Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Grdović Lokinu baca kamenje na prozor: 'Razbija mi škure'

VRAGOLASTI MLADEN Grdović svako jutro trči, a kada dođe do kuće Duška Lokina, kamenjem gađa prozore. Provjerava tako je li mu prijatelj doma, budi ga i zove da odu na kavu

grdovic
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
34 komentara

Barem 100 puta rekao sam Mladenu da ne gađa kamenjem moje škure. I susjedi su ga vidjeli i bunuli su se jer su se bojali da će promašiti i pogoditi njihov prozor, kaže Duško Lokin (74).

Mladen Grdović (58) već 15 godina svako jutro trči pored Lokinove kuće na Kolovare Beachu. Kada dođe do nje, uzme kamen i gađa Lokinove šalaporke. Grdović tako provjerava je li mu prijatelj u Zadru.

- Ako sam doma, otvorim pa vičem na njega. Ako nisam, Grdović baci još dva-tri kamena jer misli da spavam, pa se susjedi ljute. Porazbijao mi je skoro sve škure - kaže Lokin.

Foto: Denis Lončar/privatni album Lijepo je to vidjeti: Grdović je platio zamjenu starih potrganih

Već je tražio da ih plati, no Grdović bi se na to nasmijao i pozvao ga na piće. - Nama bi bilo lijepo pa smo zaboravili na šalaporke, a on sljedeće jutro opet - kaže Lokin.

Prozori su, dodaje, bili stari više od 50 godina, drveni i već truli od vjetra, mora i soli.

- Dovoljno je taknuti ih da se raspadnu. A on ih godinama gađa s 10 metara i uvijek pogodi. Ne može promašiti kad su veliki. S godinama se sve urušilo, postalo je sramota. Susjedi su svako malo rekli: ‘Promijeni to, ružno ih je vidjeti’. A zašto bih ja mijenjao kad je Grdović razbijao? - kaže Lokin.

Foto: Privatni arhiv/PIXSELL Grdovića svi vole: U Australiju su otišli nakon pet godina. Naši iseljenici tamo su ih rado ugostili, a Mladena na svih devet koncerata nisu puštali s bine

Zadrani su se nedavno vratili s turneje u Australiji. Grdović je rasprodao sve dvorane. Tamo su promovirali i duet “Iz tuđine dolazim ti, brate”. Lokin je na turneju išao kao menadžer, ali je, kaže, pomagao Grdoviću u pjevanju. U tri tjedna imali su 13 avionskih letova i devet koncerata. Bila je to, priča Lokin, njihova najnapornija turneja dosad.

- Kad je sve završilo, rekao sam Grdoviću: ‘Sjetiš li se ikad mene i svih škura koje si mi porazbijao? I da si rekao kako ćeš ih jednom platiti? Evo, sad je vrijeme da platiš’ - kaže Lokin.

Čim su došli u Zadar, Grdović je angažirao majstore i na Lokinovoj kući promijenio stolariju.

- Tko god sad prođe mojom ulicom vidi da su prije 10 dana postavljene nove škure, a Mladen je sve platio. Ne znam koliko, on je to sve riješio s majstorima - kaže Lokin, koji još nije zadovoljan. Zato će ga Grdović na jesen povesti na turneju Kanadom i na ljetne svirke.

- To mu je kamata za škure koje sam čekao 15 godina. Mora me voditi na sve svoje nastupe u Europi - kaže Lokin.

Foto: Marko Ercegović

Grdović sad pjeva s Jasminom Stavrosom i Zlatkom Pejakovićem. Zovu se Tri mušketira. Punih sedam sati izmjenjivali su se na pozornici tjednima unaprijed rasprodane dvorane Mesap u Međimurju. Kao Tri kralja pjevali su i dulje. U Varaždinu, primjerice, pjevali su 11 sati.

Naši partneri pišu
Message