Show

Komentari 19

Hrvatska plesačica u Australiji: 'Svi su spremni za evakuaciju'

Hrvatska plesačica u Australiji: 'Svi su spremni za evakuaciju'

Svi moraju biti spremni na evakuaciju u bilo koje doba, jer je širenje požara u Australiji veoma opasno i nepredvidljivo zbog lako zapaljivih drveća eukaliptusa koja su posvuda, rekla je Petra

Požari već mjesecima bjesne Australijom, a Petra Konyit, hrvatska influencerica s australskom adresom koja tamo živi već skoro dvije godine, tvrdi da se mora širiti ova tužna vijest kako bi se spriječio daljnji razvoj katastrofe. Petra je inače plesačica Lane Jurčević, a dečko ju je zaprosio na jednom od Laninih koncerata.

- Od prvog dana požara svi stalno pratimo vijesti na televiziji i radiju za informacije o širenjima i evakuacijama. Ono što se promijenilo jest da su se ljudi ujedinili, da se osjeća veliko zajedništvo svih stanovnika te da se može donacijom pomoći u praktički svakoj trgovini ili nekoj drugoj poslovnici, jer je to ono što je trenutno najpotrebnije - rekla je Petra za Story.

Područje gdje ona živi nije pogođeno požarima, ali poznaje ljude iz dijelova koji jesu.

- Svi moraju biti spremni na evakuaciju u bilo koje doba, jer je širenje požara u Australiji veoma opasno i nepredvidljivo zbog lako zapaljivih drveća eukaliptusa koja su posvuda - rekla je. 

Influencerica je uspjela aktivirati ljude da pomognu onoliko koliko mogu, a kaže da je zapravo tu i velika uloga društvenih mreža jer objavljivanjem mogu pomoći unesrećenima.

- Pomozi Australiji. Naša država gori, pomoć je zaista potrebna. Ovo slama srca - napisala je nedavno na društvenim mrežama. Petra je i sama donirala novac, potrebne namirnice i volontirala za pomoć ozlijeđenim životinjama te poziva sve koji mogu da učine isto. 

Najčitaniji članci