Obavijesti

Show

Komentari 4

Harveya Weinsteina izručili su Kaliforniji: Čeka novo suđenje

Harveya Weinsteina izručili su Kaliforniji: Čeka novo suđenje
3

Nakon što su početkom prošle godine podignute nove optužbe protiv bivšeg filmskog producenta, započela je borba kako bi iz New Yorka došao u Kaliforniju kako bi mogao prisustvovati mogućim suđenjima

Osuđeni silovatelj Harvey Weinstein (69) u utorak ujutro izručen je iz zatvora u New Yorku u Los Angeles, kako bi ga se moglo suočiti s novim optužbama za seksualno zlostavljanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

01:20

Weinstein je prošle godine proglašen krivim za seksualno napastovanje i silovanje te osuđen na 23-godišnju zatvorsku kaznu. U siječnju 2020. godine u Kaliforniji je optužen za napastovanje dvije žene u dva različita slučaja. U travnju i listopadu tome su dodane nove optužbe prenosi CNN.

2013 TIFF premiere: "Can a Song Save your Life?"

11 slučajeva seksualnog napada s kojima je Weinstein optužen uključuje četiri slučaja silovanja i pet žena, a navodno se napastovanje događalo u razdoblju od 2004. do 2013. godine.

Glumica koja je Lečića optužila za silovanje rekla da neće stati: 'Žrtve imaju pravo na slobodu'
Glumica koja je Lečića optužila za silovanje rekla da neće stati: 'Žrtve imaju pravo na slobodu'

- Harvey Weinstein i dalje tvrdi kako je svaka njegova seksualna aktivnost tijekom njegovog cijelog života bila uz pristanak s obje strane, to se nije promijenilo - izjavio je njegov glasnogovornik Juda Engelmayer.

FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein departs from a court hearing in New York

Njegov odvjetnik Norman Effman ranije ove godine podnio je pritužbu na njujoršku kaznu, za koju tvrdi da je 'de facto smrtna kazna' zbog Weinsteinovog lošeg zdravstvenog stanja.

- Borit ćemo se kako bi mogao dobiti potrebnu medicinsku skrb i, naravno, kako bi se mogao pošteno liječiti - rekao je Engelmayer.