Show

Komentari 87

Grdovića uhvatili s 2,3 promila alkohola: 'Nisam kriv, samo sam išao preparkirati auto'

Grdovića uhvatili s 2,3 promila alkohola: 'Nisam kriv, samo sam išao preparkirati auto'

Sutkinja njegovu obranu ne smatra osnovanom jer je riječ o nizu navedenih okolnosti koje nisu takve da bi mogle isključiti pjevačevu prekršajnu odgovornost

Nisam kriv za prekršaj koji mi se stavlja na teret. Alkotest mi je izmjerio u organizmu 2,3 promila i to ne poričem, ali tom radnjom nisam ugrozio ni sebe ni druge sudionike u prometu, rekao je u sudnici pjevač Mladen Grdović koji je uvjerovao šibensku sutkinju da do tog prekršaja 'šest mjeseci nije taknuo alkohol te da nema šanse da nastavi s činjenjem istovrsnih prekršaja', piše Jutarnji list

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Trebali smo ići na utakmicu Hajduk - Dinamo u Splitu koja je počinjala u 18 sati. Konzumirali smo alkohol, pili vino i bio sam svjestan da sam alkoholiziran pa u takvom stanju nisam želio ići u Split. Taman sam htio zvati rođaka i sestru da dođu po mene. Išao sam samo preparkirati auto na prostor benzinske, odnosno odmorišta Vrpolje. Možda sam bio u prometu pet metara premještajući auto kad su mi pristupili policajci i alkotestirali me - govorio je Grdović.

Mnogi poznati izvo?a?i nastupili na završnoj ve?eri CMC Festivala u Vodicama

Prema optužnom prijedlogu šibenske policije, riječ je o događaju koji se zbio 12. ožujka ove godine na autocesti A1 kada se Grdović ogriješio o članak 199., st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tog dana je u 15.29 sati na odmorištu Vrpolje vozio Mercedes sa 2,3 promila alkohola u organizmu.

Ne smatra se krivim, ali Mladen je svejedno zbog ovog slučaja rekao da mu je žao. Unatoč svemu sutkinja njegovu obranu ne smatra osnovanom jer je riječ o nizu navedenih okolnosti koje nisu takve da bi mogle isključiti pjevačevu prekršajnu odgovornost. 

Zagreb: Mladen Grdović održao koncert u sklopu festivala vatrometa

Šibenski sud izrekao je Grdoviću kaznu od 10 tisuća kuna, no od te kazne u roku od 90 dana od njezine pravomoćnosti mora podmiriti 9700 kuna jer mu se uračunava vrijeme uhićenja u sankciju. Mora platiti i 380 kuna sudskih troškova te mu je određena i zaštitna mjera četveromjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, a i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola.

Grdović u protekle dvije godine iza sebe ima dva osuđujuća prekršajna pravorijeka zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kao olakotne okolnosti sud mu je uzeo u obzir iskazano žaljenje, obećanje da će se kloniti činjenja istih prekršaja, ali i činjenicu da u posljednje tri godine nije bio osuđivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Otegotnih okolnosti, pak, sud pronašao nije.

Izrečena mu je minimalna propisana novčana kazna, a jedan od razloga je i to što je rekao da mu je godišnja zarada oko 60 tisuća kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: GORANU VINČI NAKON NASTUPA NUDILI BRAK