Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Hadžihafizbegović o ozljedi: Upozorili su me na amputaciju

Otišao sam u bolnicu gdje sam doznao da imam trombozu i hitno sam operiran, rekao je Emir kojeg su doktori dva tjedna nakon zahvata upozorili na mogućnost amputacije ne uspije li vratiti cirkulaciju u stopalo

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
8 komentara

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović (58) našao se u fokusu javnosti u kolovozu, kada je završio u sarajevskoj bolnici kako bi ga hitno operirali, a tamošnji mediji nisu navodili razlog zahvata. Tada su zbog ozljede otkazane izvedbe predstave 'Sjećaš li se Dolly Bell' u Budvi i Tivtu za 26. i 27. kolovoza.

Sarajevo: Emir Hadzihafizbegovic najavio novu kazališnu sezonu i osnivanje fondacije Žan Marlot | Autor: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

Za hrvatske medije je tada izjavio kako je dobro i da nije nikakva teška operacija u pitanju. U ožujku ove godine bio je hitno prevezen kad mu je pukao mišić. Tijekom predstave je povrijedio nogu te je u trenucima zamjene scena intervenirala hitna pomoć, a glumac je dvije trećine predstave igrao s teškom ozljedom, što nitko u publici nije mogao primijetiti.

Sarajevo: Emir Hadžihafizbegović prvi puta u gradu nakon povrede noge na predstavi | Autor: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell Foto: Armin Durgut/PIXSELL, Nel Pavletić/pixsell

Za Gloriju je priznao da je stanje bilo ipak malo ozbiljnije kada je u pitanju ozljeda koju je zadobio u kolovozu. Radilo se o venskoj trombozi u desnoj nozi, koja je bila hitno operirana, a prognoza nakon toga nije bila najsjajnija - glumac se bojao da će mu morati amputirati palac desne noge, a možda i cijelo stopalo.

Nina Đurđević/Pixsell BRZO IDE KUĆI Hadžihafizbegović je završio u bolnici: 'Ozlijedio sam nogu...'

- Ništa nisam posumnjao ni kad sam sredinom kolovoza, na početku Sarajevskog filmskog festivala, dobio temperaturu - započeo je istaknuti glumac koji je zbog dijagnoze dijabetesa u pola godine izgubio osam kilograma i objasnio kako je popio tablete i otišao na premijeru svog filma 'Sin'.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Zatim je na red došla druga premijera na kojoj se nije mogao pojaviti zbog visoke temperature.

- Naime, visoka temperatura nije se snižavala, noga mi je počela naticati i do jutra je bila 'tri broja veća' i jako crvena. Više nisam imao što čekati. Otišao sam u bolnicu gdje sam doznao da imam trombozu i hitno sam operiran - rekao je Emir kojeg su doktori dva tjedna nakon zahvata upozorili na mogućnost amputacije ne uspije li vratiti cirkulaciju u stopalo.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Osim s ovim teškoćama, borio se i s nesanicom.

- Nesanica je posljedica ekstremno teških i grozomornih situacija koje sam prošao u ratu. Prvih pet godina to me jako frustriralo, svašta sam pokušavao, pomoći nije bilo, i više je ne doživljavam kao problem. No s amputacijom se nisam mogao pomiriti. Ali, eto, i to se sretno riješilo - zaključio je Hadžihafizbegović koji sada prilikom izlaska na scenu dobiva injekciju protiv bolova kako bi lakše podnio napore predstave.
 

Naši partneri pišu
Message