Obavijesti

Show

Komentari 14

Gretić otjerao oba tima tijekom večere, a Dragomir prvi ispao iz 'Hell's Kitchen': Ovo je moj kraj!

Gretić otjerao oba tima tijekom večere, a Dragomir prvi ispao iz 'Hell's Kitchen': Ovo je  moj kraj!
20

Stiglo je vrijeme za odluku o nominiranima u svakom timu, a kandidati showa 'Hell' Kitchen' su odlučili biti iskreni i direktni

VIDEO

Novo jutro u kući 'Hell's Kitchen' počelo je lošim raspoloženjem nominiranog Damira koji je ostale članove svog tima ispitivao što misle u čemu je pogriješio.

Kandidati o chefu Tomu Gretiću: 'Nitko ga ne smije ni pogledati, svi okrećemo glavu. Strašan je!'
Kandidati o chefu Tomu Gretiću: 'Nitko ga ne smije ni pogledati, svi okrećemo glavu. Strašan je!'

- Nije ugodno, udarac na tvoj ego, trud, zalaganje - kazao je Damir i najavio borbu do posljednje sekunde.

- Pričali smo svi zajedno, smirili tenzije, mislim da bismo danas mogli rasturiti - Sara je nahvalila svoje crvene.

- Čak smo sinoć i čuli da je bilo neke galame u sobi, ali oni su to danas komentirali da su se glasnije dogovarali... Je li to stvarno bilo tako, ne znam - dodala je, a plavci su međusobno tračali svoje suparnike:

- Koliko god se trudili, mislim da im nećemo dozvoliti da vrate taj bod nazad.

Chef Tom Gretić natjecatelje je obavijestio da ih očekuje večera za 30-ak gostiju koja će se sastojati od dva hladna predjela, dva topla predjela, tri glavna jela.

- Radite kao dvije zasebne kuhinje - kazao im je.

- Jedva čekamo - uglas su povikali kandidati.

Za hladno predjelo gosti će moći birati između tatarskog bifteka i Gretićeve verzije cevichea, tj. brancina u octu i vodi uz dodatak začina. Pripremu svog recepta chef im je sam i prezentirao, dok su kandidati pažljivo promatrali. Za toplo predjelo ponudit će im se arancini s kozicama i ravioli s pečenom bundevom u umaku od rajčice, bosiljka i pržene kadulje. Za glavno jelo kandidati će pripremati pileći supreme s cezar salatom, pečenim pomodorinima i krumpirom, zatim file lososa uz hollandaise s koprom i zelenim šparogama ili, kao treću opciju, teleći kare s kremom od celera, glaziranu baby mrkvu i jus.

- Naš chef Gretić je maestralan - oduševljeno je prezentaciju kuhanja pratila Emina pa zaplakala od sreće:

- Dosad nisam imala prilike raditi sa chefovima ovolikog znanja, to je pobjeda za mene.

- Damire, ti imaš uteg na leđima, makni ga - chef Gretić savjetovao je nominiranom kandidatu da se danas iskaže na večeri, a zatim poslao timove na zajednički dogovor i početak pripreme namirnica.

Svaki tim imao je svoju taktiku za pobjedu i što bolju pripremu, a svi do jednog smatrali su da će pokazati pravi timski rad i rasturiti. Tom Gretić kandidate je podijelio u manje brigade, tako da je svatko bio zadužen za svoj segment jela.

- Među vama mora biti jako puno komunikacije, jeste li spremni za to? - upitao ih je, a oni su glasno potvrdili:

- Želim da sve dolazi u savršenom stanju, istom trenutku, da mogu prezentirati to gostima!

Već prva šetnja crvenom kuhinjom završila je oštrim kritikama zbog gotovo dovršenog krumpira koji su samo željeli još jednom ubaciti u fritezu.

- Zašto završiti krumpir? Nećemo podgrijavati krumpir! Sad to lijepo baci - opomenuo je Gretić, a cijelu krivicu za tim je na sebe preuzeo Dominik.

Prvi gosti ubrzo su počeli dolaziti u restoran, a uskoro su stigle i prve narudžbe koje su se samo gomilale... Nije trebalo dugo da se timovi pogube – od zaboravljanja narudžbi, traženja sastojaka do nerazumijevanja...

- Bila sam kao muha bez glave - Sara se požalila, a Damir je ponovno tražio opravdanja za svoje pogreške.

- Mentalna blokada - kazao je.

- 'Uniformiranije, to još uvijek nije jednako! Jedna porcija je veća od druge - vikao je Tom Gretić vidjevši prva ''gotova'' jela crvenih te ih vratio kandidatima:

- Jeste li sposobni izbaciti tri tanjura?! Plavi tim je odavno završio s izbacivanjem hladnih predjela!

No problemi u plavom timu ubrzo su krenuli – nedovoljno dobro složen tanjur, prerijedak umak od rajčice – tanjuri koje je chef Gretić odbio servirati gostima samo su se nizali.

- Žao mi je, ponovi - govorio je Gretić koji je svu svoju ljutnju pokazao nakon što su oba tima počela raditi glavna jela prije nego što su za njih uopće stigle narudžbe.

- Krivo si odlučio, prijatelju - poručila je Lucija svom kolegi Deanu na kojeg je vikao chef Gretić zbog prerano pečenog mesa.

Dvoje gostiju odlučilo je da više ne mogu čekati svoje jelo koje je kasnilo pa su napustili restoran, što je još više razljutilo Gretića.
Chef Gretić obišao je plavu kuhinju – kandidati su spašavali hollandaise, a teletina koju je radio Dean bila je sirova. I Deanova piletina bila je ispod svakog standarda pa je chefu Gretiću preostalo samo jedno:

- Suspendiraj plavi servis! Sve gasi! U dnevni boravak i nađite dva nominirana.

- Ja želim odavde, stari moj, i to čim prije - komentirao je ''krivac'' Dean.

- Dean, kao i mnogi u ovom showu, jako teško podnose kritiku - kazala je Lucija.

Možda najviše problema u komunikaciji imali su Roko Ć. i Dragomir koji su u crvenom timu radili na ribi i mesu. U jednom se trenutku Dragomir potpuno izgubio pa je Roko morao preuzeti i njegov dio.

- Odjedanput se našlo puno ljudi oko mene, nažalost, izgubio sam pojam o svojoj poziciji i svom mjestu rada, to me smelo - pravdao se Dragomir.

Roko se požalio chefu Gretiću da ne stiže sve sam i da Dragomir nije na razini:

- Oprostite, chefe, ne mogu sam! Dragomire, ne mogu sve sam kontrolirati, da sve gledam sam.

- Gasi sve i van iz kuhinje! Želim dva nominirana s vaše strane - uzviknuo je chef.

- Što nam se desilo? - komentirali su zajedno kandidati u dnevnom boravku, iznenađeni ishodom.

- Ovo je stvarno sramotno... Kompliciraniju hranu ja nekad znam napraviti doma za ručak - bio je razočaran Dominik današnjim danom.

Stiglo je vrijeme za odluku o nominiranima u svakom timu, a kandidati su odlučili biti iskreni i direktni. Roko Ć. odlučio je nominirati sam sebe jer je razočaran svojim radom, a kazao je kako je chef Gretić njegov tim izbacio zbog mesa za koje je on bio zadužen. Plavi tim je nominirao Deana i Luciju. I dok je Deanu cijela situacija bila smiješna, Lucija je smatrala da je na njezinu mjestu trebao biti netko drugi jer, iako je zakazala na pripremi hollandaisea, samo je htjela pomoći Mauru koji se mučio s njim. Crveni tim nominirao je Dragomira, a Roko Ć. je sam preuzeo ulogu nominiranog i odgovornost.

- Ne slažem se s njegovom odlukom, ali naša stanica je izgubila kontrolu - kazao je Dragomir.

Nominirani su izašli ispred chefa Gretića, a uz njih je stajao i Damir koji je nominiran u jučerašnjem izazovu i sa strepnjom je čekao ishod. Chef Gretić je prvo spasio Roka Ć., a zatim i Luciju jer njihove pogreške ipak nisu bile toliko neoprostive.

- Damire, misliš li da bi bio nominiran danas? Koliko puta sam ti vraćao tanjure? Mentalna blokada na jednoj vrsti predjela? - opet je opomenuo chef Damira te mu savjetovao da se smiri, a zatim ga spasio od ispadanja.

- U životu mi se nije dogodilo da nisam završio servis. U životu. Nikad - nastavio je Gretić ozbiljno te izbacio Dragomira iz showa:

- Mislim da ti ne uviđaš gdje griješiš. Predaj mi svoju kuharsku jaknu.

Dragomir je tako postao prva osoba koja je napustila 'Hell's Kitchen'.

- Nisam se pokazao u najboljem svjetlu u ovom showu, tek je početak, nažalost i kraj. Moj život je čudna priča i nikad vrata nisu zatvorena skroz do kraja - poručio je prije odlaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.