Obavijesti

Show

Komentari 2

Harrison je popravljao prozore, slavu stekao preko noći, a 2015. se skoro zabio u putnički avion

Harrison je popravljao prozore, slavu stekao preko noći, a 2015. se skoro zabio u putnički avion
19

Harrison Ford danas je jedan od najpoznatijih američkih glumaca no, njegov put do svjetske slave nije bio ni malo lagan. Iz hobija se još uvijek bavi stolarijom. Na ranču u gradiću Jackson Hole sam je izgradio kuću

VIDEO

Znate, sretan sam zbog toga, rekao je Harrison Ford nakon što je potvrđeno da će se peti dio franšize 'Indiana Jones' u kinima premijerno prikazati u lipnju 2023. godine. Poznati američki glumac danas puni 80 godina, posljednji nastavak snimio je sa 79, a premijeru će gledati na pragu 81. Završetak dugogodišnje glumačke karijere još se ni ne nazire, od Forda jedino možemo očekivati da snimi još koji nastavak 'Indiane Jonesa'. Ipak, nije oduvijek bilo sve tako savršeno. Harrison Ford sedamdesetih je zamalo odustao od glume. Da bi tada prehranio obitelj, radio je kao stolar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Slavni na odmoru u Dubrovniku 01:58

Harrison Ford rođen je 13. srpnja 1942. godine u Chicagu. Po zanimanju je stolar pa se osim glume bavio i gradnjom vrata i prozora. Kuharicu Mary Marquardt oženio je 1964. godine, a zajedno su dobili sinove Benjamina i Willarda

Facebook/Screenshot

Kako bi osigurao stabilne prihode za obitelj, Ford je 1977. godine odlučio odustati od glume. Iste godine razvodi se od prve supruge Mary i prolazi kroz težak životni period. Legendarni 'Ratovi zvijezda' u kojima dobiva ulogu Han Sola promijenili su njegov život zauvijek. Preko noći postao je glumačka zvijezda. Film je tada oborio sve dotadašnje rekorde i postigao nevjerojatnu zaradu.

Screenshot

1980. Ford glumi u nastavku 'Ratova zvijezda', a godinu nakon dobiva jednu od najvažnijih uloga u karijeri. Postaje pustolov Indiana Jones te se pojavljuje u četiri nastavka filma.

Harrison Ford pomogao čovjeku koji se srušio na snimanju filma
Harrison Ford pomogao čovjeku koji se srušio na snimanju filma

Privatni život bio mu je vrlo buran. Ford je strastveni pilot i preživio je nekoliko zrakoplovnih nezgoda, od kojih je najspektakularnija ona iz 2015. godine. Tada je prisilno sletio na golf terene u blizini Los Angelesa, a 2017. se sa svojim malim zrakoplovom zamalo sudario s putničkim avionom u kojem se nalazilo 116 ljudi.

Još uvijek se iz hobija bavi stolarijom, te je sam izgradio kuću na ranču u gradiću Jackson Hole, u kojoj boravi kad nije u Los Angelesu.

Od 1983. do 2004.bio oženjen scenaristicom Melissom Mathison, s kojom ima sina Malcolma i kćerku Georgiu. Njegova treća veza s Calistom Flockhart iz serije 'Ally McBeal' traje i dalje, a vjenčali su se 2010. u Wyomingu. Calista je posvojila sina Liama dok je bio beba, a kasnije ga je posvojio i Harrison.

Reuters

Ford se do sada pojavio u više od 50 filmova, a s obzirom da još ne namjerava odustati od glume, ta brojka će zasigurno i rasti.

Prošle godine ljetovao je u našem najpoznatijem gradu na obali, Dubrovniku. Nakon što je u lipnju 2021. ozlijedio rame na setu nastavka 'Indiane Jones' zbog čega se nakratko prekinulo snimanje, Ford se, u pratnji supruge i sina, odlučio oporaviti u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško