Show

Komentari 4

Glumica progovorila o bolesti za koju nema lijeka: 'Godinama se mučim, nitko nije znao što mi je'

Glumica progovorila o bolesti za koju nema lijeka: 'Godinama se mučim, nitko nije znao što mi je'

Zvijezda 'X-Mena' ispričala kako je tek nakon što je stopostotno prihvatila svoj novi način života osjetila poboljšanje i da više nije zabrinuta za svoju karijeru. Dijagnosticirana joj je autoimuna bolest fibromialgija

Holivudska glumica Olivia Munn (40) za magazin People govorila je otvoreno o svojoj karijeri i životu otkad joj je dijagnosticirana autoimuna bolest fibromialgija. Zvijezda 'X-Mena' dugo je osjećala tegobe, no dijagnoza je izostajala.

Pratili su je muskuloskeletna bol, konstantni umor, razdražljivost, problemi sa spavanjem... Za bolest nema konkretnog lijeka, ali smanjenje stresa i radikalna promjena pojedinih životnih navika mogu ublažiti simptome. 

- Morala sam prilično značajno promijeniti svoju rutinu. Iz prehrane sam izbacila gluten, mliječne proizvode i šećer. Nisam imala izbora, osjećala sam se tako loše. Morala sam poslušati liječnike, koji su mi rekli kako će biti sve gore ako nešto ne napravim sama - kazala je. 

Munn je ispričala kako je tek nakon što je stopostotno prihvatila svoj novi način života osjetila poboljšanje i da više nije zabrinuta za svoju karijeru. Prije nekoliko godina priznala je i kako pati od depresije te da su je prije nego što je započela s terapijama na setu često hvatali napadaji panike. 

Najčitaniji članci