Obavijesti

Show

Komentari 12

Hrvat nakon gubitka pamćenja postao velika zvijezda u Koreji

Hrvat nakon gubitka pamćenja postao velika zvijezda u Koreji
6

Miljenko Matijević, rođeni Hrvat kad je imao 6 godina preselio se u SAD s obitelji. Tamo je započela njegova pjevačka karijera, a trenutno je prava zvijezda u Koreji...

VIDEO

Miljenko Matijević s pet je godina otkrio je svoj pjevački talent. Tada je živio s bakom i djedom u Hrvatskoj, no roditelji koji su tada živjeli u Americi došli su po njega i brata Ivana, te ih odveli u Ameriku. Tamo je Miljenko počeo ostvarivati svoju pjevačku karijeru i svoj san.

Kako kaže, u jedanaestoj godini života otkrio je Led Zeppelin, i od tada se cijeli njegov život "promijenio". Iako su on i njegov brat bili ludi za takvom vrstom glazbe, njihov se otac nije slagao s njihovim izborom. Unatoč tome, nisu odustajali. U dobi od 13 godina osnovali su bend koji je prepoznao jedan producent iz New Yorka koji je počeo raditi s njima na izadnju prvog albuma. No ubrzo se sve raspalo i njihov san nije bio ostvaren.

Nakon srednje škole upisao je fakultet strojarstva, ali je na drugoj godini shvatio da je u krivu. Odustao je od fakulteta i svu pažnju odlučio posvetiti glazbi i novom bendu. Nakon završenih pet pjesama, zajedno sa svojim prijateljima krenuo je u Los Angeles kako bi pronašli izdavačku kuću za sebe, što se ostvarilo u roku od mjesec dana. Snimili su album "Steelheart" koji je bio prodan u više od milijun primjeraka, a krenuli su i na svjetsku turneju.

Na kraju turneje, dogodila mu se velika nesreća koja mu je promijenila život. Usred nastupa, popeo se na nepropisno osiguran dio pozornice i pao na pod. To ga je koštalo pet godina duge boli i patnje te gubitka pamćenja. Izgubio je obitelj, dom, novac, ali kako kaže, našao je sebe.

POGLEDAJTE VIDEO: Miljenko Matijević je zvijezda u Koreji

Pokretanje videa...

01:01

Nakon nekoliko godina, opet se vratio glazbi, jači nego prije. Snimio je novi album, kojeg su najviše prepoznali u Aziji.

Prvi stranac koji je sudjelovao u korejskom glazbenom showu

Sudjelovao je u popularnom korejskom glazbenog showu na MBC-u pod nazivom 'King of Mask singer'. U tom showu, svake se nedjelje pjevači maskirani od žirija međusobno natječu jedan na jedan i pobjednik ide dalje koliko stigne. U jednoj epizodi su moguće tri runde. Ako pobijedi sva tri suparnika, i još u čevrtoj rundi trenutnog Mask King-a onda postaje Mask King i sjeda na prijestolje. Nakon toga u novoj epizodi se opet pojavljuju novi sudionici koji se bore da postanu King na isti način. 

Posebnost njegovog nastupa je bila u tome što je on bio prvi stranac koji je nastupao pa je izazvao veliku pozornost i hvale svih. Iako je pobijedio dva puta i stigao do 3. runde, te su mu falile jos 2 pobjede da bude King, svejedno je izgledao kao moralni pobjednik.

S pjesmom 'She's Gone' 90-ih godina zaludio Koreju 

Miljenko povremeno dolazi u Koreju i održava koncerte, s obzirom da je poznat kao Steelheart, a pjesma koju izvodi, 'She's Gone', je bila megahit u Koreji 90-tih godina i znaju ju skoro svi stariji od 30 godina starosti.
 
Iako je imao teških trenutaka u životu, Miljenko kaže da ga je sve što mu se dogodilo u životu pripremilo za dobar rad u životu. Ideje mu ponekad toliko brzo dolaze, da jedva ima vremena da ih sve realizira.
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...