Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Hrabri telefon: Petreković se transformirao za pomoć djeci

Mario Petrković lice je nove kampanje udruge Hrabri telefon. U novom TV spotu, dramski trener u showu 'TLZP' transfomirao se u ulogu djeteta kojeg nešto muči

Foto: Screenshot YouTube
21 komentara

Mario Petreković se za novi TV spot udruge Hrabri telefon, u suradnji s Novom TV, transformirao u ulogu sve one djece koju nešto muči, a ne znaju kome se i kako obratiti.

Hrabri telefon za djecu je mjesto gdje djeca mogu govoriti o svojim osjećajima, situacijama koje ih čine zbunjenima te situacijama zbog kojih stječu dojam da se njihova prava krše na bilo koji način. Linija je prvenstveno namijenjena djeci koja osjećaju da ih netko iz njihove okoline na bilo koji način zlostavlja ili zanemaruje.

Svakim radnim danom u vremenu od 9 do 20 sati linija je otvorena na besplatnom broju telefona za pozivatelje 116 111. U prosjeku linija dnevno zaprimi 5-10 poziva koji ulaze u statističku obradu (savjetodavni, informativni i pozivi šutnje) a isti se, prema statističkim podacima, primarno tiču problematike zlostavljanja i zanemarivanja djece . Na liniji dežuraju volonteri koji se raspoređuju prema dnevnim smjenama u trajanju od 3 do 4 sata.

Osim putem spomenute telefonske linije, djeca se Hrabrom telefonu mogu obratiti i putem chata putem računala ili pametnog telefona.

Foto: BrightSide/Screenshot

- Jako je važno naglasiti da liniju djeca mogu dobiti potpuno besplatno, nazivajući s bilo kojeg telefona – fiksne linije, mobitela, pa čak i javnog telefona bez telefonske kartice, dovoljno je utipkati broj 116-111. Na taj način smo omogućili svakom djetetu da bez obzira gdje se nalazi i kakvog je imovinskog statusa (posjeduje li mobitel ili ne) da može potražiti pomoć bez ikakvih troškova. Sama linija je anonimna, što znači da dijete ne mora reći svoje ime, prezime, iz kojeg grada zove i bilo koje druge podatke, tako da se svi mogu osjećati sigurno u razgovoru i povjeravanju - kazala je Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon.

 

Naši partneri pišu
Message