Show

Komentari 0

Gumbekove dane otvara nova predstava 'Na parove razbroj s'

Gumbekove dane otvara nova predstava 'Na parove razbroj s'

Po djelu Petera Quiltera predstavu je režirao Ivan-Goran Vitez, a glume Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar. U sklopu Gumbekovih dana bit će i premijera predstave EUROSONG FUTURE SHOW

Mladen Crnobrnja Gumbek bio je jedan od naših najvećih komičara, kabaretista i glumaca. Umjesto u ožujku, zbog pandemije, 13. Gumbekovi dani prebačeni su na prosinac.

Program u zagrebačkom Histrionskom domu počinje danas, a otvara ga nova hit predstava 'Na parove razbroj s'. Po djelu Petera Quiltera predstavu je režirao Ivan-Goran Vitez, a glume Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar.

- Glumimo četiri različita para/lika kroz tipične i atipične situacije. Prva je kad se dvoje susretnu nakon što su se našli na aplikaciji za dejtanje, pa poznati modni dizajner i njegova tajnica. Treći je par iz regije, koji je bukirao ljetovanje u Dubrovniku prije nego što su se razveli, ali ipak idu zajedno i četvrta situacija su brat i sestra deset minuta prije njezina trećeg braka, kad sve krene po zlu - opisala je Ana-Marija Percaić.

Sve je spremno za premijeru, a nada se da će u ovo teško doba nasmijati ljude da zaborave na svoje probleme. I Ana-Marija i Klobučar su u predstavi, to je 'dodatak'.

- Povezali smo to da bude kabaretski, pa smo tu dodali našu priču, što se u ovo doba radi u kazalištu - otkrila nam je glumica.

Do 19. prosinca odigrat će se 12 različitih predstava. Osim zagrebačkih kazališta - Teatar &TD, GSK Kerempuh, Kazalište Moruzgva, UO Canta i TheArto projekt, gostovat će Mladen Medak Gaga iz Bjelovara, Kerekesh Teatar iz Varaždina, Gradsko kazalište mladih iz Splita, HNK Varaždin i OLJK & AKU Osijek.

U sklopu Gumbekovih dana bit će i premijera predstave EUROSONG FUTURE SHOW Umjetničke organizacije CANTA iz Zagreba.

Najčitaniji članci