Show

Komentari 0

Gluha plesačica natječe se u 'Plesu sa zvijezdama': Ne čujem glazbu, ali znam dobro računati

Gluha plesačica natječe se u 'Plesu sa zvijezdama': Ne čujem glazbu, ali znam dobro računati

Mislim da je ovo velika prilika da ljudima pokažem svoj svijet. Osjećam kao da je to ono što je za mene normalno, ali za druge ljude je to veliki trenutak da vide kako je u našem svijetu, rekla je Rose

Rose Ayling-Ellis (27) pleše s vrstom gracioznosti kakvu možete očekivati ​​od finalistice. Ona i njezin plesni partner, Giovanni Pernice (31), postali su miljenici, ali i inspiracija ljudima diljem svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, ova glumica ne čuje ritam jer je gluha od rođenja, a za CBS News otkrila je kako može plesati iako ne čuje ritam.

- Znam plesati i mogu računati. To je samo drugačiji način učenja, drugačiji način poučavanja. Samo se razlikuje od onoga na što su drugi naviknuli, jednostavno je drugačije, ali meni tako normalno - rekla je Rose.

Taj drugačiji način znači da se u velikoj mjeri oslanja na znakove svoga plesnog partnera. Rose je objasnila da su njoj i njezinom plesnom partneru tijela uvijek blizu, tako da ga može slijediti.

- Ne osjećam glazbu, ali osjećam Giovannija - nadodala je.

Ovaj plesni par je dokazao da se može držati u korak s konkurencijom pa su tako postigli najraniji najbolji rezultat u povijesti ovoga natjecanja.

Zahvaljujući obožavateljima Ayling-Ellis, web stranica britanskog znakovnog jezika zabilježila je porast od 3000% ljudi koji se prijavljuju na online tečajeve. Njezini potezi učinili su je uzorom za gluhe.

- Mislim da je ovo velika prilika da ljudima pokažem svoj svijet. Osjećam kao da je to ono što je za mene normalno, ali za druge ljude je to veliki trenutak da vide kako je u našem svijetu - rekla je glumica.

Rose i Giovanni su se plasirale u finale koje se emitira na BBC-ju u Velikoj Britaniji, a kladionice im previđaju i visoki plasman u ovom popularnom natjecanju.

Najčitaniji članci