Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Glenn Close: Od svoje sedme do 22. godine bila sam u sekti

Moj otac bio je fanatik. Obitelj se morala preseliti i živjeli smo u konzervativnoj religioznoj zajednici. Jedva sam čekala da odrastem i odem, kaže glumica

Pixsell
Foto: Pixsell
12 komentara

Njen otac William Taliaferro Close pao je pod utjecaj sekte Moral Re-Armament. Glumica je imala svega sedam godina kad se obitelj preselila u Švicarsku gdje je bilo sjedište konzervativne religiozne grupe kojom je njen otac bio fasciniran. U sekti je živjela sve do 22. godine.

- Godinama nisam vjerovala svojim instinktima i nisam uopće imala samopouzdanja jer su mi tijekom većeg dijela života diktirali kako se moram ponašati i što misliti - rekla je Glenn Close (67) u intervjuu za The Hollywood Reporter.

Glenn se zbog života u sekti odvojila od svojih vršnjaka. Kaže da joj je gotovo sve bilo zabranjeno i zbog svega što je željela nabijan joj je osjećaj krivnje. 

- Kad sam napunila 22 godine konačno sam mogla otići iz sekte. Ne smijem iznositi detalje, reći ću samo da nije bilo nimalo lako. Sloboda je za mene bila nešto novo, nešto s čime se u prvu ruku nisam znala nositi i bilo mi je jako teško - kaže glumica. Godinama je, dodaje, imala noćne more i mučio ju je osjećaj krivnje i izdaje. Pomoć psihologa nije potražila, uspjela je, kaže, sama shvatiti da nije učinila ništa loše. 

Ocu je oprostila što je zbog njegove fanatičnosti njeno odrastanje bilo traumatično. Tako, kaže, život funkcionira - dijete mora oprostiti roditelju. 

Naši partneri pišu
Message