Obavijesti

Show

Komentari 34

Grdović Lokinu baca kamenje na prozor: 'Razbija mi škure'

Grdović Lokinu baca kamenje na prozor: 'Razbija mi škure'
4

VRAGOLASTI MLADEN Grdović svako jutro trči, a kada dođe do kuće Duška Lokina, kamenjem gađa prozore. Provjerava tako je li mu prijatelj doma, budi ga i zove da odu na kavu

VIDEO

Barem 100 puta rekao sam Mladenu da ne gađa kamenjem moje škure. I susjedi su ga vidjeli i bunuli su se jer su se bojali da će promašiti i pogoditi njihov prozor, kaže Duško Lokin (74).

Mladen Grdović (58) već 15 godina svako jutro trči pored Lokinove kuće na Kolovare Beachu. Kada dođe do nje, uzme kamen i gađa Lokinove šalaporke. Grdović tako provjerava je li mu prijatelj u Zadru.

- Ako sam doma, otvorim pa vičem na njega. Ako nisam, Grdović baci još dva-tri kamena jer misli da spavam, pa se susjedi ljute. Porazbijao mi je skoro sve škure - kaže Lokin.

Već je tražio da ih plati, no Grdović bi se na to nasmijao i pozvao ga na piće. - Nama bi bilo lijepo pa smo zaboravili na šalaporke, a on sljedeće jutro opet - kaže Lokin.

Prozori su, dodaje, bili stari više od 50 godina, drveni i već truli od vjetra, mora i soli.

- Dovoljno je taknuti ih da se raspadnu. A on ih godinama gađa s 10 metara i uvijek pogodi. Ne može promašiti kad su veliki. S godinama se sve urušilo, postalo je sramota. Susjedi su svako malo rekli: ‘Promijeni to, ružno ih je vidjeti’. A zašto bih ja mijenjao kad je Grdović razbijao? - kaže Lokin.

Zadrani su se nedavno vratili s turneje u Australiji. Grdović je rasprodao sve dvorane. Tamo su promovirali i duet “Iz tuđine dolazim ti, brate”. Lokin je na turneju išao kao menadžer, ali je, kaže, pomagao Grdoviću u pjevanju. U tri tjedna imali su 13 avionskih letova i devet koncerata. Bila je to, priča Lokin, njihova najnapornija turneja dosad.

- Kad je sve završilo, rekao sam Grdoviću: ‘Sjetiš li se ikad mene i svih škura koje si mi porazbijao? I da si rekao kako ćeš ih jednom platiti? Evo, sad je vrijeme da platiš’ - kaže Lokin.

Čim su došli u Zadar, Grdović je angažirao majstore i na Lokinovoj kući promijenio stolariju.

- Tko god sad prođe mojom ulicom vidi da su prije 10 dana postavljene nove škure, a Mladen je sve platio. Ne znam koliko, on je to sve riješio s majstorima - kaže Lokin, koji još nije zadovoljan. Zato će ga Grdović na jesen povesti na turneju Kanadom i na ljetne svirke.

- To mu je kamata za škure koje sam čekao 15 godina. Mora me voditi na sve svoje nastupe u Europi - kaže Lokin.

Grdović sad pjeva s Jasminom Stavrosom i Zlatkom Pejakovićem. Zovu se Tri mušketira. Punih sedam sati izmjenjivali su se na pozornici tjednima unaprijed rasprodane dvorane Mesap u Međimurju. Kao Tri kralja pjevali su i dulje. U Varaždinu, primjerice, pjevali su 11 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao