Show

Komentari 2

HRT će u srijedu na svim svojim radijskim kanalima pustiti istu pjesmu u 12:19 sati, evo i zašto

HRT će u srijedu na svim svojim radijskim kanalima pustiti istu pjesmu u 12:19 sati, evo i zašto

U izradi spota pomogli su stanovnici Petrinje, srednje i osnovne škole u Petrinji, ali i navijačke skupine. Svi zajedno prisjetili su se tog stravičnog dana i potresa koji je odnio sedam života

Hrvatska radio televizija objavila je da će sutra, točno u 12:19, emitirati pjesmu 'Izgovaram tvoje ime glasno'. Za pjesmu je napravljen i spot, koji će tijekom dana emitirati u pojedinim HRT-ovim emisijama kao što je Dobro jutro Hrvatska i nakon popodnevnog Dnevnika te na Četvrtome programu.

Glazbeni spot za pjesmu je nastao u sklopu produkcije dokumentarnog filma 'Petrinja jučer danas sutra'. Film Hrvatske televizije govori o potresu na Baniji prošle godine, a pjesmu je napisala i skladala Mirna Bićanić. 

Pogled iz zraka na razrušenu Petrinju

Spot je nastao u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Petrinji, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama poput Bad Blue Boysa, Torcide, Armade i Kohorte te stanovnicima Petrinje.

Pjesmu je izvela Tereza Kesovija koja se odmah nakon potresa angažirala kako bi pomogla unesrećenim ljudima. Spot je producirao Marko Kaić, a u ulozi scenarista bili su Marija Demo i Branko Schmidt, koji ga je i režirao.

Najčitaniji članci