Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Gazdi pobjegli magarci: Pa kud baš meni da mogu tako zbrisati

Farmerima nije bilo dosadno jer im je stigao trgovački putnik, ali i dvije prelje koje su Mateji i Maji pokazale tradicionalnu preradu biljke lana kako bi se dobio konac za tkanje

Foto: nova tv
6 komentara

Farmerske svakodnevne obaveze poremetila je potraga za magarcima. Čini se kako je gazda Jurica bio malo neoprezan te su mu magarci uspjeli pobjeći.

- Kako smo ja i gospodin Šiljo popravljali ograde na minutu nismo gledali i magarci su istrčali punom brzinom pored vrata“,
rekao je Jurica i dodao: 'Kud baš meni kao gazdi. Još moji magarci da mogu tako zbrisati.

Foto: nova tv

U potragu za njima krenula je Matea, a pridružili su joj se Maja, Jurica i majstor. Nakon duge potrage i prijeđenih pozamašnih kilometara, farmeri su uspjeli pronaći magarce te su ih sigurno doveli do kuće. Dok su farmeri tragali za magarcima, Edita, Saša i Ozren okušali su se u sječi drva na starinski način.

Foto: nova tv

- Možda da sam još dva, tri puta drapila po tom drvetu, definitivno bi sve frustracije iz sebe izbacila, ali i ovo je pomoglo puno.“, našalila se Edita. Šuma je najviše godila Ozrenu koja mu, kaže, daje inspiraciju i komunicira s njom. Na kraju sječe farmeri su zapalili vatru i ispekli kobasice uz malo grižnje savjesti što, za razliku od ostalih farmera, uživaju u slasti i masti kobasica.

Foto: nova tv

No, ostatku farmera nije bilo dosadno jer im je stigao trgovački putnik, ali i dvije prelje koje su Mateji i Maji pokazale tradicionalnu preradu biljke lana kako bi se dobio konac za tkanje. Maja i Matea su oduševljene samom preradom te se nadaju da će i farmeri izrađivati proizvode od prerađenog lana.

O ovome nikad ne razmišljamo: Hrana koju mi danas jedemo nekad je služila kao lijek za razne bolesti

Naši partneri pišu
Message