Obavijesti

Show

Komentari 0

HNK je najavio novu kazališnu sezonu: Stižu poslastice za ljubitelje opere, drame i baleta

HNK je najavio novu kazališnu sezonu: Stižu poslastice za ljubitelje opere, drame i baleta
23

Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima, rekla je intendantica

VIDEO

Teško je razdoblje iza nas. Uz pomoć 24sata pokrenuli smo online gledanje naših predstava, a vidjelo ih je oko pola milijuna ljudi. Sad spremamo novu sezonu, rekla je Dubravka Vrgoč, intendantica zagrebačkog HNK.

POGLEDAJTE VIDEO: HNK I 24sata proslavili rođendan Williama Shakespearea

Pokretanje videa...

05:09

A tu ima više od nekoliko poslastica za ljubitelje opere, baleta i drame, u kojoj spremaju “Genijalnu prijateljicu”, “Kafku na žalu”...

- Sezonu 2020./2021. osmislili smo vjerujući kako nam upravo teatar u ovim nesigurnim vremenima možda može najviše pomoći. I to podjednako gledateljima kao i umjetnicima. Gledatelje ćemo u idućoj sezoni iznova podsjetiti našim predstavama koliko teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Velike planove ima ravnatelj Drame Ivica Buljan.

- Elena Ferrante nije otkrila svoj identitet, ali osvojila je cijeli svijet - rekao je Buljan najavljujući predstavu “Genijalna prijateljica”. Paolo Magelli trebao bi režirati novi naslov u HNK.

- Pretpostavlja se da je Napolitanka koja živi u Rimu. Svoj je opus postavila pišući o ženskim pitanjima - dodao je Magelli.

Naravno, bit će tu i reprize dosadašnjih uspješnica. Baletni dio veseli se ponovnom radu, a najavljuju dvije velike premijere. To su “Ponos i predrasude” i “Giselle”.

Ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu Leonard Jakovina spomenuo je da su plesači tijekom korona krize redovno održavali formu u svojim domovima te najavio baletne naslove za iduću sezonu.

- Odlučili smo postaviti premijeru Ponosa i predrasuda, glasovita klasika Jane Austen, jednog od najljepših ljubavnih romana svih vremena, koji će baletno uprizorenje doživjeti u studenome u koreografiji Lea Mujića i na glazbu engleskih skladatelja različitih razdoblja.

Druga baletna premijera bit će Giselle, kraljica romantičnog baleta, koju će koreografirati i režirati poznati španjolski plesač, koreograf i dugogodišnji ravnatelj španjolskoga Nacionalnog baleta Jose Carlos Martinez, a glazbenom izvedbom ravnat će Dian Tchobanov.

Ravnatelj Opere Marcello Mottadelli predstavio je operne naslove sljedeće sezone, koju će otvoriti jedna od najpopularnijih i najljepših svjetskih opera – Bizetova Carmen kojom će ravnati Fabrizio Maria Carminati i Josip Šego u režiji Bernarda Arnauda.
Koronavirus nas nije zaustavio. Pjevali smo po zagrebačkim kvartovima. Ako već gledatelji nisu mogli k nama, mi smo došli njima, rekao je Mottadelli te u premijernom ciklusu predstavio Offenbachov Fantasio, koprodukciju Hrvatskoga narodnog kazališta s pariškom Operom Comique, Grand Theatre de Geneve, Opera de Rouen i Opera de Montpellier. Godišnje pretplate zbog neizvjesne situacije pričekat će na prodaju zadnji dan kolovoza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...