Obavijesti

Show

Glumica koja je Lečića optužila za silovanje rekla da neće stati: 'Žrtve imaju pravo na slobodu'

Glumica koja je Lečića optužila za silovanje rekla da neće stati: 'Žrtve imaju pravo na slobodu'
6

Mlada beogradska glumica koja je podnijela optužnicu protiv glumca i bivšeg ministra kulture, a time započela pokret 'Nisam tražila' u cijeloj regiji, reagirala je na odbacivanje njene optužbe

Ranije ovaj tjedan više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kaznenu prijavu Danijele Štajnfeld (37) protiv Branislava Lečića (65), glumca i bivšeg ministra kulture Srbije, doznaje Blic.rs.

Odbacili su kaznenu prijavu glumice Štajnfeld protiv Lečića za silovanje, on se oglasio...
Odbacili su kaznenu prijavu glumice Štajnfeld protiv Lečića za silovanje, on se oglasio...

Podsjetimo, Štajnfeld je ispričala kako ju je silovao 'moćnik iz filmske industrije' i kasnije je otkrila da je riječ o Lečiću. Njezina priča potakla je mnoge žrtve u regiji da izađu u javnost sa svojim iskustvima i razvio se pokret Nisam tražila.

- Ne bih još uvijek ništa komentirao, zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum  komentirao je odbacivanje optužbe glumac Lečić za Novosti.

Zadnjih nekoliko dana Štajnfeld na svojim društvenim mrežama zahvaljuje se svima koji su se oglasili kako joj vjeruju, a sada je iznijela i neka od svojih mišljenja.

- Ne moram nikome ništa dokazivati. Želim da žrtve imaju slobodu prijaviti nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora prestati. Zato ja neću stati - napisala je.

Osim što je glumica krenula otvoreno zagovarati prava žrtava seksualnog nasilja, a tom tematikom bavi se i njen režiserski debi "Zacijeli me" iz 2020. godine.

- Na nama je da sada konačno razumijemo sve razloge šutnje žrtava koje su svugdje oko nas, a koje bi, da ih pitate, negirale sve traume koje su proživjele ili ih još uvijek doživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ovo što sam ja danas doživjela - rekla je Štajnfeld u drugoj objavi.

- Tužilac zna da ja nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi, najstrašnijem napadu na moje ljudsko biće. Tužilaštvo ili ne želi ili ne smije vidjeti da imaju više nego dovoljno dokaza za početak sudskog postupka  - izjavila je glumica.