Obavijesti

Show

Komentari 4

Gdje su danas glumci iz kultnog 'Umri muški'? Bruce je odustao od glume zbog demencije...

Gdje su danas glumci iz kultnog 'Umri muški'? Bruce je odustao od glume zbog demencije...
11

Posljednjih se godina film prikazuje na Badnjak, a isto će biti i ove godine. Akcijski film neočekivano je postao neizostavan dio svakih blagdana

VIDEO

Akcijski film 'Umri muški', kao i njegovi nastavci, neočekivano je postao božićni klasik. Radnja se vrti oko njujorškog policajca čiju suprugu otima grupa terorista. On ju pokušava osloboditi. Film se temelji na romanu iz 1979. godine 'Nothing Lasts Forever', autora Rodericka Thorpa. Posljednjih se godina film prikazuje na Badnjak, a isto će biti i ove godine.

'Umri muški' i njegov drugi nastavak će gledatelji moći pratiti na programu Doma TV. Film je izašao 1988. godine, a većina glavnih glumaca nastavila se baviti glumom. 

Slavni dvojnik Brucea Willisa je odbrusio obožavateljima: 'Film 'Umri muški' nije božićni'
Slavni dvojnik Brucea Willisa je odbrusio obožavateljima: 'Film 'Umri muški' nije božićni'

Bruce Willis

Glavni glumac u 'Umri muški' je Bruce Willis, koji je utjelovio lik njujorškog policajca Johna McClanea. Ovaj ga je film i proslavio te se tada počeo još ozbiljnije baviti glumom. Glumio je i u nastavcima franšize.

Nakon 'Umri muški' glumio je u klasicima kao što su 'Šesto čulo', 'Peti element', 'Pakleni šund', 'Ubojica mekog srca' i brojnim drugima. Pojavio se i u nekoliko epizoda popularnog sitcoma 'Prijatelji'.

Bruce s 1987. godine vjenčao za glumicu Demi Moore. Zajedno imaju tri kćeri, Rumer, Scout i Tallulah. Demi i Bruce razveli su se 2000. godine. Devet godina kasnije se vjenčao za Emmu Hemming, s kojom ima dvije kćeri - Mabel Ray i Evelyn Penn.

Prošle godine je glumcu dijagnosticirana afazija, poremećaj govora, u ožujku. U veljači ove godine mu je dijagnosticirana i frontotemporalna demencija. Zbog bolesti je odustao od glume, a danas svoje vrijeme provodi uz obitelj. Nedavno je jedan izvor blizak obitelji progovorio o glumčevom stanju za Daily Mail

Rodio se u Njemačkoj, proslavio u klasiku 'Umri muški', a danas fanovi brinu za njegovo zdravlje
Rodio se u Njemačkoj, proslavio u klasiku 'Umri muški', a danas fanovi brinu za njegovo zdravlje

- Bruce ima dobrih i loših dana, ali u posljednja dva mjeseca bilo je puno više loših nego dobrih - rekao je. O Bruceovom stanju progovorio je i njegov prijatelj Glenn Cordon Caron, koji ga je posjetio. 

- Mislim da on samo prvih par minuta našeg razgovora zna tko sam. Ne priča više, nekad je strastveno čitao, sada je od toga odustao. Sve te vještine mu više nisu dostupne. Kad ste s njime, znate da je to Bruce i zahvalni ste što je tu, ali u njemu više nema radosti življena - rekao je.

Alan Rickman

Glumac Alan Rickman je u 'Umri muški' glumio zlikovca Hansa Gubera, vođu terorističke grupe. Prije 'Umri muški' je bio nominiran za Tonyja za film 'Les Liaisons Dangereuses'. Nakon akcijskog filma je dobio uloge u filmovima 'Quigley Down Under', 'Robin Hood: Prince of Thieves', 'Sense and Sensibility', 'Dogma' i drugima. Jedna od njegovih najprepoznatljivijih uloga bila je ona u osam nastavaka filma 'Harry Potter'.

Tijekom svoje karijere je bio nominiran i osvojio je brojne nagrade, uključujući Emmy i Zlatni globus. 

Rickman se 2012. godine vjenčao s Rimom Horton, s kojom je prije toga bio u vezi više od 50 godina. Glumac je 2016. godine preminuo nakon borbe s rakom gušterače. 

"Mother And Child" New York Premiere - Arrivals

Bonnie Bedelia

Bonnie Bedelia, tetka slavne braće Culkin, glumom se bavila i prije 'Umri muški', u kojem je utjelovila Holly Gennaro McClane. Nakon hit akcijskog filma se nastavila baviti glumom, a i danas ju možemo gledati u brojnim filmovima.

Neke uloge po kojima je poznata su u filmovima 'Presumed Innocent', 'Needful Things' te 'The Noel Diary' iz 2022. godine. Glumila je i u brojnim serijama, kao što su 'The Division', 'Parenthood' i 'Panic'.

Bonnie je od 1995. godine u braku s američkim glumcem Michaelom McRaeom.

Reginald VelJohnson

Glumac Reginald VelJohnson je u 'Umri muški' utjelovio lik Ala Powella. Prije nego što se pojavio u akcijskom filmu, imao je uloge u filmovima 'Ghostbusters' i 'Crocodile Dundee'. Ulogu u 'Umri muški' i drugom nastavku filma je dobio nakon što je glumac Gene Hackman, koji je originalno trebao glumiti Ala, odustao od uloge iz nepoznatih razloga.

Kasnije se Reginald pojavio u filmou 'Turner i Hooch', a prepoznatljiv je po svojoj ulozi Carla Winslowa u seriji 'Family Matters'. 

Clarence Gilyard Jr.

Prije nego što je glumio hakera Thea u 'Umri muški', Clarence je glumio u seriji 'CHIPs', a prvi film u kojem se pojavio bio je 'Top Gun'. Nakon 'Umri muški' je dobio ulogu u seriji 'Matlock', a onda i u 'Walker, Texas Ranger'. Nakon 'Walkera' se vratio u školu. Glumac je postao magistar likovnih umjetnosti.

Nastavio je i s glumom, ali se u isto vrijeme zaposlio kao profesor na Sveučilištu u Nevadi. 

Glumac je preminuo u studenom 2022. godine u 67. godini.

POSLUŠAJTE KAKO JE LIDIJA BAČIĆ NAPRAVILA COVER PJESME 'THE WORLD NEED MORE SANTAS'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.