Show

Komentari 32

Gdje je ekipa iz 'Samog u kući': Kevinov tata i Gus su preminuli, Culkin glumio u Sedlarevu filmu

Gdje je ekipa iz 'Samog u kući': Kevinov tata i Gus su preminuli, Culkin glumio u Sedlarevu filmu

Film, koji je snimljen 1990. godine, ima i četiri nastavka. Glumac Macaulay Culkin imao je samo 10 godina kada je film objavljen. Već s 12 godina bio je milijunaš

Macaulay Culkin (Kevin) 

Nakon megauspjeha prvog ‘Sam u kući’ postao je najtraženija dječja zvijezda Hollywooda. Do puberteta snimio je još nekoliko velikih hitova ('Sam u kući 2', 'Moja djevojka', 'Dobar sin', 'Richie Rich') a onda zaglibio u ovisnosti, depresiji i obiteljskoj svađi oko njegove milijunske zarade. 

Karijeru nakon 1994. nikad nije oživio, tek se sporadično pojavljivao u kratkim filmovima. 2004. je glumio u 'Jeruzalemskom sindromu', hrvatskom filmu Jakova i Dominika Sedlara, s Božidarom Alićem i Martinom Sheenom. Sad se druži s Paris Jackson, kćeri svog pokojnog velikog prijatelja Michaela Jacksona. 

Joe Pesci (Harry) 

Iste godine kad je snimio ‘Sam u kući’, Pesci je dobio Oscara za ulogu psihotičnog mafijaša u ‘Dobrim momcima’ Martina Scorsesea. Pesci je s Scorseseom i Robertom De Nirom snimio čak tri remek djela: ‘Razjarenog bika’, ‘Dobre momke’ i ‘Casino’. 

Osim po dramskim ulogama, Pescija su 90-ih proslavile komične uloge u tri dijela ‘Smrtonosnog oružja’. Kad je snimio zadnji nastavak tog serijala 1998. godine, iznenada se potpuno povukao iz svijeta filma i posvetio se drugoj ljubavi, glazbi. 

Snimio je hip-hop album i sljedećih 20 godina rijetko se pojavljivao u reklamama i cameo ulogama. U 2018. vratio se na veliko platno u novom Scorseseovu filmu ‘Irac’, u kojem glumi - a s kim drugim nego s - De Nirom.

Daniel Stern (Marv) 

Vječni sporedni glumac je nakon ‘Samog u kući’ odmah ubo drugi veliki hit - ‘Gradske kauboje’. Uslijedio je nastavak ‘Samog u kući’ i niz prosječnih komedija, od kojih je neke i režirao. Krajem 90-ih ispada iz fokusa holivudske A lige i snima na desetke televizijskih filmova i serija te daje glas u crtićima. Isto radi i danas.

John Heard (Kevinov tata) 

U vrijeme snimanja prvog dijela ‘Samog u kući’ Heard je, poput Pescija i Sterna, već bio etablirani karakterni glumac u ‘Ljudima mačkama’ i ‘Velikom’. I njegova je karijera krajem 90-ih skliznula u prosječnost pa se posvetio TV serijama. Imao je dojmljive uloge u ‘Sopranosima’ i ‘Zakonu braće’, a kasnije je snimao sve i svašta, od trash hita ‘Sharknado’ do ‘NCIS-a’. Umro je u srpnju 2017. u 71. godini.

Catherine O’Hara (Kevinova mama) 

Ova Kanađanka kao vječna sporedna glumica (‘Bubimir’, ‘Dick Tracy’) ni nakon uspjeha ‘Samog u kući’ nije dohvatila neku glavnu ulogu. Ali do danas je snimila više od 100 filmova i serija. Bila je nominirana za nagradu Emmy i često surađivala s redateljem Timom Burtonom. U početku karijere često je glumila s kolegom iz ‘Sam u kući’, Johnom Candyjem.

John Candy (Gus) 

Korpulentni glumac već je bio ikona komedije kad se pojavio u epizodnoj ulozi polka glazbenika koji Kevinovu mamu vozi za Chicago. Snimio je neke od najboljih komedija 80-ih (‘Stripes’, ‘Avioni, vlakovi i automobili’) a nakon uloge u božićnom hitu okušao se i u ozbiljnijim filmovima poput ‘JFK-a’. Iznenada je preminuo 1994., od infarkta u snu. Imao je 43 godine.

Najčitaniji članci