Show

Komentari 8

Glumica o zloglasnom kultu: 'To je bila moja najveća pogreška, žao mi je što sam žigosala žene'

Glumica o zloglasnom kultu: 'To je bila moja najveća pogreška, žao mi je što sam žigosala žene'

Mack je hrvatskoj javnosti poznata po ulozi u seriji 'Smallville' koja se prikazivala na Novoj TV, a sada joj prijeti do 15 godina zatvora zbog seksualne trgovine ženama

Glumica Allison Mack (38) priznala je krivnju za uključenost u seksualnom kultu 'NXIVM' čiji je vođa bio Keith Raniere (58), a u izjavi upućenoj žrtvama Mack žali zbog svoje uloge i povreda koje im je nanijela, kako prenosi The Hollywood Reporter.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sada mi je od iznimne važnosti reći, od srca mi je žao. Bacila sam se u mentorstvo Keitha Ranierea sa svime što sam imala. Vjerovala sam, svim srcem, da me njegovo mentorstvo vodi ka boljoj, prosvjetljenijoj verziji sebe. Posvetila sam mu svoju odanost, svoje resurse i, na kraju, svoj život. To je bila moja najveća pogreška i najveće žaljenje u mom životu.

Glumica navodi da će 'ostatak svog života provesti radeći na sebi i postati suosjećajnija žena'.

- Žao mi je vas koji sam dovela u 'NXIVM'. Žao mi je što sam vas ikad izložila podlim i emocionalno nasilnim shemama izvitoperenog čovjeka. Žao mi je što sam vas potaknula da upotrijebite svoje resurse za sudjelovanje u nečemu u konačnici tako ružnog. Ne shvaćam olako odgovornost koju imam u životima onih koje volim i osjećam veliku težinu krivnje zbog zloporabe vašeg povjerenja, vodeći vas negativnim putem -  napisala je Allison.

Mack je hrvatskoj javnosti poznata po ulozi u seriji 'Smallville' koja se prikazivala na Novoj TV. Glumici prijeti do 15 godina zatvora, a izricanje presuda je 30. lipnja

Glumica je Keithu dovodila nove sljedbenice koje bi ubrzo postale seksualne robinje pa su morale u svemu ugađati starijim, muškim članovima. Žrtve su navodno bile prisiljavanje na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane pa čak i žigosane. 'NXIVM' se javno prikazivala kao organizacija za samopomoć, opisana kao 'zajednica vođena humanitarnim načelima koja nastoje osnažiti ljude i odgovoriti na važna pitanja o tome što znači biti čovjek'.

Keith Raniere je uhićen u Meksiku 2018. godine i osuđen na 120 godina zatvora.

Najčitaniji članci