriji 'Good Times' bio je Gary. U pilot epizodi za seriju 'The Little Rascals' 1979. glumio je Stymieja. VH1 Garyja je stavio na vrh ljestvice 100 najboljih dječjih televizijskih glumaca .

Serija 'Different Strokes' otvorila mu je vrata šoubiznisa

Najpoznatija Colemanova uloga bila je ona Arnolda Jacksona u seriji 'Diff'rent Strokes'. Glumio je jednog od dvojice Afroamerikanaca koje je posvojila udovica bjelkinja. Serija je bila jako popularna i emitirala se od 1978. do 1986. godine. Gary je s vremenom postao miljenik publike. Zarađivao je čak 550.000 kuna po epizodi. Njegov lik u seriji stalno je govorio 'O čemu to pričaš, Willis?'.

Nakon uloge u 'Diff'rent Strokes', Garyju su se otvorila vrata šoubiznisa. Glumio je u TV filmovima 'On the Right Track' i 'The Kid with the Broken Halo' prema kojem je 1982. napravljena serija 'The Gary Coleman Show'. Angažirali su ga i za videoigrice 'The Curse of Monkey Island' i 'Postal', a 2005. pojavio se u spotu 'Bad, Bad Man' Johna Cene. U spotu je glumio sebe i bio je zločinac koji je zatočio Madonnu i Michaela Jacksona. Spot je snimljen po uzoru na seriju 'The A-Team'.

Zastoj u karijeri i financijski problemi

Kako mu je karijera tada već krenula silaznom putanjom, Gary se 2003. kandidirao za guvernera Kalifornije. Kad je A. Schwarzenegger objavio svoju kandidaturu, Gary je rekao da će glasovati za njega jer će sigurno pobijediti. Bio je u pravu. Na radijskoj postaji KHIH vodio je glazbenu emisiju u kojoj je puštao jazz i new age glazbu. Početkom 2005. preselio se u blizinu Salt Lake Cityja. Shannon Price (22) upoznao je 2007. i ubrzo su se vjenčali. Par se pojavio u showu 'Divorce Court' u kojem su pokušali riješiti razmirice, no nisu uspjeli i u kolovozu 2008. su se rastali. 

Na presađivanju bubrega Gary je bio čak dva puta, 1973. i 1984., no ni jedna operacija nije mu pomogla. Svaki je dan morao na dijalizu. Zbog velikih izdataka za liječenje u kolovozu 1999. proglasio je bankrot. Kako bi prikupio novac za lijekove na eBayu je prodavao svoje hlače s autogramom. Za 2750 kuna kupio ih je komičar Jimmy Kimmel i izvjesio ih u svojem studiju.

Kako je još bio dijete dok je snimao 'Diff'rent Strokes', o Garyjevim financijama brinuli su se njegovi roditelji, financijski savjetnik i odvjetnik. U biografiji 'Killing Willis' Todd Bridges napisao je da su Garyja, unatoč tome što je bio dijete i teško bolestan, forsirali da radi prekovremeno iako djeca to ne smiju te je zbog toga postao depresivan i nije se htio družiti s ostatkom ekipe te se povukao u sebe. Kad je odrastao, 1989., Gary je tužio roditelje i ostale koji su mu vodili financije jer su ga potkradali. Tražio je 20.9 milijuna kuna, no sud je odlučio da mu moraju isplatiti 7.2 milijuna kuna.

Dva puta se pokušao ubiti

U životu mu je išlo sve lošije i lošije pa se 1998. morao zaposliti kao zaštitar da bi imao novca za osnovne potrebe.

U intervjuu 1993. priznao je da se dva puta pokušao ubiti predoziravši se tabletama, no oba su ga puta spasili. Godine 1998. zaradio je tužbu za fizički napad i to zato što je udario vozačicu autobusa Tracy Fields koja je htjela njegov autogram. Gary je u tom trenutku kupovao pancirku jer je radio kao zaštitar i nije bio raspoložen za brbljanje s obožavateljicom. Tracy mu se narugala, a Colemana je to razljutio pa ju je nekoliko puta udario u lice i glavu. 

