Obavijesti

Show

Komentari 14

Hladno pivo i Doležal zajedno snimili spot za 'Carpe Diem'

Hladno pivo i Doležal zajedno snimili spot za 'Carpe Diem'
5

Hladno pivo obilježilo je ponedjeljak s prigodnom pjesmom i video spotom 'Carpe diem', a pridružila im se Sanja Doležal. Neki se vesele povratku benda, dok ih drugi nazivaju 'mlakim pivom' i nisu pretjerano oduševljeni

VIDEO

Kultni zagrebački bend 'Hladno pivo' danas je objavio novu pjesmu 'Carpe diem', koja je bizarna suradnja s pjevačicom iz 'Novih fosila', Sanjom Doležal (58). Stihovi pjesme prepričavaju kako vozač sluša radio i ne razmišlja o ničemu, samo se nada kako će mu s radija javiti 'gdje je čep', a prema naslovu pjesme uživa u životu.

- Ponedjeljak je bljak, al' je sutra utorak, u srijedu ste na pola puta, jer je petak odmah prekosutra - glasi refren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sanja Doležal u pjesmi i videu glumi radijsku spikericu, a Mile Kekin (50) za Jutarnji list rekao je kako je bila oduševljena kad ju je nazvao i pitao za suradnju. Dodao je kako je Sanja, koja ima iskustva i kao pjevačica i kao voditeljica, bila savršena za tu ulogu.

- Premda sam joj najavio preko Marija Kovača (45) da ću je zvati, vrisnula je u slušalicu "Yessss, ja sam ogroman fan vašeg benda, super! Može, naravno da može, genijalno, kada, samo reci, pošalji pjesmu". Tako je direktna i srdačna da sam na trenutak ostao bez riječi. Vrlo entuzijastično je ušla u cijelu priču, i baš me to oduševilo - prepričao je njihov razgovor.

Kekin je u istom intervjuu rekao kako je cijela ideja pjesme 'feel good' osjećaj i da je nostalgija ključan dio toga. Suradnja sa Sanjom bila je njegova ideja.

- Trebao mi je netko tko predstavlja taj neki "feel good", nostalgični moment, koji se u toj pjesmi provlači, a mislim da nema većeg "feel good" benda od 'Novih fosila'. Sanjin glas sve nas je pratio tijekom djetinjstva - izjavio je.

Spot pjesme režirao je Mario Kovač, u klubu Močvari. Ni ne znajući, Kekin je izabrao redatelja koji na podlaktici ima veliku tetovažu fraze 'carpe diem' (iskoristi dan). Kekin je to shvatio kao 'znak, kako se kaže, s nebesa, da smo odabrali pravog čovjeka'.

-  Tražio sam baš tu njegovu estetiku, anarhičnost koju nosi sa sobom. Spot je malo poput filma "Fear and Loathing in Las Vegas", dakle kao da jedan veliki, dobar trip stoji iza svega, ali ne, ne promoviramo droge... - opisao je Mile u estetiku koju na koju je ciljao.

Davor Puklavec/PIXSELL

Obožavatelji benda podijeljeni su. Nekima se nakon par slušanja sviđa pjesma, a drugi nisu pretjerano impresionirani.

- Pjesma u stilu dječje emisije 'Čarobna ploča' - napisao je netko.

- Ništa novo i kreativno nam Hladno pivo ne donosi. Ne znam, pretpostavljam da je zub vremena kriv za to... Mile je rekao sve što je imao za reći još u prva 2/3 albuma - oplakao je drugi fan.

- Imam osjećaj da su se dobro zaje*avali na snimanju. Daleko je ovo od Hladnog piva na koje smo navikli, ovo je sad mlako pivo. Ali živjeli - napisala je jedna osoba.

- Tekst je dobar kad se malo bolje razmisli, na satiričan način je fino opjevana himna svih je*i vjetara koji jedva čekaju da im prođe radni tjedan - protumačio je to tako netko drugi.

Mile Kekin o bizarnim detaljima s gaža: 'Platili su mi nastup u psima, čovjek nije imao novca'
Mile Kekin o bizarnim detaljima s gaža: 'Platili su mi nastup u psima, čovjek nije imao novca'

- Hladno pivo se vratilo! Ovaj ponedjeljak je odmah manje bljak - slavio je jedan slušatelj.

Mnoge su, ipak, najviše iznenadili islandski titlovi tijekom Sanjine uloge u pjesmi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga