Obavijesti

Show

Komentari 0

Grupa Kries vraća se u Močvaru

Grupa Kries vraća se u Močvaru
1

Kries su ove godine objavili pjesmu "Sve vam zdravo" koja najavljuje novi album, napokon se vraćaju u Močvaru, a savršeno se uklapaju u program jubilarnog, 20. HRFF-a

VIDEO

Humans Rights Film Festival i Močvarin program Vrelo Zvuka najavili su koncert grupe Kries u sklopu  20. HRFF-a. Nakon dugo godina Kries se vraćaju u Močvaru da bi stavili 'točku na i' na bogati program Vrela zvuka koji se događao ove godine. 

Nakon što je završio s radom s grupom Legen, pravim pionirima hrvatske world music scene, Mojmir Novaković je osnovao Kries. Na početku su, uz njega, u bendu bili samo Krešo Oreški (udaraljke) i Ivo Letunić (lijerica), a u toj postavi je objavljen prvi album "Ivo i Mara" te soundtrack za film "Konjanik". Ubrzo im se priključuju Andor Vegh (gajde), Konrad Lovrenčić (bas), Erol Zejnilović (gitara) i Ivan Levačić (bubnjevi) i tako je rođen današnji Kries.

Zagreb: Nastup Kriesa na manifestaciji ZmaJurjevo u parku Ribnjak

Ova postava je donijela Kriesu statusu jednog od najboljih hrvatskih bendova, posebno na koncertima koji su u pravilu uvijek bili odlično posjećeni pa je ova grupa svojevrstan fenomen jer ima vjernu publiku koja ih godinama prati čak i kada nema redovnih diskografskih uradaka. Kries je, naime, nakon "Iva i Mare", objavio još samo dva - sada već kultni "Kocijani" (2008.), te posljednji "Selo na okuke" (2016.) koji je objavljen za veliku izdavačku kuću Riverboat Records.

Oba albuma su dobila odličan prijem kod kritike i publike, ali pravu snagu Kries donosi na koncertima. Spoj čvrste, 'rock' sekcije gitara-bas-bubanj s 'tradicijskim trojcem' lijerica-gajde-udaraljke donose fenomenalnu fuziju, a sve kulminira sa šamanskim Mojmirovim pristupom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Kries su ove godine objavili pjesmu "Sve vam zdravo" koja najavljuje novi album, napokon se vraćaju u Močvaru, a savršeno se uklapaju u program jubilarnog, 20. HRFF-a jer su prilikom objavljivanja albuma "Selo na okuke" dio prihoda namijenili izbjeglicama čija je kriza u to vrijeme potresala cijelu Europu. Snimljen je tada i dirljiv spor "Ivo se šeće".

Kries će u Močvari nastupiti u četvrtak 8.12. s početkom u 21 sat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.