- Nije me htjela ostaviti na miru. Bojao sam je se, nisam znao što je sve sposobna učiniti - rekao je Gary na sudu. Dobio je uvjetnu kaznu, Tracy je morao platiti bolničke troškove i obvezao se da će ići na tečaj kontroliranja bijesa.

Postao je nasilan

Nakon svađe sa suprugom 2007. zaradio je prijavu za remećenje javnog reda i mira, a 2008. izazvao je prometnu nesreću. U kuglani se posvađao s Coltom Rushtonom koji ga je fotografirao iako mu Gary to nije dopustio. Svađali su se u kuglani i zatim izašli na parkiralište. Gary se svojim kamionetom zaletio u Colta, slomio mu koljeno i oštetio auto na koji ga je 'zalijepio'. Na sudu je priznao da je remetio javni red i mir i izazvao nesreću te se izvukao samo s novčanom kaznom. Iznos koji je Coltu isplatio nikad nije otkriven. 

Zbog nasilja u obitelji Gary je dva puta imao posla s policijom. Prvo je 2009. Shannon Price završila u postaji zbog sumnje da je bila nasilna prema Garyju, a on je u siječnju 2010. proveo noć u zatvoru jer je bio nasilan prema njoj. 

Pao niz stepenice i završio u komi

Gary je 2009. bio na operaciji srca nakon koje je dobio upalu pluća. U siječnju 2010. hospitalizirali su ga jer je imao napadaj, a u veljači iste godine imao je napadaj dok je snimao 'The Insider'. 

Colemana su 26. svibnja 2010. primili u bolnicu Utah Valley Regional Medical Center. Bio je u kritičnom stanju nakon što je u svom domu pao niz stepenice i udario glavom. Pretpostavlja se da je pao jer je doživio još jedan napadaj. Jutro nakon što su ga primili u bolnicu, bio je priseban i svjestan, ali već oko podneva stanje mu se drastično pogoršalo. Gary je završio u komi i na aparatima. Dan kasnije, 28. svibnja 2010. oko podneva, liječnici su Garyja proglasili mrtvim. Imao je 42 godine. Dozvolu da isključe aparate liječnicima je dala Shannon. 

Pokopati su ga trebali nekoliko dana nakon što je preminuo, no sprovod je odgođen jer se Garyjevi roditelji, njegova bivša supruga i bivša poslovna suradnica Anna Grey nisu mogli dogovoriti oko toga tko će dobiti njegovo nasljedstvo. Pojavili su se medijski napisi da ga je Shannon gurnula niz stepenice, da je htjela da umre. Također, pisalo se da je više nego itko ona htjela njegovu smrt te da je zato i dopustila liječnicima da mu isključe aparate koji su ga održavali na životu. Shannon je pozvala paparazze koji su je fotografirali uz Garyja dok je ležao  komi. Jecala je da ga voli i da mu nikad ne bi naudila. 

Umro je prirodnom smrću, Shannon ga nije gurnula

Nakon opsežne istrage, policija i mrtvozornik su 5. listopada 2010. objavili izvješće u kojem je pisalo da je Gary umro prirodnom smrću. Kao što je to tražio u oporuci, kremirali su ga. Također, nasljedstvo je dobila Anna Grey iako je Shannon tvrdila da je bila uz njega sve do smrti i da su, iako su se rastali, zapravo bili muž i žena. Sudac je odbio Shannoninu žalbu na oporuku i nije dobila ništa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe
PRVI SU ŠVICARSKI PREDSTAVNICI

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe

Marko Purišić prije druge probe imao je 17% šanse za pobjedu, a u proteklih nekoliko sati počeo se penjati na kladionicama
Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu