Obavijesti

Show

Komentari 20

Guns N' Roses pet godina nakon okupljanja predstavili pjesmu, ali nije uvijek sve bilo bajno

Guns N' Roses pet godina nakon okupljanja predstavili  pjesmu, ali nije uvijek sve bilo bajno
9

'Neki ovu pjesmu možda znaju pod drugim imenom, a apsurdno je za nas da je pokušamo izvesti. Smiješno, nije li? Iako neki još ne znaju šalu. OK onda, nova pjesma zove se ‘Absurd' rekao je bend na koncertu

VIDEO

'Absurd' je prerada neobjavljene pjesme 'Silkworms', a Guns N’ Roses predstavili su je na koncertu u Fenway Parku u Bostonu. Postava benda s Axl Roseom, Slashom i Duffom McKaganom vratila se 2016., a ovo im je prva pjesma od tada, piše muzika.hr.

Guns N ’Roses lansirali vlastiti svoj fliper 'Not In This Lifetime'
Guns N ’Roses lansirali vlastiti svoj fliper 'Not In This Lifetime'

- Neki ovu pjesmu možda znaju pod drugim imenom, a apsurdno je za nas da je pokušamo izvesti. Smiješno, nije li? Iako neki još ne znaju šalu. OK onda, nova pjesma zove se ‘Absurd’ - rekao je na koncertu.

Pjesmu 'Silkworms' napisao je klavijaturist Dizzy Red, a plan je bio da bude objavljena na albumu 'Chinese Democracy', no to se ipak nije ostvarilo. Početkom devedesetih bend je bio na vrhuncu slave, bila je tad i najbolja postava.

Reuters/Pixsell

Upravo se o bendovim počecima i njihovim najmračnijim tajnama najbolje može iščitati iz knjige Last of the Giants: The True Story of Guns N' Roses" autora Micka Walla.

Priča počinje s Axl Roseom za kojeg autor tvrdi da je od samog početka imao viziju postaviti mnogo više standarde u glazbi koju je stvarao. Postao je slavan opisujući u svojim pjesmama onu dobro skrivenu i malo spominjanu sramotnu stranu života u Los Angelesu, daleko od holivudskog glamura. 

Axl Rose, lead singer of U.S. rock band Guns N

Pisac tvrdi da je Rose, koji se u to vrijeme zvao William Bailey, veću tinejdžerskim danima bio noćna mora policajcima jer je u svom rodnom gradu Lafayette do 18. godine imao iza sebe 20 privođenja, a u pet slučajeva je proglašen krivim zbog neke nepodopštine. 

- U arhivi okružnog suda u Tippecanoeu ostalo je zabilježeno da je Rose u periodu između 1980. i 1982. u zatvoru proveo ukupno 10 dana pod optužbom za tučnjavu, maloljetničku delinkvenciju, opijanje na javnom mjestu, krađu - piše Wall.

Ivana Ivanović/Pixsell

Rose je tvrdio da ga je otac seksualno zlostavljao, a autor knjige Wall napisao je da ga je čak možda i oteo od majke. 

- Sjećam se igle. Sjećam se pucanja. I sjećam se da me taj muškarac seksualno zlostavljao. Vidio sam da se mojoj majci dogodilo nešto strašno kad mi je prišla, govori Rose, opisujući sjećanja koja su se javila tijekom terapije.

Pixsell

Slike oca nestale su nakon što je Rose navršio dvije godine jer mu se majka preudala za propovjednika Stephena Baileya. Rose je odrastao u uvjerenju da je Bailey njegov biološki otac jer mu je majka novom udajom dala i prezime novog supruga. 

 - Axl nikad nije imao podršku ni od svog očuha. Sjeća se kako ga je jednom bacio sa stolice na kojoj je sjedio za klavirom i svirao 'D'yer Mak'er ' grupe Led Zeppelin. To je i bio razlog da mladi Rose konačno pobjegne od kuće.

Zvijezda Rolling Stonesa Charlie Watts iznenada morao odustati od turneje, našli su mu zamjenu
Zvijezda Rolling Stonesa Charlie Watts iznenada morao odustati od turneje, našli su mu zamjenu

Jeff Isbell bio je tinejdžer kad je počeo bubnjati, a Rosea je upoznao kad je krenuo u deveti razred. Isbell je stajao u školskom hodniku:

- Najprije sam čuo kako je hrpa knjiga tresnula o pod, zatim i njega kako urla i u trku prolazi pored mene, a za njim juri hrpa profesora. Pomislio sam - izvrsno - ovaj tip je potpuno lud i bio bi izvrstan pjevač. 

Slash

Saul Hudson, rođen je u Engleskoj, a s obitelji je preselio u Laurel Canyon u LA-u kad mu je bilo četiri godine. Sin umjetnika i dizajnera odjeće dobio je nadimak "Slash", a nadjenuo mu ga je glumac i obiteljski prijatelj Seymour Cassel, stalna zvijezda filmova Johna Cassavetesa

Baš kao što su pronašli Rose i Isbell, tako se i Hudson još u srednjoj školi sprijateljio sa Stevenom Adlerom, koji će postati prvi bubnjar GnR-a.

- Dvojac je, kako je ispričao Saulu, postao nerazdvojna, piše Wall. 

- Uskoro su se počeli drogirati  jeftinijom varijantom poppersa - a uskoro su prešli na pušenje trave i hašiša, lutajući holivudskim ulicama i pričajući o glazbi, maštajući o pokretanju benda i zarađivanju velikog novca.

Dva para prijatelja uskoro su se upoznali s mladim gitaristom Tracii Gunsom koji će kasnije voditi hit band 'LA Guns'. Gunsi su bili preteča budućih 'Guns N Roses' a  četiri buduća člana počeli su zajedno nastupati, dijeliti drogu i djevojke.  Punk glazbenik Michael "Duff" McKagan iz Seattlea, koji je već s 20 bio veteran jer je do tad svirao s više od 30 bendova pridružio im se 1984. kad je preselio u Los Angeles.

Zapravo, javio se na oglas u lokalnim novinama u kojem je pisalo da se zainteresirani jave Slashu. Tako se popunio mozaik glazbenika koji su pokrenuli jedan od najvećih bendova u povijesti rock'n'rolla, piše New York Post.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni