Obavijesti

Show

Komentari 29

Gibonni se odrekao autorskih prava za pomoć poplavljenima

Gibonni se odrekao autorskih prava za pomoć poplavljenima
4

Gibo se na godinu dana odrekao tantijema od 'Cesarice'. Ibrica Jusić odrekao se tantijema za sve pjesme, a Hus autorskih prava na pjesmu 'Sunčanom stranom'

VIDEO

Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP, kao udruga i služba koje predstavljaju i štite hrvatske skladatelje i autore, odlučili su pomoći i pružiti financijsku potporu za unesrećene u poplavama. 

Iz troškova svoga poslovanja za 2014. HDS ZAMP će za stanovnike poplavom pogođenih područja inicijalno izdvojiti 150.000 kuna na račun Crvenog križa otvoren tim povodom. 

Osim toga, HDS ZAMP je pokrenuo inicijativu i pozvao sve svoje članove autore da se pridruže akciji pomoći, tako da se odreknu tantijema od jedne (ili više) njihovih skladbi po njihovom izboru, na period od godine dana. 

Stvaramo 'Playlistu za Slavoniju' 

HDS ZAMP će sredstva prikupljena na ime javnog priopćavanja svih tih skladbi  potom isplatiti na račun Crvenog križa. U suradnji s drugim glazbenim udrugama, radijskim i tv postajama pokušat će ishoditi da ta 'Playlista za Slavoniju' bude što češće emitirana i izvođena. Time će donijeti i veći iznos stradalima kojima će u sljedećim mjesecima, a i godinama trebati ozbiljna i dugoročna financijska pomoć. Mailovi su upućeni na više tisuća adresa autora za koje HDS ZAMP prikuplja autorske naknade, a u telefonskim kontaktima s autorima svi su pristajali na ovaj prijedlog od prve.

Neno Ninčević odmah je 'dao' sav novac koji će njegov megahit 'Dalmatinac' zaraditi sljedećih godinu dana, a Husein Hasanefendić Hus odrekao se prihoda od kultne pjesme Parnog valjka 'Sunčanom stranom'. 

- Naslov ove pjesme također je poruka – nadam se da će iza ovih teških dana podrška svih nas pomoći da se u živote stradalih ljudi vrate optimizam i sunce - rekao je Hus. 

Rajko Dujmić  i Stevo  Cvikić  odrekli  su  se potpuno nove pjesme 'Kad Bog sve zbroji' u izvedbi  Novih  Fosila  na  godinu, a ako treba i duže dana.  Posebno su ponosni porukom  riječi  u  njoj.

Ostali autori koji su zasad pristali pomoći i na ovaj način su: Zlatan Stipišić Gibonni, Hari Rončević, Boris Novković, Tonči Huljić, Jura Stublić, Ante Pecotić, Edi Maružin, Nikša Bratoš, Alfi Kabiljo, Predrag Martinjak, Ivica Badurina, Neno Belan, Mario Vestić, Boris Đurđević i Petar Grašo.

Taj popis naravno nije konačan. HDS ZAMP će sljedećih dana objaviti imena svih autora koji su se odlučili pridružiti ovoj akciji. Vjerujemo da će 'Playlista za Slavoniju' biti dugačka. Unaprijed zahvaljujemo svim medijima, organizatorima koncerata i izvođačima što će podrškom i točnim prijavama izvedenih djela pomoći da što više novca preusmjerimo na račun namijenjen stradalima u poplavama. 

>>> Ekskluzivno: Transkripti poziva iz pakla. Otkrijte što se stvarno dogodilo u Slavoniji samo uz Express koji je u prodaji od petka 23. svibnja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'
OTKAZALI JOJ I KONCERT

Instagram izbrisao profil Jelene Karleuše! Napala Hrvate: 'Svaki ima djeda koji je ubijao Srbe'

Pjevačica je podijelila tekst koji je izazvao burne reakcije javnosti
ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?
RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE

ANKETA Jesu li Ivana Kindl i Igor Barberić zasluženo pobijedili?

Osim Igora i Ivane, za titulu pobjednika u 'Zvijezde pjevaju' borili su se i Mihovil Španja i Goran Bošković te Dea Presečki i Dino Petrić