Obavijesti

Show

Komentari 3

Grupa Meritas snimila je spot za svoj hit 'Umjesto isprike'

Grupa Meritas snimila je spot za svoj hit 'Umjesto isprike'
1

Mjesec dana nakon izlaska singla i uspješne 'plovidbe' radijskim eterima, pjesma 'Umjesto isprike' zaživjela i kroz video spot koji možete pogledati na našem portalu

VIDEO

Jednog sunčanog i burovitog dana u Zadru, Privlaci i Sabunici koji je trebao biti oblačan i spokojan; njih tri, dva balona i jedan bicikl stvorili su još jedan u nizu video uradaka za pjesmu „Umjesto isprike“. 

Mare Milin, snimateljica i režiserka spota te Anita i Meri i članice grupe Meritas, nakon takvog dana nisu mogle biti ništa drugo osim ponosne.

Trenuci u kojima se poklope emocije, pogledi, iskustva i vizije postaju djelo na koje se ne ostaje ravnodušan. Možda je upravo to način kojim bi opisali suradnju ove tri žene umjetnice koje beskompromisno stvaraju glazbu i sliku koja ih usrećuje, boli i, na kraju - ostvaruje. 

Još prije samog snimanja, u svojoj viziji spota Mare Milin je opisala bit ove pjesme

- Video će se sastojati od niza lijepih, fluidnih slika, na mjestima i snenim. Tehnika će biti crno-bijela jer drugačije pjesmu jednostavno ne vidim; plahe crne siluete Anite i Meri uklopljene u pomalo nestvarne pejzaže… U videu će se naći simbolični motivi koji podcrtavaju tu vječnu cikličnost: kotači bicikla, i sam bicikl, baloni kontrastnih tonova, mali vergl koji vječito svira jedan te isti glazbeni motiv, a ruke ga okreću… Sve to sagradilo je sliku kakvu ćemo vidjeti u ovom spotu - rekla je Mare.

Inače samozatajna i uvijek iskrena, Mare Milin nam je nakon snimanja video spota otkrila kako po prvi put u životu ne želi biti skromna. 

- Oprostite. Jako sam sretna, ovo je moj najemotivniji i najljepši video do sada - rekla je. Anita i Meri su bile dovoljno uporne i strpljive u namjeri da njihov video za ovu pjesmu osmisli i realizira upravo Mare Milin.

- Obožavamo način na koji Mare vizualizira našu glazbu, spot nas je ostavio bez riječi - kažu. A pjesmu koja poput mantre nagovara svakoga od nas da uplovimo u vrtlog svog života, Meritasice jednostavno opisuju.-

- 'Umjesto isprike' je pjesma koja, kada te dirne, onda te doista dodirnula - poručuju. I dok plovite ovim glazbenim vrtlogom, za kraj vas ostavljamo s mislima Mare Milin.

- Cinično ponavljanje te jedne melodije kojom pjesma počinje i završava, simbolika kruga… Pred prekidom odnosa, ali koji se ipak ne okončava, nego traje i tinja, ma koliko mučan i monoton bio, iz navike, inercije i ostalih stvari zbog kojih se ne dešavaju promjene… - ističe Mare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega