Show

Komentari 0

Gasi se modni brend Stolnik, jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Njihove kreacije nosila i Kolinda

Gasi se modni brend Stolnik, jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Njihove kreacije nosila i Kolinda

Tijekom tri desetljeća rada njihove kreacije su potpisivali mnogi dizajneri. Brend je često svoje kreacije predstavljao na zagrebačkim tjednima mode ali i na Obrtničkoj modnoj reviji – Zlatna igla

Na zadnji dan 2021. godine osvanula je tužna vijest za vjerne kupce i ljubitelja mode da nakon 30 godina rada domaći brend Stolnik prestaje s radom. Butik se nalazio u Vlaškoj 58 u vlasništvu obitelji Stolnik i time obilježio Zagreb i sve ljubitelje mode. Prisjetimo se da je bivša predsjednica Kolinda Grabar –Kitarović inače ljubiteljica brenda Stolnik nosila na svojoj inauguraciji njihov nama već poznati kraljevsko plavi komplet.

POOL/PIXSELL

Mali zagrebački obrt prošao je mnoge izazove, ali nitko nije očekivao ovu vijest. Nikola, sin Kreše i Marije Stolnik na Facebook profilu nenadano je objavio status u kojem je obavijestio pratitelje o prekidu rada i zahvalio se na suradnji. 

- Nakon trideset godina kreativnog druženja, obavještavamo vas da moda STOLNIK 31. prosinca 2021. prestaje s poslovanjem. Zahvaljujemo na povjerenju našim klijenticama, poslovnim partnerima i svima koji su s nama sudjelovali u ovom uzbudljivom putovanju. S najboljim željama za dolazeću, ali i sve naredne godine – piše u objavi.

Stolnik je jedan od najstarijih modnih brendova na hrvatskoj modnoj sceni. Tijekom tri desetljeća rada njihove kreacije su potpisivali mnogi dizajneri. Bren je često svoje kreacije predstavljao na zagrebačkim tjednima mode ali i na Obrtničkoj modnoj reviji – Zlatna igla.

 

- 30 godina povijesti jednog obrta koji je obilježio Vlašku, Zagreb i dotakao tisuće ljudi. Nebrojeno puno uspomena uz dućan, radionu, proslave godišnjica otvaranja dućana, 30 godina svakog mjeseca kada starci odlaze u Italiju po materijale i vraćaju se s robom koju vrijedne radnice pretvaraju u najfinije haljine i bluze. 15 godina ustajanja prije 7, odlaska na posao i vraćanje 'na Dnevnik'. Sjećanja na svaku od revija gdje su nas starci prvo morali vući da posjećujemo, a nakon par godina ponosno smo gledali njihove kreacije na modnim pistama i navijali kao kad bi reprezentacija izašla na nogometni teren – napisao je Nikola Stolnik u emotivnoj objavi.

Vijest o prestanku rada Stolnika rastužila je mnoge u a u komentarima su se našli i drugi brojni domaći dizajneri.

"Žao mi je to čuti! Nadam se da ćete poput feniksa uskrsnuti i nakon nekog vremena vratiti se, možda pod nekim novim imenom", "Sretno vam bilo! Rado sam nosila i još nosim vaše lijepe kreacije", "Šteta, još jedan kvalitetan obrt manje", "Žao mi je, kod vas sam kupila najbolje skrojen sako na svijetu", pisali su obožavatelji brenda u komentarima ispod objave Stolnika.