Show

Komentari 3

Glumica Vitomira Lončar opisala kakvo je stanje u Kini: 'Iz kuće smijemo samo na testiranje!'

Glumica Vitomira Lončar opisala kakvo je stanje u Kini: 'Iz kuće smijemo samo na testiranje!'

Unatoč nepovoljnim epidemiološkim vremenima kaže da nije sve istina što piše na internetu te da je u Kini sve bolje organizirano i zbog toga im je svima lakše

Glumica Vitomira Lončar (62) živi u gradu Xi'an, u kojem ima gotovo 13 milijuna stanovnika i trenutačno su u strogom lockdownu, a u objavi na Facebooku je opisala kakvo je stanje.

- Malo novosti iz naših krajeva. Nitko više ne smije izaći iz kuće, osim na testiranje, koje je sjajno organizirano. Nema čekanja. U tijeku je nova runda, meni 12. test od 12.12. (hahaha), a cijeli grad je u 6. rundi, što znači 13 milijuna stanovnika svaki put - napisala je u objavi.

U drugom krugu testiranja otkriveno je 127 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

 

- Testiranje je besplatno, a rundu završavaju u roku od 24 sata. Upravo smo dobili dvije obavijesti: 1. javili su iz našeg 'dvorišta' da će svaka obitelj (od grada) dobiti 20 kila hrane (povrće, meso, voće, jaja, riža, ulje, brašno...) i dostava ide pred vrata stana - opisala je.

U paketu dobiva potrepštine za kuću i hranu koji su besplatni. Iako situacija nije jednostavna, tvrdi da se sve puno lakše prebrodi kad vide da netko vodi brigu o njima i da je sve dobro organizirano.

Najčitaniji članci